Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Nu vă simţiţi bine când plătiţi pentru bunăstarea austriecilor?

Asta da ştire: Petrom a contribuit cu 901 milioane euro la profitul OMV, adică 40%. Noi românii am dat anul acesta 901 milioane euro austriecilor. OMV a scos petrol din pământul României, l-a prelucrat în instalaţiile plătite de români pe vremea lui Ceauşescu şi l-a vândut românilor cu un profit de 901 milioane euro care au plecat în Austria (mă rog, mare parte din ei).

Cele mai multe acţiuni la OMV le deţine statul austriac prin Österreichische Industrieholding. Adică privatizarea Petrom a fost aşa: tu statul român, deţinător al petrolului de sub pământ şi al instalaţiilor eşti incapabil să administrezi – dă-mi mie, statul austriac toate astea şi eu o să fac profit şi o să-l duc în Austria. Da, şi o să te las pe tine statul roman să intri în UE. Şi Adrian Năstase a zis da şi a semnat contractul. Mulţumim Adrian Năstase! Nici după Primul Război Mondial, nici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu am fost jefuiţi în halul ăsta (vezi aici). Doar Sovromurile ce ne-au secat de resurse la un nivel comparabil.

Când ştiu că din România pleacă 901 milioane de euro către statul austriac (doar de la OMV, să nu punem BCR şi restul) mă simt foarte mândru ca român. Chestia asta mă va face să ascult cu atenţie orice austriac care îmi va explica că noi românii suntem săraci, lipsiţi de democraţie şi corupţi.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

19 păreri la “Nu vă simţiţi bine când plătiţi pentru bunăstarea austriecilor?

 1. Dolphi

  Mai mult decat atat, din 2013 inteleg ca OMV va putea sa exporte dupa bunul plac produsele extrase de aici. Deci dupa ce ca avem o redeventa mica vom spune adio si gazului ieftin. Practic tot consumul nostru va fi din import, de la Gazprom.

 2. MMP

  Pai n-a zis MRU ca Romania e un land austriac…Acum sa-i vad pe cei care se plang ca „n-am stat sub austrieci” in epoca medievala, in loc de „inapoiatii turci”. Haraciul turcesc E NIMIC fata de jecmaneala habsburgica.

  Vorba lui M.Neamtu: „Traiasca UE, traiasca Coca-Cola”!

 3. costin

  O mențiune: înainte de „privatizare” Petrom avea pierderi de aproape 1 miliard USD. Înainte de a căuta vina în altă parte, ne-ar trebui o oglindă. Statul român chiar este incapabil să administreze o afacere.
  Iar Petrom nu este un caz singular. La Sidex a fost la fel, pierderi înainte de privatizare, profit după.

  1. unmihai

   @Costin
   Deci tu ai petrolul (paine), ai instalatiile (cutitul)… dar iesi in pierdere (mori de foame).
   Foarte interesant cum s-a ajuns la pierderile alea.

  2. Sabotor

   @unmihai
   Nu e interesant deloc. Nu e nici macar de mirare. Asta e Romania, condusa de incapabili. Cum era cu HidroElectrica (sau cum s-o fi numind) cu probeleme financiare? Same shit. Cu conducere numita politic, conducere care se preocupa numai de contracte cu anumite firme, asa se intampla.

  3. sarmis

   Romania condusa de incapabili…!!!???!!! Sa fim seriosi: de jigodii, de nemernici, de tradatori de neam.

  4. MMP

   Aveti dreptate, nu sunt incapabili, sunt pur si simplu niste tradatori de neam!

   @costin

   „statul nu e capabil sa administreze o afacere”. Pai nu suntem tot noi, oamenii, acel „stat”? Nu reprezentantii nostri il conduc? Sau poate ca nu…

   Eu cred ca s-a dorit acreditarea ideii ca statul e incompetent, tocmai pentru a se facilita vinderea acestor active.

