Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Până la urmă cum s-a împuşcat Adrian Năstase?

Mi se pare legitimă întrebarea, chiar vreau să ştiu cum s-a împuşcat Adrian Năstase. Dincolo de respectul datorat unui om în suferinţă, mi se pare o minciună imensă tot ceea ce se spune despre traseul glonţului.

Până acum se spune aşa: Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver Smith&Wesson de calibrul .38. Glonţul a intrat în gât prin partea dreaptă, a trecut prin spatele laringelui şi pe lângă carotidă, a ieşit şi a intrat din nou în umărul stâng, ieşind din nou pe lângă claviculă. Antena 3 prezintă acest traseu al glonţului aici.

Să zicem că aşa a fost, deşi informaţia nu este confirmată de nici un medic. Dacă glonţul a ieşit prin umărul stâng al lui Adrian Năstase atunci cum se explică imaginea de mai jos?!?!? Umărul stâng al lui Adrian Năstase este întreg!

Presupunerea că Adrian Năstase (împuşcat în gât şi în umăr) a fost pansat şi apoi îmbrăcat cu o cămaşă curată şi împodobit cu o eşarfă mi se pare delirantă. Apoi vine chestiunea glonţului.

Un glonţ de calibrul .38 trece prin 45 de centimetri de gel balistic (18 inci). În imaginea de mai jos puteţi vedea dezastrul făcut de acest glonţ în interiorul gelului balistic iar aici puteţi vedea filmul întregului test. Îndrăznesc să cred că dacă îi trecea lui Adrian Năstase prin gât un glonţ de calibrul .38 cam rămânea fără laringe.

Un om împuşcat în gât cu un glonţ de calibrul .38 nu stătea neoperat 11 ore şi nu era dus la spital îmbrăcat ca de prezentare de modă, ar fi trebuit să arate ca o mumie bandajată.

Procuratura chiar trebuie să publice un raport complet asupra a ceea ce s-a întâmplat în noaptea în care Adrian Năstase trebuia reţinut.

P.S. Mi s-a atras atenţia că Adrian Năstase s-a împuşcat cu mâna stângă şi glonţul ar fi ieşit prin umărul drept. Într-adevăr, în fotografia publicată de Can-Can se vede umărul drept al lui Adrian Năstase şi o pată de sânge pe cămaşă. Însă asta nu explică efectele minime ale unui glonţ de .38 asupra gâtului. În continuare aştept un raport sau explicaţii din partea Procuraturii.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

18 păreri la “Până la urmă cum s-a împuşcat Adrian Năstase?

 1. Gabi Rotaru

  Nu s-a auzit nimic despre poliţistul care l-a împiedicat pe Năstase să se sinucidă.
  Eu n-aş fi făcut aşa ceva în locul lui, propun să-l declarăm erou naţional…

 2. Laura

  Tocmai ca arata ca la o „prezentare de moda” dovedeste ca a fost pe bune. Daca e sa-l banuim de ceva pe Nastase in mod cert nu va fi lipsa inteligentei. Tie ti-ar fi scapat amanuntul asta?… Vrei sa cred ca cohorta de medici, asistenti, brancardieri, agenti de paza, plebe de pe culoarele spitalului, jurnalisti, agentii de politie, toti sunt parte a unei inscenari??? Sa fim seriosi. Poate te mai gandesti si vii cu altceva, asta e cusuta cu ata alba.

 3. andrei

  felicitari,excelent demontezi toata minciuna.
  bloguri ca al tau,opinii de la oameni care trec totul prin filtrul analizei proprii, toate astea incep sa reprezinte o societate civila care nu inghite orice, si care prin atitudine poate impinge lucrurile in directia normala.

