Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Paradoxul femeii cu barbă la Eurovision

Doar prin promovarea forţată a urâciunii mai reuşeşte Eurovisionul să intre în casele oamenilor. Finala Eurovision România din luna martie 2014 a adunat la TVR sub 400.000 de telespectatori. Doar 16.236 de români s-au deranjat să voteze – şi chiar şi aici mascarada a continuat: Paula Seling şi Ovi au primit 2.000 de voturi din partea românilor, dar au fost trimişi în finală de un juriu care nici nu mai contează din cine a fost alcătuit (Mirela Boureanu a primit 7.000 de voturi şi a rămas acasă, detalii aici).

Ideea este că Eurovisionul nu mai are nici o legătură cu ceea ce spune că este, un concurs al europenilor în care europenii iau parte direct. Eurovisionul este un aranjament între nişte grupuri de şmecheri care promovează o agendă politică proprie în numele majorităţii. Fără „femeia cu barbă” nu ar fi ştiut nimeni că a avut loc finala Eurovision.

Şi aici vine paradoxul: femeia cu barbă şi copilul câine îşi au locurile lor rezervate în galeria cu ciudăţenii. Nu are sens să vorbim despre astfel de excepţii ale naturii – însă suntem siliţi să o facem. Excepţia grotescă ne este băgată pe gât cu forţa. Nu ar fi asta o problemă, telecomanda rezolvă chestiunea (chiar vreau să văd audienţele din România şi alte ţări europene) – problema este politizarea femeii cu barbă, dictatura minorităţii deviante.

Din această cauză m-am hotărât să-l susţin la alegerile europarlamentare pe Iulian Capsali. Puteţi citi aici „Manifestul familiei româneşti”.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

65 de păreri la “Paradoxul femeii cu barbă la Eurovision

 1. Neantul Valah

  hai sa iti spun eu ceva ,daca tu sustii inapiere de ev mediu a lu capsali eu aleg sa nu te mai citesc

  1. nic

   @neantul valah
   Nu înțeleg despre ce „înapoiere la ev mediu” vorbiți, domnule… m-am uitat și eu pe site-ul lui și tocmai eu, care nu mai citesc presa din țară ca să nu mă enervez, în sfârșit găsesc în domnul Iulian Capsali un compatriot – e vorba de anii pe care-i trăim – care mă face să mă simt cu adevărat, dar cu adevărat, mândru că sunt român!!! O să mă interesez cum pot vota pe Internet, deși ar merita – chiar și numai pentru el – să dau o fugă până la Ambasadă. Îi urez din toată inima succes, Doamne ajută!

 2. Romanul

  Toate bune, dar nu frumoase cu parerea ta despre acest carnat (Wurst). Si totusi pe cand lupta impotriva unor alte „exceptii ale naturii”, cum ar fi greco-catolicii? Pe cand inlaturarea „deviantilor” vorbitori de limba maghiara, a „dictaturii” lui Klaus Johannis la Sibiu „impotriva poporului roman”. Si pe cand eliminarea celor care „ne baga cu forta pe gat” retrocedarea integrala sau macar acceptabila a imobilelor nationalizate, pe cei ce doresc lustratia securistilor, a celor ce sustin un model de regionalizare eficienta a statului si in general cei care contrazic toate tabuurile unui anumit tip de ruralism. Desigur, legitimat cu buletin de Bucuresti sau de alt oras mare, dar totusi, ruralism. Estic.

  1. @Roman

   O mostra de ruralism, daca va e pe plac: taranul mai scapa boii-n brazda, dar n-ajunge cu dansii in mijlocul tarlalei. Ruralism. De bun simt. Estic, daca doriti.

 3. Fratele Andryusha

  Femeia cu barbă este de fapt un domn cu barbă. Să dăm cârnatului ce-i al cârnatului, totuşi.

  1. gabi

   Carnatul Wurst si-a donat carnatul de fapt, a ramas fara, si se declara de „genul neutru”. Probabil se si inmulteste prin diviziune celulara, ca amoebele, caci si partenogeneza ii este straina.

 4. GH. N.

  L-as fi votat pe domnul Radu Golban, dar daca nu apare pe liste am sa-l votez si eu pe domnul Iulian Capsali. Referitor la „aberatiile naturii”, pe vremea odiosului regim „cultura coborase in strada”, iar astazi groapa de gunoi (nu strada) a invadat cultura. Din fericire mai exista OAMENI care lupta pentru NORMALITATE.

 5. Daniel

  Nu e femeia cu barbă, e barbatul cu rochie! Toată treaba e ca o Matrioșka, spectaculoasă și goală pe dinăuntru 🙂

 6. Daniel A.

  Capsali nu convinge, mi se pare o înșiruire de idei care nu îl obligă la nimic. Statul român garantează familia, etc. (cine a fost în fața ofițerului de stare civilă știe) și totuși îl doare fix unde nu ajunge soarele de fiecare dintre noi și de toți la un loc.

  Sunt pentru independenți, dar de ce nu vine nici unul cu promisiunea că o să schimbe sistemul electoral și doar oamenii care doresc în mod explicit să voteze o pot face (și excludem morții și interminabila transhumanță electorală)?

  Este Iulian Capsali omul acela? Nu. Sună mai degrabă a un L. Alexa dar pe altă branșă

 7. Nae Ionescu

  domnule damian, sunt de acord cu ceea ce spuneti despre eurovision, dar, in contra-partida sa-l votam pe dl.capsali nu mi se pare dezirabil si corect, singura realizare a acestui domn, se pare a fi o familie nmeroasa, cam putin pentru un post ata de important..
  nu o spun eu ci cei de la asociatia „rost’, prin vocea domnului claudiu tarziu, daca am inteles bine, dl. capsali a fost membru al acestei asociatii deci, cei care spun ceva despre el il cunosc, in concluzie, nu contati pe votul meu, sunt satul de ambitiosi care vor sa traiasca bine printr-un vot, de facut copii toata lumea stie, nu cred ca e prea greu, numai pentru atat sa-l votez,?ce sa faca? mai multi copii si in strainatate? a face copii nu este un manifest sau o politica e doar un fapt, nici macar un chin, daca ar fi chin as mai intelege..cititi punctul de vedere al celor de la „rost”..

