Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O propunere pentru împăcarea partidelor politice din România

Este cam vechiuţă propunerea mea, de vreo trei sute de ani, preluată din scrierile lui Jonathan Swift, dar sunt sigur că are mari şanse de reuşită şi pe plaiurile mioritice. Este vorba de o sugestie venită din partea şcolii de ştiinţe politice a Academiei din Lagado.

„Împotriva ciocnirilor prea violente dintre partide, doctorul propunea un minunat leac de împăcare. Iată-l: iei câte o sută de conducători ai fiecărui partid, îi aşezi perechi-perechi pe cei ale căror capete sunt cam de aceeaşi mărime, apoi pui doi meşteri îndemânatici să le reteze căpăţânile cu fierăstrăul, în acelaşi timp, în aşa fel încât creierii să fie împărţiţi în două jumătăţi egale. Jumătăţile astfel obţinute să fie schimbate între ele, fiecare fiind aşezată în ţeasta potrivnicului.

Operaţia aceasta, ce-i drept, cere oarecare precizie, dar profesorul ne încredinţă că dacă este făcută cu îndemânare, vindecarea e sigură. El judeca în felul următor: cele două jumătăţi de creieri fiind lăsate să se ciorovăiască între ele în aceeaşi ţeastă nu vor întârzia să ajungă la o înţelegere, aducând în cele din urmă cumpătare şi gândire logică, lucu ce ar fi de dorit să existe în minţile tuturor acelora care îşi închipuie că menirea lor pe lumea aceasta este numai de a supraveghea şi a conduce.

Cât ceea ce priveşte deosebirea cantitativă şi calitativă dintre creieri, doctorul m-a asigurat că atunci când este vorba de şefii partidelor, lucrul acesta nu are nici o importanţă.”

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “O propunere pentru împăcarea partidelor politice din România

  1. Mihai Frincu

    Cred ca alor nostri politruci ar trebui sa le schimbam intre ele buzunarele, ca de acolo porneste galceava lor, nu din creierei. Sau dosarele penale 🙂

Comentariile nu sunt permise.