  5. Akritas

   Iata unde s-a ajuns cu spalarea creierelor cu minciuna si viclenia occidentala. au gasit tradatori oportunisti si lacomi de bani, care sa declare convingator ca : “ne trebuie stat minimal, statul este cel mai prost administrator“….si alte minciuni…pai din cauza asta ca era prost administrator, a reusit statul sa construiasca fabrici, combinate, hidrocentrale, rafinarii, agricultura, locuinte, metrou…..pentru care acum sa profite strainii invadatori!!

  6. Silviu

   sunt de acord cu primele doua afirmatii. dupa aceea, nu! nu sunt incapabili, ci doar hoti care devalorizeaza tot pentru a vinde ieftin si pentru a incasa comisioane uriase. oare de ce conducerile sunt numite politic? oare de ce se feresc de management privat?

  7. daniel.c

   cred ca avem destule exemple acum, din care sa ne dam seama cum gestioneaza statul afacerile in care are „painea” si „cutitu”…vezi hidroelectrica, oltchim etc. etc. etc.

 4. Profu' de religie

  Avem conducătorii pe care-i merităm.
  Şi nu suntem în stare să ne drămuim averea.
  De asta nici nu merităm să fim mândri că suntem români.
  Oricum, suntem români din întâmplare, nu pentru că am ales asta.
  Şi nu e nimic extraordinar în a fi român, după cum nu e nimic extraordinar în a fi austriac. Sau kenian. Sau american. Sau orice altceva…

  1. sarmis

   Avem conducatorii pe care-i meritam?!? Nu!!! Asa ne auto-invinovatim, si le convine lor. Adevarul e putin diferit: in primii ani de „democratie originala” parca aveam ceva alternative, sau ni se lasa macar impresia ca am putea alege…. De la o vreme incoace, nici macar speranta ca am putea alege…, dar ni se canta cantece de sirene (ex: votul tau conteaza! Nu mai conteaza de ceva ani buni.) Au facut in asa fel incat cei in care odata ne-am pus speranta, sa dispara (in mod natural), sau sa fie inlaturati, dezbinati prin diverse combinatii, sau compromisi definitiv. Nu ne-au mai lasat de fapt nimic, decat sa alegem intre „pleaca ai nostri, vin ai nostri”… Rotatia cadrelor, aceeasi Marie cu alta palarie…. Cei care ar reprezenta o alternativa, nu mai au nici-o sansa de a ajunge intr-o pozitie eligibila, pentru ca intre timp, liderii de azi (pe care-i avem, dar nu-i meritam!), au eliminat posibilitatea de a scapa ciolanul din mana, si asta sub masca sforaitoare si adormitoare a „regulilor” jocului democratic… Mai degraba as spune: avem conducatorii care ne sunt bagati pe gat, impusi. De altii, caci nu mai alegem noi, de multisor…! Noi doar punem stampila pe niste hartii, numite buletine de vot, dar de castigat, castiga cine trebuie…! Pentru ca, alegerile electorale le castiga cei care au bani multi (mita electorala, reclama electorala, mici si bere, etc) si care dispun de mass-media (organele de prostire, de manipulare a multimilor). Si daca nu ma insel, de acestea nu dispun romanii de bine….! Ci doar ticalosii si vandutii… Sper ca m-am facut inteles.
   Tragem tot lozul necastigator….!
   Eu, unul, m-am saturat sa tot „votez” degeaba…
   Numai bine!

 5. Mircea B

  „Şi Adrian Năstase a zis da şi a semnat contractul. Mulţumim Adrian Năstase!”

  O frumoasa contributie a avut la pierderea Petrom si Traian Basescu. Dar pe el nu-l vedeti, domnule Damian. De aia nu sinteti credibil deci nu sinteti istoric, pentru ca nu sinteti impartial. Pacat!
  Dar nu va impacientati, o parte din bani se intorc la Traian Basescu prin intermediul lui MRU. Probabil ajung si la dumneavoasta cateva firmituri…

  1. Akritas

   Da. principalul vinovat si tradator este basescu dupa aceea vine si nastase. el semnat in mai 2000 contractul cu finanta oculta mondiala vinzarea petrom, sidex….resursele naturale….da, este bine de stiut istorie, dar sa fim cinstiti.