 8. Julia

  Chiar dacä Austria a fost reprezentatä de un homosexual, piesa a fost BUNÄ, a existat MELODIE, este CANTABILÄ nu doar ritm, gen „bätuta pe loc”. Nu ştiu dupä ce criterii se face preselecţia in Ro. Dovadä, reacţia presei sträine.
  Citez: Criticii muzicali de la publicația britanică ”The Mirror” i-au atacat dur pe reprezentanții României la Eurovision 2014, Paula Seling și Ovi, despre a căror melodie spun că ”este o minune că a fost selectată”
  „Nu ne putem hotărî dacă ei cer o minune sau spun că este o minune că piesa lor a fost selectată pentru a participa la acest concurs”, scriu, cu ironie, criticii de muzică ai publicaţiei britanice The Mirror, potrivit Realitatea TV. „Coregrafia este foarte greu de descris, ceva în genul filmelor din seria Saw, nici sângeroasă, nici de groază – doar îngrozitoare”, continuă jurnaliştii din marea Britanie, făcând referire la clipul de prezentare cu care piesa a fost înscrisă în concurs. Autorii încheie articolul cu acuze dure la adresa celor doi artiști români.
  „Paula – acea notă este dureroasă. Nu eşti Loreen aşa că nu mai încerca să o imiţi şi cântă după puterile tale, fetiţo. Şi, Ovi (pentru că sigur ei citesc acest articol) – nu mai ţipa, este enervant”, îşi termină britanicii articolul. Şi nu este singurul articol ELOGIOS…

  Referitor la interpretul Tom Neuwirth (pseudonim Conchita Wurst) 290 de puncte, respectiv 13 ţäri i-au acordat câte 12 puncte, inseamnä CEVA. Oare in toate aceste 13 ţări juriul şi votanţii erau homosexuali? Wurst se traduce mot à mot= cârnat, salam. Dar mai există expresia foarte obişnuită: Es ist mir Wurst – adică, imi este indiferent şi în acest sens PROBABIL şi-a luat acest pseudonim
  Nu este un blamaj al familiei, deşi, sec. XXI a demonstrat cä aceasta nu mai are semnificaţia iniţialä „impreunä pânä când moartea ne va despärţi”, procentajul divorţurilor europene depäseste 65%. Deşi, se cunosc ADULTERE CELEBRE, din cele mai vechi timpuri, când conceptul familiei era considerat SACROSANT:
  In definitiv Elton John este tot Gay. Si regina Elisabetha nu s-a rusinat sä-l facä LORD. Piotr Ilici Ceaikovski, Vaslav Nijinski, Rudolf Nureyev, Serghei Eisenstein erau tot aşa – gay. Şi dacă ar fi să enumăr toate personalităţile istorice cu aceeaşi „orientare”, mi-ar trebui infinit mai mult decât paginile unui blog – o adevărată enciclopedie. Amintesc DOAR: Donatello, Botticelli, Léonardo De Vinci Albrecht Dürer, Caravagio, Paul Gauguin, François Villlon, Voltaire, Goethe, Gustave Flaubert, Jules Verne, Oscar Wilde. Şi lista rămâne deschisă pentru enorm de multe nume…
  Cine face cel mai mare caz de Importanţa familiei? Cucu-bau… catolicii. Nu se admite recăsătoria religioasă a unui divorţat. Ca să vezi şi să nu crezi… Taman in Austria, ţara 95% catolică, a izbugnit in 1995 monstruosul scandal al Cardinalului Austriei – Hans Hermann Groër , fost profesor şi director la un seminar de preoţi – provincial, fără studii prea multe, dar făcut cardinal de fostul său prieten din juneţe – Karol Józef Wojtyła, în momentul când acesta a devenit Papa Johannes Paul II. El a fost MULTIPLU acuzat de abuzuri homosexuale, de către numeroşi foşti elevi, cărora le-a distrus viaţa. A fost un scandal monstruos care a determinat ca în cele din urmă, după ce o bună parte dintre austrieci au renunţat la religia catolică, deoarece Papa nu a reacţionat în niciun fel, el să fie demis, apoi EXPULZAT in Germania. Citiţi arhiva Evenimentul Zilei – iunie, iulie 1995.
  Deci, nimic nou sub soare, nimic nu este dat odată pt. totdeauna – de fapt APARENT. Deoarece doar în ultimele decenii s-a renuntzat la DISCREŢIA totală. Corpul omenesc este condus de sistemul neuro-endocrin, APOI de gradul de civilizaţie, de legi de comportare, de norme legale, de legi sociale, politice etc.. Dacă NATURA MAMĂ a determinat această deficienţă endocrină ( atât la bărbaţii – gay, cât si la femeile – lesbiene), trebuie să fie acceptaţi. Toleraţi. Nu are nici în clin, nici în mânecă, cu conceptul de familie ca organizare socială. Au trecut vremurile Inchiziţiei sau ale Făhrerului…Până şi legile lui Ceauşescu îi tolera, dacă:”nu corupeau copiii minori”. Am o intrebare retorică. Dacă vreunul dintre reprezentanţii României la Eurovision, ar fi câştigat marele premiu, chiar dacă vocea era un mare semn de intrebare – referitoare la cantitatea de hormoni şi TOT TACAMUL adiacent…aţi fi gândit la fel?

  1. Neagu

   Te rog mult sa te documentezi mai inainte de a scrie ca natura mama a facut gay sau lesbiene. Exista site-uri despre homosexuali/lesbiene care si-au venit in fire, exemple vii ca nu sunt niste accidente ale naturii. Alegerea oamenilor pentru homosexualitate este conditionata numai de puterile lor sufletesti (sentiment, vointa, ratiune) nu si de procesele fiziologice trupesti.

 9. Neagu

  Se poate sustine valorile traditionale ale familiei si in alte moduri, nu numai votand pe cei care ar sustine la momentul actual aceste valori.
  Referitor la Iulian Capsali, desi am strans vreo 30-35 semnaturi pentru el, sunt in mare indoiala pentru votarea lui.
  A se vedea postarea lui Claudiu Tarziu de pe blogul sau din 10 mai 2014 (a fost seful lui Iulian Capsali la ROST).
  Problema lui Caragiale ramane: Eu cu cine votez.
  Cu oricine am vota, am sustine astfel valorile promvate de UE, inclusiv femeia cu barba, chiar daca am vota un candidat care promoveaza numai valorile familiei traditionale (cu o floare nu se face primavara).
  Solutia vine din interiorul nostru: Vrem sa schimbam lumea, trebuie sa incepem cu noi insine. Si cat de greu este sa ne debarasam de balastul din sufletul nostru. (Fericit barbatul care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor nu a sezut – Iulian vrand, nevrand daca va fi ales va trebui sa stea pe scaunul hulitorilor din Parlamentul European)

 10. Maria

  Capsali? Un habotnic ortodoxoid, semidoct, cu idei neo-legionare (inclusiv agresivitate si tupeu). Stiu ce vorbesc. Si mie m-i s-a parut extrem de groteasca „femeia cu barba”. Dar aproape la fel de grotesc mi se pare „degraba aducatorul de buna-cuviinta si morala crestina” , dl Iulian Capsali. Imi pare rau ca vedeti in acest domn personificarea vechilor randuieli stramosesti si a „rusinii si credintei traditionale a taranului roman” cand de fapt este doar un bigot fanatic (dar arogant) precum puritanii americani din sec 17…

  1. Vasile

   In numele libertatii si al corectitudinii politice actuale – sa fie omorat!

