Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Manipulare de la Chişinău pentru jurnaliştii de la Bucureşti

De dimineaţă majoritatea portalurilor de ştiri de la Bucureşti s-au înghesuit să anunţe că Dorin Chirtoacă a pierdut alegerile pentru Primăria Chişinăului. Ştirea a venit ca un şoc după ce ieri seară exit poll-ul îl dădea câştigător pe Dorin Chirtoacă cu 52%. Informaţia înfrângerii lui Chirtoacă a plecat de la PublikaTV care anunţa pe site că „după numărarea a 99% din voturile de la Chişinău” Igor Dodon are 52%. Jurnaliştii din România habar nu au că primarul Chişinăului este ales de oraşul Chişinău, plus suburbii, plus sate. Iar voturile din „oraşul Chişinău” reprezintă cam 34% din total.

Aşa că Dodon nu a câştigat nimic până nu se termină numărătoarea tuturor voturilor. Chirtoacă a declarat între timp că cel mai probabil se va merge în turul al II lea. Vezi aici. Încă un minus la capitolul profesionalism pentru jurnaliştii de la Bucureşti care răspândesc ştiri pe nemestecatelea.

Deocamdată se numără.

Numărătoarea continuă după cum spuneam. La ora zece seara Dodon a scăzut sub 50% ceea ce ar trimite alegerile în turul al doilea. 92% din voturi au fost numărate. Aşa anunţă Timpul.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.