Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Marea Britanie nu va face nimic pentru Ucraina

Union Jack

Marea Britanie va descuraja orice fel de discuţii NATO pentru pregătiri militare referitoare la situaţia din Ucraina şi nu va închide relaţiile economice cu Rusia. Dezvăluirea vine dintr-un document secret al Guvernului britanic publicat de BBC.

Documentul spune că „Marea Britanie nu ar trebui să susţină deocamdată sancţiuni comerciale sau să închidă centrele financiare ale Londrei pentru ruşi” iar miniştrii britanici ar trebui „să descurajeze orice fel de discuţii (de ex. în cadrul NATO) pentru pregătiri militare”. Cel mult britanicii vor susţine planuri UE pentru a asigura Ucrainei surse alternative de aprovizionare cu gaze naturale şi petrol în cazul în care Rusia va închide conductele.

Nici Germania nu va merge dincolo de declaraţii faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina – este mult prea dependentă de resursele naturale furnizate cu bunăvoinţa Moscovei. Acest document cam pecetluieşte soarta Ucrainei, Polonia s-a grăbit degeaba să ceară consultări la NATO privind situaţia actuală. Marea Britanie nu are de gând să susţină nici măcar planuri militare. Rămâne de văzut ce poziţie vor adopta SUA la reuniunea NATO.

Se pare că Ucraina a cam rămas singură. Va primi foarte multe declaraţii de susţinere şi cam atât.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

12 păreri la “Marea Britanie nu va face nimic pentru Ucraina

 1. dufu

  Daca rusii vor inchide conductele de ptrol si gaze, ucrainienii nu sunt singurii care vor avea de suferit. Ce va face Regatul Unit pentru restul tarilor afectate, majoritatea membre UE?

 2. bazu

  Germania si UK vor face ceea ce au facut Franta si Imperiul Britanic inainte de 1939. Pe mine m-a surprins declaratiile venite din China cu privire la sustinerea integritatii teritoriale a Ucrainei. Cred ca, daca se vor lua masuri economice (hotarate de USA) impotriva Rusiei, China va fi mult mai dornica decat UE (Germania si UK) sa le impuna.

 3. Marian

  Ce v-am spus eu ieri -> http://www.george-damian.ro/se-va-multumi-putin-doar-cu-crimeea-5461.html
  Anglia va tacea din gura pentru ca nu are încotro. Financiar vorbind, pentru ca are mult capital rus si înca nu s-a redresat dupa crash. Gazele naturale are destul de multe, marea Nordului e plina de ele, si mai adaugam Shellul si BPul.
  China nu vede cu ochi buni extinderea Rusiei, desi ea a facut la fel cu taiwanul. Japonia are diferend cu Insulele Kurile si depinde ce carte joaca – aceea a reciprocitatii (Rusia recupereaza ce-i al ei, Japonia recupereaza ce-i al ei) sau cea a expansiunii (Rusia se extinde în vest asa cum a facut cu Kurilele). Deocamdata tace.
  SUA am mai spus probabil ca vrea sa intervina în Siria la insistentele Israelului si foloseste asta la negocieri – voi luati Crimea, noi intram în Siria (ultimul bastion rus în zona araba, sau petrolier-araba). Pentru SUA este si o problema de imagine – nu are voie sa arate ca e slaba, altfel „sclavii” se vor rascula, si se impune mereu.

 4. Pingback: Marea Britanie nu va face nimic pentru Ucraina | :: MESAGER ::

 5. Florin Serban

  Situatia actuala releva mentalitatea din spatele zambetelor de politicieni vestici. Noi, ca si Ucraina, Polonia si alte state din estul Europei, am fost , suntem si vom fi zona de tampon. Atat! Acum, marlanul de Sarcozi nu da mana cu Basescu , acum 100 de ani francezii se rugau sa nu faca Romania alianta cu nemtii. Anglia nu se baga sa ia masuri impotriva URSS(asta e de fapt) pt ca nu-i doare de nimeni altcineva decat de ei si tara lor. Poate sa faca Putin drifturi cu tancul in centrul Kievului, nu se vor baga. In schimb daca 2-4 tigani(din est) isi fac satra in parc …pfuaa…scandal international si interrasial. Deci, daca e fiecare pe pielea lui, sa ne lase cu reglementarile UE pt ca sunt = cu 0. Nato…la fel.

 6. Marian

  Sarkozi nu a dat mâna cu Basescu pentru ca Basescu a fost primul care s-a opus la vot unei initiative Franco-germane de a-i lua votul din consiliu Greciei.

 7. maria

  anglia,aceeasi ca in 1939 , nimic nou. pana nu va fi ea in primejdie directa, poate sa se intample orice,iar interesele apropo de rusia primeaza inaintea poporului ucrainian

 8. Marian

  Nici în 1939 Anglia nu a fost amenintata, ci a declarat ea razboi Germaniei. Franta înteleg. Însa Anglia a avut un cu totul alt motiv. De aceea nici nu a vrut sa accepte garantarea frontierelor noastre pâna prin martie 1939 daca tin bine minte si numai ca urmare a unor presiuni puternice (santaj economic pe baza petrolului, suntem niste mici santajisti de cartier, asta e).

 9. Marian S

  Mă întreb dacă (în aceste condiţii) nu devine logic şi legitim acel „fuck the UE„ exprimat de o stimată doamnă de cetăţenie americană.

 10. bogdan

  Perfidul Albion n-a dat nici doua cepe degerate pe noi, la iarmarocul de tari balcanice dintre Churchill si Stalin.
  Asa ca, de ce-ar face-o acum?

  Stai linistit scumpe domn Damian, ca nu ma omor de dragul Ucrainei, ca si-astia tot rusnaci nesimtiti si apucatori sunt, mai la coada.
  N-am uitat de Bucovina de nord si de tinuturile Hertzei, de Insula Serpilor cu zacamintele uriase de petrol dimprejur. Si nici de aroganta jegoasa afisata de rusnacii ucraineeni, la episodul cu canalul Bistroe!

  Nu-mi dau seama de ce, care-i mecanismul, dar se pare ca TOATE se platesc, mai devreme sau mai tarziu.

  Chiar ma bucura patania lor cu ceilalti rusnaci, sa vada, sa simta pe shoriciul propriu si sa nu uite vreodata, cum e sa furi pamant care nu-i al tau! Si sa dezradacinezi oameni si sa distrugi destine!
  Sa le fie de bine!

Comentariile nu sunt permise.