 11. Canadian

  Femeia cu barba nu e decat o distractie. Cititi pe Wikipedia biografia lui David Paterson, guvernatorul ORB al statului New York, ca sa vedeti cine conduce(?) lumea si unde duce politically corectness.

 12. Canadian

  @Julia; Doamna, este inutila pasiunea cu care ii aparati pe homosexuali; problema este mai subtila si se refera la majoritatea grupurilor minoritare si la politically corectness; anume, e vorba de lupta pentru suprematie politica pe care o duc diverse grupuri de interese care se suprapun mai mult sau mai putin peste grupuri, mai mult sau mai putin minoritare (exemplu: grupul latino din SUA este deja majoritar intr-o serie de state din Sud, dar tot minoritate oprimata e considerat de liberalii americani). Acest concept, de promovare a anumitor minoritati, este insa gresit fundamental; motivul este simplu: cei promovati pastreaza o repulsie, uneori mascata, alteori nu, visavis de majoritate, si, avand o coeziune de grup mai puternica decat a majoritatii, vor promova pe cei asemeni lor, ajungand in final sa dezavantajeze chiar majoritatea care i-a tolerat si promovat!!

 13. Muad'dib

  Ceva interesant despre o mostră de experiment sociologic:aici

  Și despre doi „independenți” (unul e Capsali): aici

 14. Fratele Andryusha

  Jules Verne homosexual?!… E prima oară când aud tâmpenia asta. (Sper că şi ultima).

 15. Marian

  @Julia, @Neagu

  Comentariul Juliei este extrem de pertinent. As nuanta un pic doua puncte însa, opinia englezilor si cea despre homosexuali.

  Englezii sunt tare încrezuti de la natura, în special cei cu o oarecare cultura. Este greu de definit acea mica aura de superioritate pe care o afiseaza „discret” oricând au ocazia. Faptul ca de câteva zeci de editii se situeaza constant la coada clasamentului, i-a facut si mai agresivi. Mai întâi au impus, secondati de alti „codasi” dar grei, ca punctele sa fie date si de jurii. Apoi au reactivat fosile (dar mie chiar îmi pare rau de B Tyler). Au revenit la tineret. Nu si nu. SI sa n uitam ca ei nu sunt supusi regulilor preselectiilor, pentru ca s-ar putea întreba si altii, cum au ajuns în finala 🙂 .

  Homosexualii. Tema grea. Un prieten gay mi-a spus odata ca nici macar 10% dintre gay sunt gay cu adevarat, acestia prefacându-se gay, pentru a penetra straturile sociale. În anumite branse, e chiar „contra naturii” sa fii normal, de exemplu în haute couture. De asemenea, în sferele înalte ale politicii, dar în spatele cortinei, în anumite societati oculte, e de bon ton sa fii pe invers.
  Ce ne facem cu cei 10% care au un dereglaj genetic sau hormonal? Aceasta e întrebarea …

  1. Vasile

   Nu putem forta pe nimeni sa se transforme, la urma urmei tuturor ne place sa credem ca traim in libertate, nu?! Ce am putea face in schimb ar fi sa scoatem de pe agenda discutiilor sociale subiectul asta si mai ales sa incetam din a le spune omenilor (si mai ales copiilor) ca asemenea comportament e normal! Lasand la o parte toate argumentele ‘stiintifice’ bunul-simt iti spune deja ca homosexualitatea nu e normala pentru simplul fapt ca cei cu asemenea tendinte sunt in minoritate numerica…

  2. Closed

   @Vasile
   Stimate domn, ce importanta daca un comportament e normal sau nu? Sper ca va dati seama ca, in Romania, normalitatea e data de lene, nepotism, spagari, manele si betivi (suntem pe locul 5 in lume la consumul de alcool pe cap de locuitor). Si atunci, va intreb din nou, ce importanta are normala? Mai adaug ca, in Romania, normal e sa fii un idiot care trece prin liceu ca gasca prin apa, asta daca ajungi pana acolo, si sa te descurci prin smenuri si susanele, sa faci gratar in fata blocului in maiou, sa scuipi pe strada, sa nu te speli pe dinti sau sub brat. Sa mai continuu sau v-ati mai dezdragostit putin de normalitate?

  3. Vasile

   Poate asa arata viata in preajma dumitale dar nu generaliza.
   Dar fie, daca tot nu e normal sa ‘fii un idiot care trece prin liceu ca gasca prin apa, asta daca ajungi pana acolo, si sa te descurci prin smenuri si susanele, sa faci gratar in fata blocului in maiou, sa scuipi pe strada, sa nu te speli pe dinti sau sub brat” hai s-o mai adaugam si pe asta cu deviatiile sexuale. E loc doar ca tot nu e lume normala…

 16. P.P. Carp

  Ma intreb cati au inteles versurile. Dincolo de piesa buna si melodia cantabila apreciata de unii, versurile duc in zona satanica.

  Pentru multi pasarea phoenix este asociata cu Lucifer. Ia cititi fara versurile, dar fara sa va grabiti:

  Rise like a phoenix / Out of the ashes / Seeking rather than vengeance / Retribution / You were warned / Once I’m transformed / Once I’m reborn / I rise up to the sky / You threw me down but / I’m gonna fly

  Cuvantul „retribution” ce o insemna, oare ? Thefreedictionary.com spune ca inseamna „Something given or demanded in repayment, especially punishment sau „Theology Punishment or reward distributed in a future life based on performance in this one.”

  Si cine a zburat la cer, a fost aruncat jos, dar va zbura din nou ?

  Hai doamna Julia, va rog sa ne iluminati si pe noi, astia fara cultura cinematografica.

