Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Nu vă temeţi de Jobbik şi Garda Maghiară. Nu ţin la băutură…

Deci Garda Maghiară şi Jobbik m-au impresionat. Asta până când am văzut fotografiile de mai jos. Îi vedeam pe cei din Garda Maghiară mulţi, aliniaţi, în uniforme, cu steaguri, gata să pornească la cucerirea Europei. Apoi au început cu patrulele prin cartierele de ţigani. Apoi Jobbik, partidul care a înfiinţat Garda Maghiară a intrat în Parlamentul de la Budapesta cu 26 de deputaţi.

Unul dintre aceşti deputaţi Jobbik a vizitat România de curând, Szavay Istvan pe numele lui. Omul a stârnit ceva necaz prin presa de la Bucureşti (Hotnews, Gândul). A exprimat şi ceva păreri. Că Ungaria ar trebui să aibă un cuvânt de spus în regionalizarea României, că drepturile maghiarilor din Ardeal ar trebui să fie principalul obiectiv al Guvernului ungar în relaţiile bilaterale, că trebuie scoasă plăcuţa scrisă în limba română din faţa statuii lui Matei Corvin de la Cluj etc. De-ale lor.

Dar cine este periculosul deputat Szavay Istvan? Cât e el de zmeu ca să pună pe jar presa românească şi europarlamentarii? (Corina Creţu a făcut o interpelare sau ceva la Bruxelles pe tema declaraţiilor lui Szavay Istvan). Sincer, omul nu merita atâta atenţie. Nu ţine la băutură. Dar deloc! În plus, nici nu se prea bucură de respect. Când cade lat, ajunge bătaia de joc a tovarăşilor de pahar. (sursa imagini)

 

 

Apoi vine următoarea podoabă: purtătorul de cuvânt al partidului Jobbik. Fostul purtător de cuvânt, Kiraly Andras. A trebuit să îşi dea demisia din partid în martie 2010, după ce au apărut imaginile de mai jos cu el distrându-se la o paradă de homosexuali din Canada. Nu prea mai mergea să vorbească de valorile tradiţionale maghiare după aceste fotografii…

 

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Nu vă temeţi de Jobbik şi Garda Maghiară. Nu ţin la băutură…

  1. eftimie

    Mda, dar nici noi n-ar trebui să râdem prea mult. Vadim, Becali şi alţi naţionalişti de-ai noştri au demonstrat lumii cam cât de mică ne poate fi erecţia. Singura diferenţă e că ai noştri sunt mai bătrâni. Am scris ceva mai porcos pe tema asta pe aici

Comentariile nu sunt permise.