 6. Pingback: Nu va simtiti bine cand platiti pentru bunastarea austriecilor?! O comparatie: Pacea de la Bucuresti 1918 si contractul OMV-Petrom

 7. Pingback: Austria a luat România ca SERVITOR şi a transformat-o într-o colonie JALNICĂ | ActiveNews

 8. dinu ciobotaru

  Constituţia ROMÂNIEI, articolul 135 aliniatele b), c), d) şi e), precum şi Articolul 136 aliniatele (3) şi (4) precizează că statul trebuie să asigure protejarea intereselor naţionale in activitatea economică, financiară şi valutară; stimularea cercetării ştiinţifice şi tehnologice naţionale, a artei şi protecţia dreptului de autor; exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional; refacerea şi ocrotirea mediului înconjurător, precum şi menţinerea echilibrului ecologic; crearea condiţiilor necesare pentu creşterea calităţii vieţii; bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continntal, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprităţii publice; bunurile proprietate publică sunt inalienabile(ADICĂ NU SE POT ÎNSTRĂINA).
  În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.
  Propun organelor procuraturii din România, în locul cancanelor politice, să ancheteze şi să trimită în faţa instanţelor de judecată pe toţi cei ce au înstrăinat bunurile proprietate publică. Identificarea făptaşilor este uşoară dacă avem în vedere faptul că;…”personajele-cheie care, in cardasie cu Traian Basescu, au ingropat Romania sunt usor de identificat. Conform HG 374/1999, aparută in Monitorul Oficial al României nr. 219/18 mai 1999, pe care el insusi o contrasemneaza, Traian Basescu conducea un comitet de coordonare, din care mai faceau parte Valeriu Stoica, Decebal Traian Remes, Radu Berceanu, Alexandru Athanasiu, Mugur Isarescu, Sorin Fodoreanu, Radu Sirbu, Ovidiu Grecea si Costin Borc.
  COMPONENŢA Comitetului de coordonare a implementării acordurilor
  de împrumut PSAL şi PIBL (CCI)
  Traian Băsescu – ministrul transporturilor, preşedintele CCI
  Valeriu Stoica – ministrul justiţiei
  Decebal Traian Remeş – ministrul finanţelor
  Radu Berceanu – ministrul industriei şi comerţului
  Alexandru Athanasiu – ministrul muncii şi protecţiei sociale
  Mugur Isărescu – guvernatorul Băncii Naţionale a României
  Sorin Fodoreanu – preşedintele Agenţiei Române de Dezvoltare
  Radu Sârbu – preşedintele Consiliului de administraţie al Fondului Proprietăţii de Stat
  Ovidiu Grecea – preşedintele Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare
  Costin Borc – consilier al primului-ministru.
  Există o explicație pentru duritatea cu care Traian Băsescu a lovit, după 2009, unele categorii defavorizate, dar și unele sectoare ale economiei. Pentru ca autoritățile să aibă acces la finanțările FMI și BM, Traian Băsescu a cerut, iar guvernele au acceptat, curbele de sacrificiu din acea perioadă, dar și măsuri cu impact pe termen lung, cum ar fi privatizarea Petrom în orice condiții.”
  Fără tăgadă Adrian Năstase, cu a lui şef de cabinet(vestitul Truică), au contribuit decisiv la înstrăinarea petrolului românesc, a industriei petroliere româneşti.
  Mai grav este faptul că, azi, primul ministru Ponta nu suflă o vorbă despre prelungirea duratei de valabilitate a contractului de înstrăinare către austrieci a petrolului şi industriei petroliere româneşti, contract deosebit de păgubos pentru România, ţară batjocorită şi jefuită de toţi nemrnicii.
  Probabil consilierii primului ministru Ponta, unii dintre ei precum cetăţeanul român Ionel Blănculescu, consilier onorific la guvern, probabil pe ştatele OMV-ului, alţii străini de interesele cetăţenilor României, îl sfătuiesc pe primul ministru să prelungească valabilitatea contarctului de înstrăinare a petrolului şi industriei petroliere româneşti, în timp ce ţara se scaldă în nevoi, sărăcie, iar degradarea economică şi socială, a atins nivele nemaiîntâlnite în istoria României.

Comentariile nu sunt permise.