  1. Muad'dib

   Da, aveți dreptate. Mulți s-au lăsat influențați de melodie, de efectele speciale, fără a mai fi atenți la versuri. Același lucru subliniază și părintele Savatie (de citit la linkul pe care l-am pus mai sus), și anume faptul că piesa a fost minuțios prelucrată și pusă în scenă. De remarcat laserele albe ce sugerează căderea luciferică, închipuind o piramidă inversă cu vârful reprezentat de către acest fals Phoenix. Se presupune faptul că îngerii sunt asexuați, și nici cei căzuți nu fac excepție, de aceea ambiguitatea voită a sexului „cântărețului” (pentru că este un el emasculat, de fapt, element al noului trend de „revalorizarea” a femeii în cadrul creștinismului occidental). Majoritatea comentatorilor s-au oprit la suprafață, unii oripilați de grotescul imaginii, alții „vrăjiți” de muzicalitate și orbiți de păgubosul politically correctness, uitând faptul că ne aflăm în plin război axiologic, că se punctează puternic în plan simbolic. Părintele Savatie ne expune simbolistica acestui episod de „experiment sociologic”, pus în scenă de unii care cunosc bine Scripturile, dar le aplică invers. O remarcă interesantă a unui comentator semnalează faptul că trendul acesta a fost greșit speculat anul trecut de către ai noștri „moderniști”, atunci când ouatu cel făr’ de ouă cu prenume imperial a resuscitat mitul Elisabetei Bathory, încercând a ne prezenta din nou, pe noi românii, ca pe un neam de ciudați. Nefericitul s-a înscris acum în psd, filiala Prahova.
   Mai remarc o analiză interesantă, pornită tot pe baza simbolisticii satanice, având-o ca protagonistă pe fosta Hanna Montana, Miley Cyrus. Analistul folosește videoclipul „Tongue Taid”, făcând o paralelă între explozia de revoltă în cazul răpirii școlărițelor nigeriene de către secta Boko Haram, spre a fi vândute ca sclave sexuale, și lipsa de reacție la imaginile grotești din aceste videoclipuri ale show bizzului american, și nu numai, care duc la pierzanie generații întregi de tineri. Articolul e de găsit aici: http://henrymakow.com/2014/05/miley-cyrus-and-the-abduction-of.html

  2. Narcis

   Ma ambitionez, eu un pusti de 22 de ani sa fiu nesimtit cu acei intelectuali sau oameni „cititi„, de fapt nu cred ca sunt nesimtit pentru ca le simt prostia,mandria si patimile care ii stapanesc si daia au o atitudine de repulsie sau indiferenta cand vine vorba de Hristos,Dumnezeu intrupat, crestinism, trecut, Sfinti,Mucenici…Oamenii astia mi se pare ca sunt aiurea si pana or sa se schimbe fac umbra pamantului degeaba ba chiar umbra lor ofileste flori si deschid gura si mai aiurea, nu au ravna pentru nimic, nu sunt de acord cu nimic. Pai mai idiotilor ca multi ani in fata mea care aveti o minte bolnava dar o mascati prin insiruirea unor cuvinte alese, care loviti in domnul Capsali si comentati ca el are doar o familie numeroasa si cam atat, bai dobitocilor voi nu ati fi in stare sa educati nici macar un copil, ca daca aveati fete nu mai zic ca le indemnati chiar sa faca avort… Mi-e scarba de oamenii astia care se dau „cititi„ si foarte instruiti in arta conversatiei dar pe dinauntru au o duhoare de hoit, mintea si sufletul hoit…Sunt robiti de patimi si sclavi ai mandriei. Vindecati-va ca sunteti tare bolnavi si mai imbolnaviti si pe altii!

  3. Marian

   Poate îmi explica si mie cineva legatura dintre Satan si Lucifer?
   Nu vreau sa merg off-topic, dar nicaieri în biblie, da am citit-o, nu se mentioneaza ca Lucifer (o denumire romana) este Satana (o denumire ebraica însemnând adversar), aparuta prima data în cartea lui Iov … si fara referiri la mai stiu e ce Avva Pafnutie ….

   Si acuma serios, pentru evrei, tot ceea ce venea din Egipt sau din Babilon erau automat simbolul raului. De asemenea, toti zeii natiunilor conlocuitoare din Canaan au dat denumiri de diavoli. Desigur, asta era valabil doar pentru prostime, pentru ca elita evreilor tinea cunostintele egiptene si babiloniene la mare pret (si s-au folosit de mitul orientalitatii pentru a mânari o Europa aflata sub talpa bisericii si care, tocmai din acest motiv, era foarte credula).

   Sigur, daca vrem, putem gasi oriunde mesaje satanice, pentru ca biblia ne ofera tot felul de exemple (unoeri contradictorii, ceea ce ne usureaza sarcina), dar întrebarea este: daca nu vrem cu tot dinadinsul sa le cautam, oare le vom gasi?

   Phoenix este o pasare egipteana. În Istoriile lui Herodot nu ia foc (pasarica cu noroc 🙂 ), ci e capabila de alte minuni. Nu este exclus ca numele ei sa vina de la fenicieni (pasarea venind din Arabia, care pentru egipteni se afla cam pe unde era Fenicia), un neam cunoscut ca filisteni în biblie, dusmanii arhetipali ai evreilor, deci niste diavoli si ei. Cum a permis Iahve ca niste filisteni sa-i construiasca primul templu, greu de explicat. Nici 500 de ani mai târziu pasarea Phoenix nu ardea, vezi Pliniu cel batrân. Au mai trecut 200 de ani si nici Origen n-a mentionat focul si cenusa. A început sa arda abia de prin evul mediu timpuriu, când o serie de „eruditi” au început a cauta cu lumânarea „confirmari”.

   Cautarea dupa google arata numai cât de mare este gradul de patrundere a unei conceptii, nu cât de adevarata este ea – un sondaj de opinie prin anul 1400 ar fi dat 99,99% raspunsul ca pamântul este plat.

   Daca se vrea un mesaj satanist, foarte bine, desi este de mirare ca exista atâtea hituri în google care aparant leaga cele doua concepte iar o multime de natiuni, unele mai catolice decât altele, au dat totusi 12 puncte. Scuza necunoasterii limbii nu se aplica Irlandei si altora. Cu atât mai mult, cu cât între semi-finala si finala au trecut 48 de ore, suficient pentru orice teolog sa-si faca cunoscuta opinia.

   În orice caz, probabil ca a reusit ceea ce si-a propus, sa se vorbeasca despre ea / el. O lovitura maiastra de PR.

