Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Mai tare decât Wikileaks: cum vrea Germania să federalizeze Republica Moldova

Chiar îmi pare rău că a dispărut ziarul ZIUA, singura publicaţie de la Bucureşti care se ocupa serios de problema Basarabiei. Poate că nu a fost chiar întâmplătoare dispariţia. Şi în contextul general al decăderii masive a presei, trece total neobservat un subiect de importanţă capitală: federalizarea Republicii Moldova. Mulţi dintre românii aproape decerebraţi de imaginile vârâte cu forţa pe cortex cu Monica Columbeanu spânzurată de gardul lui Irinel s-ar putea întreba de ce ne-ar interesa pe noi federalizarea Republicii Moldova? Răspuns: pentru că se legiferează prezenţa trupelor Federaţiei Ruse la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa României.

Vlad Cubreacov a publicat textul integral al unei note diplomatice în care se văd presiunile germane pentru federalizarea Republicii Moldova. Aici. Mai înainte, fragmente ale acestei note diplomatice au fost publicate de Romanian Global News. Aici. Ştirea cu federalizarea Republicii Moldova pe model german a fost atât de importantă încât a intrat şi la postul de radio Deutsche Welle. Aici.

În presa de la Bucureşti? Nimic.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Mai tare decât Wikileaks: cum vrea Germania să federalizeze Republica Moldova

    1. george damian Autor articol

      Îmi cer scuze pentru scăpare. Chiar ar trebui citite de mai mulţi oameni articolele la care dai tu trimitere.

    2. marius batca

      Hai, bre! Ce scuze? Ai inţeles bine ce am vrut să zic. Mai sunt unii, aşa mai ameţiţi, care încearcă. Acuma, dacă cititorii cată piz…mă şi îi interesează doar divorţuri, ţâţe şi buci, ce vină purtăm noi? Vina o poartă jigodiile de la marile ziare care preferă să se prostitueze şi lasă de ibelişte subiectele la care te refereai.

Comentariile nu sunt permise.