Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Nu există extrema dreaptă europeană, doar multă ipocrizie

marinelepen

Toată lumea deplânge victoria extremei drepte europene. O falsă dezbatere, plină de ipocrizie. Nigel Farage din Marea Britanie şi Marine Le Pen din Franţa (alături de restul liderilor asemănători din Olanda, Belgia, Danemarca) nu reprezintă vreo extremă, sunt partide acceptate de partidele convenţionale (şi de întregul sistem mediatic) pentru a exprima ceea ce nimeni altcineva nu are curajul să spună limpede (corectitudinea politică!).

Principalele teme în care excelează aceşti extremişti ai ipocriziei sunt teama de imigraţie şi menţinerea controlului neo-colonial asupra Uniunii Europene. Nigel Farage şi Marine Le Pen ştiu foarte bine că infracţiunile ţiganilor veniţi din estul Europei sunt minore şi marginale. Însă vizibilitatea clanurilor ţigăneşti (alături de lipsa de reacţie a autorităţilor est europene) sunt mai comod de combătut decât adevărata frustrare şi frică: imigranţii islamişti, care refuză orice formă de integrare socială sau culturală, care îşi constituie societăţi paralele impermeabile la cultura franceză sau britanică. Imigranţii cu origini islamice sunt capabili de atentate şi crime politice, de răscoale care incendiază Parisul sau Londra. Însă nici Nigel Farage, nici Marine Le Pen nu au curaj să pornească o cruciadă împotriva adevăratelor probleme din curtea lor. E mai uşor să te iei de ţiganii din România, care nu au nici un fel de reacţie. Theo van Gogh s-a legat de Islam şi a murit înjunghiat în stradă. Curajoşii „extremişti” au priceput repede mesajul şi şi-au repliat discursurile.

Apoi vine chestiunea neo-colonialismului, în forma clasică „egalitate, dar nu pentru căţei”. Ce profituri fac OMV şi Erste Bank în România? Unde se duc aceşti bani? Când vine vorba de pierderi şi reglementări noi, bancherii occidentali rup poarta de la Cotroceni şi se calcă pe pantofi la Palatul Victoria. Situaţia este aceeaşi în toate statele foste comuniste, în sudul mediteranean e tot pe-acolo, dar cu altă evoluţie. Jaques Chirac vorbea de „Europa cu două viteze”, Nicolas Sarkozy s-a trezit vorbind că să terminăm cu mitul egalităţii în Uniunea Europeană. Nici Nigel Farage şi nici Marine Le Pen nu vor să distrugă Uniunea Europeană – vor să menţină controlul absolut al statelor lor asupra construcţiei. Românii, polonezii, bulgarii, grecii şi restul lumii să pună mâna să muncească mai mult şi să-şi ţină gura închisă. Profitul nu se împarte cu negrii de pe plantaţie.

Bine, există şi câteva excepţii. Retarzii de la JOBBIK se îmbracă în uniforme şi se cred nepoţii genetici ai lui Arpad care îl salută pe Horty, Zorile Aurii din Grecia au în realitate acelaşi mesaj cu comuniştii (nu avem de gând să ne plătim datoriile!), iar în rest tot felul de marginali care vor să imite pozele din cărţile de istorie.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

17 păreri la “Nu există extrema dreaptă europeană, doar multă ipocrizie

 1. Florea

  Poate ca un termen mai adecvat care sa caracterizeze aceste partide ar fi ” suveranisti ” . Suveranitatea statala , asta ii turbeaza pe unii !

 2. Donkeypapuas

  Analiza este puţin cam simplistă. Dumneavoastră uitaţi că în Franţa, spre exemplu, milioanele de protestatari faţă de impunerea „familiei” pidosniceşti au fost trataţi cu… curul de către stabilimentul politic tradiţional. Trebuia să se reverse spre cineva şi această nemulţumire. Başca politica fiscală socialistă, care l-a cocoşat pe francezul mediu cu impozite. Iar Marine Le Pen a cules roadele politice.

 3. Pingback: Nu există extrema dreaptă europeană, doar multă ipocrizie

 4. Marian

  Nu are cucoana cam putine degete îndreptate în sus, si cam rasfirate?

