Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Tocurile Iuliei Timoşenko şi modelul ucrainean: Băsescu demis, Năstase eliberat

timoshenko-1

Îmi plac detaliile şi miracolele. Detaliul de azi sunt tocurile Iuliei Timoşenko şi miracolul este că poţi merge cu platforme de 5 cm şi tocuri de 20 cm chiar dacă suferi de hernie de disc. Iulia Timoşenko ar câştiga dragostea femeilor din întreaga lume dacă ar explica public acest miracol. Pentru că Iulia Timoşenko a apărut pe scena Euromaidanului din Kiev împinsă într-un scaun cu rotile – însă purtând nişte încălţări cu platforme şi tocuri gigantice. Dacă priviţi cu atenţie imaginile veţi observa acest detaliu.

Din câte îmi amintesc, Iulia Timoşenko a cerut să fie eliberată din închisoare pentru a-şi trata în Germania o hernie de disc care ameninţa să o lase paralizată. Şi toată comunitatea internaţională a izbucnit în lacrimi: o biată femeie suferă şi nu este lăsată să se trateze. Avem de-a face cu o situaţie uşor delirantă: ori Iulia Timoşenko poate merge cu tocurile alea gigantice şi atunci tot circul cu scaunul cu rotile este o manipulare şi o regie scârboasă; ori chiar este bolnavă de hernie de disc dar este de o cochetărie ieşită din sfera normalului de vreme ce a ţinut să apară cu încălţările acelea de prost gust.

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit: oamenii care au murit la Kiev merită respectul nostru. Însă ce se întâmplă cu Ucraina începe să semene cu regia unui film prost.

timoshenko-2

Modelul ucrainean aplicat în România

Să ne imaginăm următorul scenariu: Parlamentul condus de Crin Antonescu îl demite pe Băsescu cu 322 de voturi. Apoi scoate din Codul Penal articolul care l-a trimis pe Năstase în puşcărie. (Ar fi fost ideal să fi fost în lanţuri Alina Mungiu Pippidi, dar cred că ne descurcăm şi cu Adelu’). După care Năstase este adus din puşcărie în faţa unei mulţimi în delir în Piaţa Universităţii, ţine un discurs cutremurător şi spune că nu îl interesează postul de premier. Cel mai probabil va candida la prezidenţialele anticipate, proclamate în urale de deputaţii conduşi de un Crin Antonescu înflăcărat. Parlamentul României anulează toate legile care le dau drepturi maghiarilor, singura limbă oficială urmând să fie limba română. Statele Unite ale Americii aplaudă curajul şi hotărârea parlamentarilor români. Şi pentru că România se găseşte într-o situaţie economică dificilă, i se anulează toate datoriile.

Imaginea României în lume este cea a unei ţări locuită de oameni viteji şi setoşi de libertate. Ne-ar trebui un clip viral pe Youtube cu o româncuţă machiată profesionist care să spună chestii. Şi ar mai trebui ca jandarmii să împuşte cam 100 de români luptători pentru libertate (propuneri de eroi: Claudiu Crăciun, Mihai Bumbeş, Mircea Toma, Mihai Goţiu, la Remus Cernea mă mai gândesc – cum zic băieţii de la TNR – e bun pentru blană).

Zoso zice că pe români nu-i interesează Ucraina. Poate că este aşa, dar avem foarte multe motive să ne intereseze: Delta Dunării, Marea Neagră, românii din Bugeac şi Bucovina. Ca să vă daţi seama ce se întâmplă în Ucraina vă propun filmuleţul de mai jos, reacţia oamenilor din oraşul Kerci faţă de revoluţia Euromaidanului de la Kiev.

P.S. Eftimie are aici nişte păreri despre Ucraina.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

20 de păreri la “Tocurile Iuliei Timoşenko şi modelul ucrainean: Băsescu demis, Năstase eliberat

 1. Fratele Andryusha

  Mai puţin chestia cu oamenii împuşcaţi, scenariul n-ar fi rău deloc… :))))

 2. Ina

  …și românii din Maramureșul de nord. Trei sferturi din Maramureșul istoric rămase deasupra graniței, din care o grămadă de localități încă majoritar românești.

  Scenariul din Ucraina se vedea de la o poștă, cei care au murit au fost „victimele colaterale” ale acestui scenariu.

 3. Zurbaciu

  De ce apar tot mai des astfel de „revolutii” ? Si mai ciudat este ca se prezinta solutia : un curent europeno-american democratic . Ciudat . Mie-mi miroase a o Noua Ordine Mondiala ..

 4. Greta

  Nu cred că Iulia Timoşenko şi camarila ei ar fi omis ceva atât de important şi de frapant (mă refer la tocuri). Presupun, deci, că varianta corectă este cea de-a doua, aceea a unei cochetării într-adevăr anormale, dată fiind situaţia medicală.

