Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Liviu Negoiţă i-a desfiinţat pe buchiniştii de la Universitate

În seara asta am constatat cu tristeţe că au dispărut buchiniştii de lângă clădirea Universităţii din Bucureşti. M-am interesat puţin şi am aflat că primarul sectorului 3 Liviu Negoiţă i-a anunţat vineri să-şi strângă catrafusele şi să se care. Luni dimineaţă la ora 5 au apărut nişte unii care au ridicat de urgenţă tarabele buchiniştilor.

În primul rând mi se pare extrem de suspectă viteza cu care a fost executată această operaţiune. Dacă în locul buchiniştilor vor apărea tarabe de ciurucuri lucitoare mi se pare că Liviu Negoiţă este un măgar incult.

În al doilea rând nu înţeleg ce are Liviu Negoiţă cu buchiniştii? De ce s-a legat de viaţa lor? Mie unuia buchiniştii de la Universitate mi-au fost de folos în nenumărate ocazii. Am găsit la ei cărţi de care aveam nevoie, cărţi rare, cărţi greu de găsit. Modul în care buchiniştii de la Universitate îşi desfăşurau comerţul mi se pare că era destul de civilizat. Nu erau o sursă de mizerie, erau o sursă de cultură.

Liviu Negoiţă, dă-ne buchiniştii înapoi!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

7 păreri la “Liviu Negoiţă i-a desfiinţat pe buchiniştii de la Universitate

 1. romulus

  o jigodie imputita pdl -ista – Negoita! Ce te mira? Tara pedelizata are nevoie de tineri cultivati, pasionati de cultura – ce -si folosesc neuronii? Cum sa votezi EBA, Daciana Sarbu, etc – daca esti un om cultivat? E IMPOSIBIL! TARA TE VREA PROST!

 2. Pingback: Recomandări de seară » Daily Cotcodac

 3. unmihai

  De fiecare data cand ajungeam prin Bucuresti si aveam timp de pierdut ajungeam si pe la Buchinisti (eu nu le ziceam asa.. de fapt nu le ziceam in nici un fel 🙂 ). Mai cascam gura pe la carti si uneori mai si cumparam cate ceva. O sa fie cam ciudat sa nu-i mai vad acolo.
  Pacat! Te pomenesti ca Bucurestiul avea o imagine atat de buna incat ar fi fost stricata de niste tarabe cu carti!

 4. george damian Autor articol

  După ce au dispărut buchiniştii, în locul liber au apărut cerşetorii. Este drept că cerşetori cu stil, ca la Universitate. Azi era o doamnă cu un copil în cărucior care le zicea la ceteră. Eu nu vreau cerşetori, chiar cu stil. Vreau cărţi la Universitate!

 5. Stefan Rusie

  Nu imi vine sa cred o asemenea grosolanie. Acum cateva zile am cumarat o carte de acolo pentru ca nu stiam unde altundeva s-o gasesc.

  Rusine sa-i fie domnului primar!

 6. bogdan

  Cum putea Liviu Negoiță , care este Primarul Sectorului 3 să ia o masură legată de zona Universității care nu aparține de Sectorul 3 ? Este imposibil . Zona Universitate este la îmbinarea sectoarelor 5 si 1 , iar adresa Universității București este Bd. M. Kogălniceanu 36-46, Sector 5 .
  Deci ar trebui intrebat fie Primarul Sectorului 5, fie Primarul Capitalei dar nicidecum primarul Sectorului 3 , Liviu Negoita.

  Nu mai aruncati informatii la intamplare!

Comentariile nu sunt permise.