Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Liviu Antonesei şi Michael Schafir citesc, dar nu citează

Ieri, spre seară, un fidel cititor de-al meu a sesizat că pe pagina www.ceascadecultura.ro a apărut un editorial semnat de Liviu Antonesei care cuprindea literă cu literă un articol de-al meu de pe Daily Cotcodac. Este vorba de hitul „Tradiţii şi obiceiuri moldoveneşti. Cum se bate nevasta corect şi legal”. Ca orice cititor fidel şi corect (mulţumiri!) a făcut rapid o fotografie a paginii şi a plasat un comentariu în care remarca preluarea fără citare.

Articolul publicat de www.ceascadecultura.ro mai cuprindea o introducere marca Liviu Antonesei, care la sfârşit îi mulţumea lui Michael Schafir pentru documentarea minuţioasă. Administratorul de la www.ceascadecultura.ro putea să fie elegant şi să pună un link către Daily Cotcodac, că nu i se scurtcircuita mouse-ul. A ales să şteargă articolul cu totul, probabil necunoscând conceptul de screen capture. Dovada o puteţi vedea mai jos.

antonesei-ceasca-de-cultura

Deci micile mizerii de internet se poartă şi la case foarte mari, nu doar la bloggerii cu caş la gură. Nu este prima dată când mi se întâmplă asta, m-au mai furat cei de la Cotidianul (detalii aici) şi sunt sigur că nu este nici ultima.

P.S. Chestiunea s-a lămurit oarecum. Liviu Antonesei a publicat articolaşul menţionat mai sus pe pagina sa Facebook, drept reacţie la un e-mail de la Michael Schafir. Ceascadecultura.ro au preluat articolul de pe Facebook şi l-au transformat în editorial sub semnătura lui Liviu Antonesei, fără ca Liviu Antonesei să ştie. Dar e frumoasă explicaţia celor de la Ceascadecultura.ro, ceva de genul „ce e pe internet, e gratis şi poate prelua oricine”. (detaliile aici)

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

7 păreri la “Liviu Antonesei şi Michael Schafir citesc, dar nu citează

 1. sandi

  Niste magari ! Baga stirea asta cu furtul pe cat mai multe bloguri / site-uri ca in mod sigur o sa le zica cineva magarilor !
  ***

  p.s. astept raspuns la email-ul meu. Mersi

 2. Pingback: Te vei apuca să-l reciteşti pe Shakespeare când vei vedea acest plagiat! Vezi cum Liviu Antonesei a copiat cuvânt cu cuvânt un articol din Daily Cotcodac

 3. bugsy

  Fa tot posibilul sa raspandesti aceasta stire cat poti de mult. Pune-i o oglinda in fata lui LA si arata ce este el de fapt: un hot, un hot marunt!

 4. costin andries

  Antonesei nu mai e de mult „casa mare”

  „avem, macar deocamdata, marele noroc ca sintem in UE, altfel stuctura sa [a lui Basescu] similara cu cele ale lui Lukasenko sau Chavez, cu ceva militienisme putiniene, s-ar fi manifestat plenar.”

  Basescu, mai rau decit Ceausescu:
  „Mai cred ca daca aveam ghinionul sa fi fost ultimul secretar general al PCR, am fi vazut un decembrie cu adevarat insingerat.”

  http://inliniedreapta.net/disidenti-din-toate-tarile-uniti-va/

Comentariile nu sunt permise.