 17. Julia

  Räspuns – pt. Canadian si P.P. Carp
  Prof.dr. Victor Kernbach – Dicţionar de mitologie generală: ”Pasărea Phoinix = Pasăre alegorică din mitologia greacă, având însuşirea de a se autoincendia periodic şi a se regenera apoi din propria ei cenuşă.”
  Prof.dr. Ivan Evseev – Enciclopedia simbolurilor şi arhetipurilor culturale: Pasărea Phoenix este un vechi simbol al nemuririi, al renaşterii şi al luminii solare. Deşi face parte din zestrea mito-poetică a greco-romanilor se înrudeşte genetic şi funcţional cu arhetipul păsării miraculoase datând din paleoliticul superior. La Hinduşi se numea GARUDA (pasărea zeului Şiva); la persani SIMURGH; la chinezi FENG-Huang; la arabi AS-SAMANDAL ş.a.m.d.
  Knaurs Lexicon: Phönix – în lumea simbolurilor e cea mai importantă pasăre care reprezintă renaşterea şi nemurirea. Originea ei este pasărea sfântă egipteană BENU (Bennu, Benhu) care întruchipa pe Zeul Soare
  La Monasterboice – unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult, Crucea din Vest –cu înălţimea sa de 6,5 m. ( cea mai mare din Irlanda). este sculptată complet, pe fiecare faţetă liberă, cu scene biblice, cea mai deosebită este răstignirea lui Isus, îmbrăcat, la picioarele lui fiind pusă pasărea Phoenix, simbolul reînvierii.
  Se presupune de către istorici că ilustrarea scenelor religioase sculptate pe Crucile celtice avea drept scop iniţierea populaţiei analfabete, astfel să poată totuşi să fie iniţiaţi şi să cunoască istoria religiei creştine.

  Referitor la „ joaca de-a cunoaşte alte orientări sexuale”, ar fi interesant nu să se cunoască părerea lui X sau Y – evident PREPOTENŢI în branşă, ci a se citi „părerile” prof. Jeffrey E. Young, dr. Carl Gustav Jung, dr. Alfred Adler, Prof. dr. Erwin Ringel – considerat cel mai mare psihiatru al sec. XX (de origine română), sau Psihiatria prof.dr. Victor Predescu. Sunt doar CATEVA nume menţionate. S-ar zice că respectivii, şi încă tare mulţi alţii, ar fi ştiut cât de cât, ceva în branşa respectivă. Aşa, “de trăncănit la un pahar de vorbă”…

  Nu-i apär pe cei „dezavantajati” de Natura Mamä. Aş fi fost disperată ca băieţii mei să aibă asemenea „inclinaţii”, să ştiu că niciodată nu voi avea nepoţi şi o mare familie, răsărită DIN MINE.
  Ce propuneti? Un nou Holocaust? In acest caz ce ar fi sä se inceapä cu SUFICIENTI oameni politici sau reprezentativi români, înaintea celor de peste ocean sau de aiurea? Doar cä ei nu se expun OSTENTATIV, ca un protest impotriva neacceptärii, discriminării si intoleranţei, ci işi REZOLVĂ discret şi pe tare mulţi bani „jocurile excentrice”…

  1. Muad'dib

   Doamnă dragă, acela este un fals Phoenix, un mix de simboluri folosit tocmai pentru a induce în eroare. Intuiția l-a ajutat pe Canadian să perceapă corect aspectul luciferic al punerii în scenă a piesei respective.
   Cât despre homosexualitate, nu există studii științifice credibile care să ateste faptul că ar fi altceva decât o alegere determinată de mediu și încurajată puternic, în zilele noastre, fie din considerente legate de demografie, fie de acel mereu valabil divide et impera. Aici, din nou, Canadianul are dreptate, folosirea politically correctess-ului ca factor de presiune în crearea a cât mai multe minorități antagonice (vezi trendul legat de fumat, unde acum câteva decenii reclamele foloseau așa-zise teste științifice pentru a legitima vânzările – actorii cunoscuți primeau bonusuri pentru că fumau ostentativ în scenele din filme-, pe când, acum, o întreagă industrie s-a dezvoltat pe baza renunțării/ interzicerii fumatului) reprezentând același fatidic instrument în mâinile „elitelor” conducătoare.
   Altfel, nu neg faptul că există oameni cu dereglări hormonale care determină apariția acestor anomalii, dar, din nou, puneți-vă întrebarea următoare: dacă Dumnezeu ar fi dorit să fim homosexuali, de ce a creat omul cu două orificii pentru două necesități fiziologice diferite? Întrebați-vă de ce o mamă sănătoasă, fizic și mental, neexpusă unor factori de risc (chimici, complexe psihice favorizate de anumite medii sociale etc.) așa cum cred că sunteți dumneavoastră, nu a dat naștere unor băieți cu înclinații homosexuale?
   Este normal să fim preocupați de soarta acestora, dar, nu credeți că expunerea agresivă pe toate canalele media a homosexualității (vezi afișul postat pe un panou publicitar în centrul Timișoarei, cu un bebeluș care avea la mânuță atașată o brățară pe care scris ”I was born this way”) reprezintă acea discriminare negativă, impunând majorității niște standarde improprii, folosite chiar de către acei oportuniști politicieni și reprezentanți „români” , la care dumneavoastră faceți , pe bună dreptate, referire.
   Dacă veți apela la Camille Paglia, „Sexual Personae: Art and Decadence from Nefertiti to Emily Dickinson”, veți înțelege punctul meu de vedere privitor la determinantul cultural al homosexualității.

  2. P.P. Carp

   Madam Julia@

   1. La gasit linkuri pe net ne pricepem toti. Iti las tie placerea sa alegi unul din cele 559.000 de rezultate pe care le ofera google atunci cand cauti lucifer+phoenix bird.

   (https://www.google.ro/search?q=Lucifer%2Bphoenix+bird&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&channel=fflb&gws_rd=cr&ei=sZNwU-7EMsiAyAP0ioDoAw)

   2. Cata vreme afirmi ca Francois Villon sau Jules Verne au fost gay, nu esti decat o propagandista obosita. Cel putin Villon, saracul, toata viata lui a stat prin bordeluri si a dat la buci.