 4. Pingback: Cum era să aibă Năstase o tentativă de sinucidere | aNDRIIpOPA's blog

 5. Ion Escu

  George, eu am văzut știrea la un alt post tv (unul care nu ia partea chiar atât de evident uneia sau alteia dintre dintre părți), iar acolo s-a spus foarte clar că, deși este dreptaci, s-a împușcat cu mâna stângă datorită, chipurile, intervenției polițistului. Așa se explică lipsa leziunilor la umărul stâng, nu? Oricum, cam încâlcită toată povestea. Chiar nu vreau să par insensibil, însă am totuși impresia că dacă era vorba despre un muritor de rând, circumstanțele acestui eveniment erau demult elucidate…

 6. Ardan

  ˝Un glonţ de calibrul .38 trece prin 45 de centimetri de gel balistic˝

  Nu exista un singur tip de munitie pt. S&W 0.38.
  Munitia din filmulet este 38 Special 158 gr XTP.Un tip de glont cu varful retezat si crestat.Un design al varfului care provoaca distrugeri masive ale tesuturilor datorita desfacerii proiectilului in forma de ciuperca (˝mushrom˝ cum spune tipul care performeaza experimentul).Un asemenea tip de glont era pe timpuri manufacturat prin retezarea artizanala a varfului si crestarea acestuia in 4.Poate ati citit prin carti.
  Pentru ca efectele sa fie aceleasi ca cele din filmulet ar trebui ca A.N. sa fi utilizat acelasi tip de munitie.Glontul retezat si crestat nu e o munitie standard.Munitia standard pt. S&W .38 este ˝.38 Smith & Wesson Special˝, cu varf rotunjit.
  Munitia experimentata in filmulet, glont ˝hollow point˝, cu varf retezat si cavitate+crestat.Efect aproape comparabil cu dum-dum:
  http://www.hornady.com/store/38-Special-158-gr-XTP/

 7. Gabriel

  Facatura! Minciuni! Suntem dusi de nas cu televiziunea de ticalosii care ne-au vandut tara! Chiar numai prostii cred ca A N sa impuscat cu adevarat! Unde e sangele? o pata de 2 centimetri? mi-am stors ieri un cos si mi-a curs mai mult sange. Vai de noi poporul roman!

 8. urbos

  Intre Damian, bolnav psihic ca orice basist si retardatii OTV-isti constat ca nu e nici o diferenta de opinie. Si prost si ticalos, cum ii sta bine oricarui basist.
  Nu-i asa bai Damiene ca Porcul tau securist n-a lovit copilul ala nici nu pumnul in plex, nici cu tesla… Asa si cu demonstratiile matale cu Nastase.

  1. ghitza

   nasol de tine. sa lucrezi la sparm usl-srl duminica la 6 dimineata! dupa ce se termina mandatul presedintelui o sa rontaiti coceni. cocenii celor de la putere

 9. lol

  Eu nu stiu cum s-a impuscat AN.
  Stiu doar ca, in orice tara civilizata din lume, avand in vedere notorietatea victimei, in 24 de ore de la asa ceva am fi avut 3 (daca nu 4) conferinte de presa:
  – una din partea Politiei, care sa explice cum a fost posibil evenimentul
  – una din partea Procuraturii, care sa explice care mai e calitatea procesuala a persoanei
  – una din partea medicilor de la spitalul unde a fost tratata victima, care sa explice ce rani are victima, cum a fost tratat, cat urmeaza sa fie spitalizat etc
  – una din partea avocatului si/sau familiei victimei (pentru chestiuni de imagine si emotionale)

  N-am vazut nici una. Am vazut niste declaratii ridicole ale Ministrului de Interne, „ancheta in curs” la procurori (deci liniste deplina pana la finalizare), declaratii balbaite si contradictorii ale medicilor si, paradoxal, declaratii de bun simt ale avocatului. Inca o data, Statul e batut de simplii cetateni in ce priveste PR-ul.

 10. vgeorgicas

  Am avut un pacient in dec. 89. O plaga prin impuscare. Nu stiu care erau caracteristicile armei cu pricina. Stiu ca nu se vedea decit o plaga sub pometele sting al obrazului si o mica gaura in ceafa. Singura care a necesitat sutura (coasere in limbaj profan) a fost rana din fata. Florin (asa il chema) a venit pe picioare si a plecat acasa dupa toaleta si sutura plagii.
  Biologia are logica ei proprie pe care si un cunoscator o intelege greu.
  Prietenul si locotenentul lui Florin, nu a avut acelasi noroc ca Florin. A fost impuscat in inima. Era mort la sosire.

Comentariile nu sunt permise.