 5. 2Du

  scenariul perfect valabil insa ai uitat sa mentionezi ca pe pancartele din piata scria ‘Uniunea Euroasiatica’ si ‘Jos Europa!’..

 6. DVV

  Daca m-ar ajuta sa il vad pe Nastase in carucior de invalid, cu tocuri in picioare in Piata Universitatii plangand multinii l-as ierta pe Antonescu pentru toate relele. 😀

 7. Alin-Andrei

  Bai jegosule! Tu vezi cum reactioneaza aia in filmulet? Vezi „oamenii din orasul Kerci” dragi tie cum cara picioare in cap? Sau esti orb jigodio?

  Ti-as da eu tie un bilet-dus in Rusia ca sa iti ajunga. Comunist imputit ce esti!

 8. Marian

  Este un circ.
  Încaltarile au fost uitate din greseala, la urma urmei mesajul emotional prevala în astfel de situatii. Probabil ca tot o femeie i-a soptit lui George acest detaliu monden.
  Privind retrospectiv putem descoperi zeci de astfel de greseli prin arhivele filmate ale revolutiei noastre.
  Poate ca daca n-ar fi avut o ruda apartinând rasei conducatoare, mitul Timosenco ar fi putrezit în închisoare pentru delapidare. Acuma, a devenit o martira, iar mâna ei dreapta chiar presedinte (interimar). E chiar mai bine asa pentru ea.

 9. dufu

  Cu scuzele de rigoare, avind in vedere ultimele evolutii in politica damboviteana, scenariul dumneavoastra pentru Romania intra mai degraba in registrul usor tragi-comic (mai mult comic decit tragic). Si sincer sa fiu, mi-l imaginez pe Crin Antonescu in orice alta postura, decit intr-una in care il sprijina frenetic pe Adrian Nastase… Iar o multime furibunda strinsa in Piata Universitatii ca sa-l sprijine pe Bombonel… Sincer, am ras. Suntem inca destui cei care nu uitam cum am fost invitati sa-i numaral ouale… Asa ca, luind acest lucru in cosiderare, cei care s-ar aduna in piata ar face-o mai degraba pentru a arunca in Adrian Nastase.. cu oua, preferabil stricate.

 10. Pingback: Tocurile Iuliei Timoşenko şi modelul ucrainean: Băsescu demis, Năstase eliberat | Barikada

 11. MI-5

  Orasul Kerch este in Crimeea.
  Cum Crimeea este locuita in majoritate de rusi (60%) iar in special la Kerch sunt 80% rusi, reactia prezentata in film era de prevazut.

  Dupa parerea mea Ucraina care este un stat artificial, mai bine de jumatate construit pe fostele teritorii ale altor state si nationalitati: rusi, romani, polonezi, tatari, nu va supravietui mult timp in actualele granite.

  Din pacate noi nu avem o diplomatie in stare sa faca fata noilor provocari din ucraina.

 12. Pingback: Democratia a invins. Traisca statul de drept! Uraaaaaaa | Hai ca se poate!

 13. Pingback: Democratia a invins. Traiasca statul de drept! Uraaaaaaa | Hai ca se poate!

 14. K.

  Sabotii erau pentru legalitate. Constitutia Ucraineana prevede o procedura extrem de stricta pentru demiterea presedintelui, dar si o exceptie: daca demiterea este sustinuta de o femeie invalida incaltata cu tocuri inalte, atunci procedura cea stricta nu mai e necesara.

 15. gigixy

  mama lor de tocuri! pun la pariu x 2 beri ca au fost cele mai misto/elegante/noi/cochete incaltari ce le-a avut la dispozitie in momentul ala. si, medical, putea sa poarte si catalige din moment ce mai tot timpul a stat in scaunul cu rotile (vezi filmulete avion). apropo, insurat? 🙂

 16. Pingback: Tocurile Iuliei Timosenko si modelul ucrainean: Basescu demis, Nastase eliberat | FrontPress

 17. Marian

  Or fi stat si bodyguarzii cu ea în celula, s-o apere de probleme? 🙂
  Si când ma gândesc cât scandal diplomatic pentru un premier care a furat … mai ca-mi pare rau de saracul Nastase, unul dintre putinii actori politici care mai stie macar sa si vorbeasca …
  De fapt nu e prima data în istorie când revolutiile sunt condusi de oameni cu „imunitate” iar prostimea moare pe strazi. Doar asa a început si biserica crestina, avem precedent 🙂

 18. UnUL

  Te incadrezi in continuare in vechiul statut ;
  De , paratraznet de cotroceni !
  Era timpul sa te teevaluezi ca Ardei Umplut , TapaLabe, eventual woody Bora!

 19. Pingback: Iulia Timosenko | odoricaion

Comentariile nu sunt permise.