 5. Marc Anthon

  De la marile banci si corporatii si pana la aproape toate IMM-urile , acelasi principiu , THE GREED si bannerul sau : „Profitul nu se împarte cu negrii de pe plantaţie.” .

 6. Pingback: Alegeri Europene | quovadisromania

 7. dt

  Asa este,dar de vina suntem noi care visam cai verzi pe pereti si conferim notiunilor de dreapta-stanga alte intelesuri,mai aproape de utopie intr-o lume condusa de bani-bancheri.Cu acestia nu poate fi vorba de idei ci doar de aranjamente financiare mai mult sau mai putin profitabile.Anglia,Franta,Germania,Austria si chiar si Rusia executa relativ performant un balet al ideilor luptei pentru drepturi cand de fapt doar cifrele aflate in dosul lor conteaza.

 8. Pingback: George Damian – Cum a ajuns România să aibă o imagine proastă

 9. nic

  Există extremă dreaptă europeană, și încă cum! Dar asta este o cu totul altă discuție…
  Aș ezita să pun la un loc UKIP, United Kingdom Independence Party și Frontul Național.
  Într-adevăr, găsești în platforma lor elementul comun anti-imigraționist, o atitudine anti-establishment, dar nu mai mult. Iar Frontul Național nu se teme deloc să atace problema islamistă: dovadă afișele lor… pe unele scria, încă din 2010, „NON A L’ISLAMISME, La jeunesse avec Le Pen”, iar în fundal harta Franței, umplută cu drapelul Algeriei și înțepată de minarete. Chiar și acum erau afișe, iarăși cu semiluna care intra într-o urnă de vot, însoțită de întrebarea, „minoritățile vor vota, tu nu?” Dar Jean Marie Pen nu se sfia totodată să declare „trop de juifs dans la presse”, iar recent, cu ocazia primului tur al municipalelor, în buletinele de vot erau strecurate bilețele „FN – Trop de juifs à Saint-Mandé…” ca să nu mai spun că tot el persifla Holocaustul, spunând că „acele camere de gazare au fost un simplu detaliu”…
  Iar situarea UKIP la extrema dreaptă(nu știu cine o face?) este inoportună, fiindcă nimeni în Marea Britanie nu-l plasează acolo… n-are nici o legătură cu BNP, British National Party… nu, problema UKIP este cu totul alta… faptul că a ieșit pe primul loc la europene(și a obținut un scor foarte bun și la alegerile pentru consilierii locali) este extrem de îngrijorător în perspectiva alegerilor de anul viitor, și al unei foarte posibile alianțe cu Tory. Rezultatul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, perspectivă în vederea căreia UKIP militează activ… ăsta a ajuns să fie scopul lui de a fi, cu urmarea, o catastrofă pentru Marea Britanie… Nigel Farage, în afara mesajului pur negativ, nu are nici un program economic(și de aceea este puțin probabil să obțină majoritatea voturilor în 2015). La alegerile europene de acum o bună parte din cei ce au votat cu UKIP sunt de fapt, tradițional, votanți conservatori, nemulțumiți de prestația lui David Cameron. Dar un sondaj de opinie arată că cei ce au votat acum cu UKIP, „nu se vor întoarce acasă”, cu ale cuvinte la viitoarele alegeri generale, tot cu UKIP vor vota.
  Iar tot ce face Nigel Farage este să se isterizeze împotriva românilor și bulgarilor, și să râdă în hohote în fața tuturor camerelor de luat
  vederi… toate pozele îl prezintă murind de râs… drept urmare am pus și eu un comentariu, la unul din principalele articole, „Nigel Farage, per risum multum poteris cognoscire stultum”… mă tem că nu l-au înțeles prea mulți, dar altfel nu mi l-ar fi publicat… m-am bazat, altfel spus, pe sprijinul unora dintre compatrioții noștri…

 10. Pingback: Ipocrizia celor care au vazut in romani drept tapul ispasitor al Europei! | onoarepatriei

 11. RusuLiviu

  Într-o mie de cuvinte nu se putea expune mai bine situația.

Comentariile nu sunt permise.