   Si asa, ca un bonus, uite aici pasarica egipteana Bennu. Ai de ales intre istorici sau paleoastronauti:
   http://www.globalegyptianmuseum.org/glossary.aspx?id=87
   http://www.bibliotecapleyades.net/marte/esp_marte_28b.htm

  3. Vasile

   Doamna, in ciuda limbajului elevat pe care il folositi si cu riscul de a va jigni tot vreau sa va intreb: sunetti proasta sau va prefaceti? Va asteptati sa credem ca tot circul asta chiar e despre drepturile unei minoritati? Drepturile acelea sunt castigate demult, ca dovada numarul mare de tari care aproba parteneriatul si casatoriile. In Europa nu se mai aude de persecutii la nivel general (daca au fost vreodata) de cel putin de 20 de ani…. Eventuale incidente capata amploare numai datorita mediatizarii excesive. Si atunci de ce aduceti in discutie holocaustul?! Chiar credeti ca daca (utopic vorbind) maine ar disparea subit tot acest lobby am ajunge la situatia in care unii ar fi inchisi, torturati, omorati pentru preferintele sexuale?
   Sau e vorba de propagarea unei noi ideologii cu scopul de a distruge orice norme de moralitate?! De fapt mi-ati raspuns deja in primul dumneavostra mesaj.

  4. Canadian

   Sincer, nu vad nimic in raspunsul Dvs. care sa se adreseze problemei pe care am pus-o: incercarea (partial reusita) de acaparare a puterii politice de catre grupuri minoritare care se folosesc de tactica unei presupuse „vine istorice colective”, ca sa anihileze orice opozitie.
   Daca e sa facem interpretari psiho-politice, Eurovisionul a demonstrat clar nu numai dezorientarea moralei sexuale a Europei de Vest, dar si dezorientarea politica: asadar publicul huiduieste concurentele Rusiei (inelegant as zice), dar alege sa se opuna votand … femeia cu barba, cand de fapt ar fi trebuit sa voteze reprezentanta Ucrainei, a carei melodie era de altfel, peste cea a barboasei. Daca Europa este atat de dornica sa-si arate sprijinul catre formele de sexualitate mai rare, de ce nu l-au scos premiant anul trecut pe Cezar Ouatu, care … tot in rochie, tot cu barba…?
   In alta ordine de idei, ceea ce au observat si alti comentatori (Muad’dib), Jules Verne, Paul Gauguin homosexuali? Poate in visele propagandistilor gay.
   Si, ca un comentariu la simbolistica spectacolului Conchitei: nu stiu cat de subtile sunt aluziile la Phoenix, dar stiu ca numele pe care si l-a ales e (voit?) grosolan: Wurst – carnat si Conchita – in spaniola concha e expresia vulgara care desemneaza organul feminin (concha madre e echivalentul celei mai populare injuraturi romanesti).

 18. Marian

  Un ultim amanunt, referitor la piesa României la Eurovision.

  Am vizionat finala la ARD, pentru ca l-a dat în format HDTV, spre deosebire de TVR care o calitate execrabila.

  Comentatorul neamt nu a scapat ocazia de a critica finut piesa, caruia lui i s-a parut a fi fost inspirata de Cascada, piesa Germaniei de mai an. A trecut evident cu vederea faptul ca piesa Glorious (despre care era vorba) a trebuit sa fie absolvita de plagiat de o comisie si dupa un procedeu aproape identic cu cel care l-a absolvit pe Ponta de plagiat, fiind mult mai asemenatoare cu Euphoria, piesa care a câstigat EV în 2012, decât Miracle fata de Glorious.

  Am spus asta nu ca sa-i apar pe români, piesa mi s-a parut un pic cam slabuta, dar nu rea, ci ca sa subliniez ca sunt si alte interese în joc în afara de arta în sine. De asemenea, ca nici campioni ai democratiei nu joaca fair play si nu sunt impartiali, asa cum se lauda românul ca este.

  Apoi, toate tarile profund catolice si habotnice i-au oferit cele 12 puncte. Fara exceptie. Putem sa-i banuim de mânarie? Putem, dar n-avem dovezi.

  Elton John. Exista doua feluri de cavaleri. Cei care-si mostenesc titlul si cei care-l primesc temporar, pe viata (adica titlul nu e mostenit de catre copii), un fel de recompensa, pentru ca nobilii englezi au un statut semi-diplomatic.

  1. P.P. Carp

   Marian@ nu intelegi 2 lucruri.

   1. Piesa cu care s-a prezentat Austria la concurs nu a fost supusa unui proces prelimininar, cum a fost la noi si la altii. Vin multi concurenti, unii sunt alesi sa intre in faza pe tara, apoi castiga unul si pleaca la Eurovision. Nu, austriecii au sarit direct peste faza de tara si au mers la sigur cu aceasta piesa. Stiau ei ce stiau.

   2. Cand spui ca „toate tarile profund catolice si habotnice i-au oferit cele 12 puncte”, tu vrei sa spui ca s-au organizat alegeri democratice in tarile alea sau ce ? Explica-mi te rog afirmatia.

  2. Vasile

   Eu cred ca austriecii numai pe considerente de eficienta au sarit de faza pe tara trimitand piesa la doamna Lunacek pentru aprobare la nivel supranational.:)
   Oare tot atunci s-a hotarat si ca trebuie sa castige?!

 19. Pingback: Ce au scris în weekend liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

 20. Radu M. Necula

  Va felicit domnule George Damian, pentru optiune si pentru „publicarea” ei!

 21. Marian

  Conform noilor reguli, punctele acordate de o tara unei melodii sunt date si de un juriu, înainte fiind date numai de apelurile telefonice.

  Cu alte cuvinte, atât juriul, care se presupune ca e format din oameni de specialitate si „politically correct”, cât si populatia, care se presupune ca respecta traditiile acelei tari, printre care si cele religioase, au acordat punctajul maxim „cuiva”.

  Chiar presupunând ca publicul catolic, profund dezgustat, nu a votat, si deci votul publicului a fost o suma de 16000 de voturi (ca la noi) toate trimise de homosexuali si altii asemenea, dintr-un instinct de gasca, faptul ca Italia, Spania, irlanda si alte 13 tari au acordat punctajul maxim, sugereaza ca nici juriul n-a putut face nimic.

  Puterea juriului se poate observa din modul în care a fost aleasa piesa RO pentru acest an, poporul a votat ceva si a iesit altceva (vezi linkul din text). Deci, se poate, tovarasi!

  Prin urmare, ori a existat o mica conspiratie, ori impatul audio-vizual a fost mai puternic.

 22. Un Cristian

  Narcis@ M-ai convins. Daca oameni ca tine fac parte din grupul de admiratori/votanti ai lui Capsali, atunci eu sigur nu voi vota cu acest domn. Imi e sila sa comentez ce ai spus, fraza cu fraza, jignire cu jignire. Nu e nimic crestin in tot ce ai scris tu acolo.

  1. Un Cristian

   Apropo, ce ghinion pe Cernea ca nu a reusit sa treaca in Parlament legea prin care declara delfinii „persoane non-umane”.

   Cu un milion de voturi de la delfinii din Marea Neagra avea un loc asigurat in Parlamentul European.

