Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Moldoveniştii ameninţă că trec Prutul

Mihail Garbuz, liderul formaţiunii moldoveniste „Patrioţii Moldovei” a declarat pentru Regnum că va deschide filiale ale organizaţiei sale în dreapta Prutului. Conform lui Mihail Garbuz în regiunea Moldova a României se găsesc foarte mulţi susţinători ai ideii că identitatea şi limba moldovenească sunt diferite de identitatea şi limba română. Ne aşteaptă o nouă „Comunitate a moldovenilor din România” precum în anul 2007? Rămâne să vedem ce se va întâmpla.

Reacţia lui Mihail Garbuz a fost provocată de anunţul deputatului PSD Cristian Rizea privind deschiderea unei filiale a PSD la Chişinău. Amicul Mihail Garbuz a organizat pe 24 ianuarie o manifestaţie în faţa Ambasadei României de la Chişinău, când a cerut refacerea „Moldovei Mari”. Video aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

5 păreri la “Moldoveniştii ameninţă că trec Prutul

  1. gionel

    =))) Si s-a considerat ca asta e o stire ce merita a fi mentionata? Stiu prea bine dispretul romanilor pentru ei si cei ca ei. O sa stea vreo luna doua si dupa o sa dea un comunicat cum ca au incercat din rasputeri s-au dat peste cap, au primit mesaje de incurajare de la zeci de mii de persoane, bla bla bla… dar autoritatile fasciste din Romania nu i-au lasat… Romania e stat ocupant si nu recunoaste identitatea moldoveneasca. Praf in ochi pentru tampitii lor. Motivul numarul 1 pentru care astfel de initiative nu vor lua fiinta, le e prea frica tocmai sa dovedeasca ceea ce stiu si ei, asta i-ar pune intr-o situatie penibila cu revendicarile de carton Moldova Mare. Plus nimeni nu se risca sa vina aici doar pentru a se face de ras, sa se aleaga cu niscai injuraturi si suturi in fund.

  2. Pingback: Patrioţii Moldovei promovează în şcoli istoria mincinoasă a lui Vasile Stati

  3. Moldovean din Botosani

    Un tampit al carui nume romanesc adevarat este Mihai Harbuz, insa „tavalugul” rusesc i-a stalcit un numele asa incat sa nu mai aiba nimic autentic in el… Mai bine s-ar duce sa refaca Rusia Kieveana – atunci ar dispare fara urme asa-zisa Ucraina, Belarus, etc. Traiasca Romania Mare in vechile-i hotare de la 1939!

Comentariile nu sunt permise.