 23. Cristi

  Si la Europa fm s-a comentat despre treaba asta; ceea ce mie mi-a placut mult (si vad ca nimeni nu comenteaza) la acest Eurovision a fost cantecul Poloniei.
  Frumoase-frumoase, dar mai mult m-a impresionat feminitatea lor si privirea electrizanta a cantaretei.
  Eu zic ca reprezentatia lor este o pledoarie pentru feminitate, farmec si mister feminin; pentru femei – un excelent material didactic prin prisma demonstratiei de feminitate, farmec, frumusete (nu doar exterioara). Iar despre impresia asupra barbatilor ce sa mai spun…
  Asta da proba de normalitate!
  Imi vine tot mai greu sa ma consider european… europenilor le place femeia cu barba! Si nu doar atat, dar a fost terna, nu mi-a atras atentia cu absolut nimic dpdv artistic. (poate daca ne grabim la anul sa trimitem pe cineva nud la Eurovision vom castiga si noi concursul; de ce spun graba? sunt sigur ca cineva va face acest lucru destul de curand)
  Singurul lucru cu care am ramas din cantecul femeii cu barba e ca voi intra cu mare bagare de seama la toaleta cand voi ajunge in Austria.
  In schimb tare imi doresc sa merg in Polonia…
  Concluzia e data de vorba unui apropiat: astazi e bine sa nu fii in rand cu lumea caci lumea a ajuns sa fie cu fundul in sus.

 24. Catalin

  Mda,
  chiar ma mir cum au lasat americanii sa cante pe Ray Charles….
  Nu numai ca era negru dar pe deasupra si orb!
  De ce nu se infiinteaza domnilor o comisie medicala pentru selectia artistilor hetero, vazatori, fara proteze. etc?

  1. P.P. Carp

   Catalin@ Nu e asa ca tu esti destept si noi, restul, niste prosti ? Moamaa, ce ne-ai zis-o, ce ne-ai bagat in ceata.

   Intr-o zi or sa faca unii sex cu animale pe scena Eurovisionului si voi toti o sa tzipati dupa libertatea actului artistic si drepturile voastre (pe care nu vi le incalca nimeni).

   Intr-o alta zi o sa fie „pederastia” un obicei comun, ca in Grecia antica si toti domnii vor avea dreptul sa educe prin sex copiii.

   Si poate ca intr-o alta buna zi fanii lu` Lady Gaga, H.I.M. sau Conchita Wurst or sa faca sacrificii umane inaintea unui concert. Stii de ce, nu ? Ca sa fie epic, gen.

  2. Closed

   Domnu’ PPCarp, ati produs un „strawman” de toata frumusetea. Da’ pentru a va da si dumneavoastra treaba cum vine asta: n-a aparat nimeni pedofilia, zoofilia ori sacrificiile umane. Asa ca atacul dumneavoastra vehement loveste oponenti imaginari. Uimitor, de altfel.

  3. Vasile

   Auziti, dar poate ar fi bine sa-i aparam. Doar nu insinuati ca minoritatile astea sunt mai prejos decat homosexualli?! Vedeti ca asta e discriminare!!

  4. Muad'dib

   @ Closed
   „Strawman”, ai? Hi! Hi! Hi! Cosmopoulitule, carele ești matale, așa, pe persoană fizică acceptabilizatoare! «Mes chers frères, n’oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu’il n’existe pas!» (Baudelaire).

 25. Catalin

  P.P. Carp@ ma bucur ca provocarea mea a avut cel putin o reactie. De altfel si prezentarea cantaretului austriac a fost o provocare si se pare ca a avut succes.
  Daca era barbierit si cu cravata ar fi ranit mai putin sensibilitatea?
  Nu stiu la cine va referiti cand spuneti „voi”, „drepturile voaste” si nu inteleg pe cine reprezentati cand spuneti „noi”. Eu personal sunt casatorit si nu am avut experiente homosexuale.
  Nu sunt fan Lady Gaga in schimb imi place foarte mult Freddie Mercury.

 26. Pingback: De ce trebuie votat și nu #unițisabotat? | dorinlazar.ro

 27. nic

  Nici acum nu cred că e adevărat. Pe măsură ce se derulau voturile în favoarea „abominației” mă cuprindea stupoarea(împrumut termenul de la un grup de rabini ortodocși, care, imediat ce Dana International(tot un transvestit) a câștigat Euroviziunea, acum câțiva ani, au dat o declarație oficială, în care afirmau că „persoana respectivă este o „abominație”, nereprezentativă pentru statul Israel”, cerând totodată restituirea premiului). Tot speram că Olanda sau Suedia o să câștige. Însă voturile au curs necruțător în favoarea anormalității dezgustătoare. Nu este vorba de intoleranță, la urma urmei acceptăm faptul că unii artiști renascentiști italieni de primă mărime erau homosexuali, ca și mulți din creatorii de modă de astăzi, ci de neacceptarea propagandei deșănțate în favoarea unor deviațiuni.
  Sunt un european convins, dar niciodată, în ultimii ani, nu m-am simțit atât de degradat moral, de scârbit de (co)-continentalii mei ca în acele minute…
  Îmi aduc aminte de ediția din 2007, când Bosnia-Herzegovina a fost reprezentată de o foarte dulce domnișoară, Marija Šestić, interpretând o melodie deosebit de sensibilă… rezultatul, mediocru… însă una din persoanele de înaltă cultură, invitată să comenteze, la televiziunea din Sarajevo, afirma, „din păcate, Euroviziunea a început să fie acaparată de câțiva ani de diversele grupări de homosexuali, care manifestă pentru acest eveniment un deosebit interes”… cu alte cuvinte criteriul principal nu mai este calitatea muzicii, ci extravaganța cu orice preț, anormalitatea ridicată la rangul de model…
  Prezențele la Euroviziune încep să semene tot mai mult cu imaginile scoase dintr-un bestiar medieval. Sau dintr-un Capriciu, de Goya(și nu numai…).
  Poate ne spun ceva edițiile Euroviziunii din anii 60… când se venea în costum cu cravată și rochițe scurtuțe… măcar bărbații arătau a bărbați și femeile a femei… și ca să închei, comparați femeia cu barbă cu Sandie Shaw, câștigătoarea Euroviziunii din 1967, cu Puppet on a string… o găsiți pe Youtube… fata din Dagenham e și astăzi la fel de tânără, sau viețuind, dacă vreți, în eterna tinerețe a femeii…

 28. Belle dImagination

  Nu că a câştigat un măscărici (urât) mă deranjează. E dreptul fiecărui clovn să-şi aleagă cum se boieşte.
  Mă deranjează că melodia a fost naşpa.

 29. Catalin

  Vasile @ Si daca as fi asa care-i problema dumitale?

  Isus Hristos spune „Cine nu este cu Mine este impotriva Mea” (Matei 12,30)
  Lenin spune „Cine nu este cu noi este impotriva noastra” (M. Gorki, V.I Lenin)

  Se pare ca „principiul” de mai sus a fost foarte util de-a lungul timpului si este des folosit si in discutiile on line unde anonimatul este asigurat si putem jicni in toata libertatea pe celalalt, fie el homosexual, negru, chel sau gras.
  Apar doar idea de „vezi-ti de treaba ta si eu imi vad de a mea”. Nu esti mai bun tu decat celalat doar pentru ca, intamplator, crezi intr-un alt Dumnezeu sau iti plac femeile/barbatii.
  Ecuatia: „minoritate=anormali” pe care o aplici intr-o interventie precedenta demonstreaza incapacitatea de a intelege si de a accepta diversitatea.

  1. Muad'dib

   Auzi, bre, „jicnitule” prințipios, atâta timp cât vii cu analogii din astea, care ‘ți dezvăluie adevărata și ignobila natură, nu te mai obosi, deoarece ești un simplu spălat pe creier de către pollitically corerectness-ul nivelator de opace și subțiri conștiințe. Fii mătăluță unit în diversitatea-vă progresizdă și lasă-ne pe noi, ăștia tradiționalii retrograzi, în durerea noastră. Iaca, pentru că mi-s milos din fire , ca tot românu’ retrograd, oi încerca a te pune în legătură cu o lămurire a progresismului ista al matale: http://vlad-mihai.blogspot.ro/2014/05/putin-femeia-cu-barba-si-ponta-trei.html
   Pay attention to the P. S. !
   Deie ‘ți Domnu’ day-uri multe și cu sănătate! Cu lenin al vostru cu tot. Au cu zinoviev? Hmm, cu care voi-vei.

 30. Catalin

  Va urez la toti un fiu sau un nepot gay. Nu va osteniti sa replicati. Va asigur ca ma voi limita sa citesc articolele.
  Cu respect (pentru unii)

  1. Vasile

   Bine ca parintii tai n-au fost gay. Altfel am fi fost lipsiti de asemenea replici hazlii.

  2. Muad'dib

   Te supărași precum văcarul pe sat. Să ‘ț tăiem nasul, conașule? Hi! Hi! Hi!
   Păi, bre, om bun, cum naiba îți vre a construi lumea aiasta nouă a voastră dacă dați bir cu fugiții la primul semn de furtună? Treabă-i asta, bre? Îmi ieu jucăriile și țuști acăsucă, sub fusta Cătălinei? Hai să vedem de unde pleacă păguboasa fracturare a societății românești (de la Eliade cetire, românu’ cela căruia progresiștii voștri i-au refuzat nobelu’ pentru că omu’ le arătase oglinda): „Înainte de Eminescu – la Heliade Rădulescu şi, mai ales, la Hasdeu – cultura românească se situa altfel faţă de Europa. Avea curajul să se aşeze faţă în faţă, în raport de egalitate. Nu copiam Europa, nici nu o respingeam – ci ne măsuram cu ea. Hasdeu, marele naţionalist, nu are nici un sentiment de inferioritate faţă de Europa. În articolele sale politice, compara adesea România cu Italia. Nu avea sentimentul că participă la o cultură mică, meschină sau modestă (aşa cum credea, bunăoară, Maiorescu şi Caragiale). De aceea găsim la Bălcescu, Heliade Rădulescu şi Hasdeu cea mai bună atitudine spirituală şi politică faţă de Europa pe care o poate avea România modernă. De la Eminescu încoace, ne zbatem ridicol într-o luptă sterilă: ne acuzăm unii pe alţii şi sîntem «reacţionari» sau «occidentalizaţi», că «mirosim a opincă» sau că «maimuţărim Parisul» – ca şi cum asta ar fi problema culturii româneşti. Am arătat în altă parte şi de mai multe ori că asemenea discuţii (pro sau contra Europei) n-au nici un rost şi că cele mai româneşti genii creatoare (un Cantemir, un Hasdeu, un Eminescu, un Iorga) s-au realizat tocmai prin asimilarea uneia sau a mai multor culturi europene. Geniul românesc – ca orice geniu etnic – se manifestă rezistând, opunându-se, alegând şi respingând”. (Mircea Eliade, Despre Eminescu şi Hasdeu, Editura Junimea, Iaşi, 1987, pp. 61-62). Mai multe îs de găsit aici, de îi ave răbdare: http://protocronism.wordpress.com/contributii-teoretice-de-azi/theodor-codreanu-edgar-papu-si-minoratul-culturii-romanesti/
   O sară bună!

 31. Pingback: De ce să votez la europarlamentare? | Dealul Melcilor

 32. Closed

  Domnule Damian, e putin penibil sa va justificati alegerile politice prin rezultatele unui concurs la care nu se mai uita nici bunica. Si-nca alegerea unui bigot.

  Dar sa o luam logic. Ce vi se pare anormal ca anumite minoritati sunt mai active? Vi se parea anormal ca Spania sau Italia dadeau constant 12 puncte in anii precedenti unor melodii romanesti de o calitate indoielnica? Nu se spune in continuu ca Eurovisionul e un concurs al aranjamentelor intre tari?

  De ce ar fi normal un aranjament intre tari, insa un aranjament intre minoritati ar fi iesit din comun? Ce vi se pare surprinzator in faptul ca o comunitate care se considera oprimata a votat cu un reprezentant al ei, indiferent de calitatea actului muzical? Acea comunitate a simtit nevoia sa voteze, sa scoata in fata pe Wurst.

  Atata vreme cat votul va fi dat de public, nu de un juriu, se va ajunge la asemenea situatii: ceva iesit din comun va prinde mai bine decat o melodie de calitate. Unde, desigur, avem si calitatea, care e un concept relativ pentru cei mai multi. Daca ar fi sa voteze, Romania ar vota Salam si nu Sergiu Tuhutziu.

  E dreptul dumneavoastra sa votati pe cine vreti. Dar nu justificati alegerea lui Vadim, spre exemplu, prin faptul ca sustine familia traditionala. E un motiv prea superficial.

  1. Muad'dib

   Hi! Hi! Hi!
   Closed, indeeed… in the closet. Vivat skeleton redivivus!

Comentariile nu sunt permise.