Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Parcarea de la Universitate: bani îngropaţi. Poliţia trebuie să sape după ei

Primarul Oprescu e tare mândru de parcarea subterană de la Universitate care a costat 10 milioane de euro. Doar că parcarea stă pe jumătate goală şi şmecherii îşi parchează maşinile la suprafaţă.

De la începutul anului observ fenomenul. La început erau una-două maşini, s-au înmulţit treptat şi ieri am numărat 32 de maşini parcate în spaţiul pietonal de la Universitate. Trotuarele sunt în continuare pline de maşini. Hotnews urmăreşte problema şi are aici o galerie de imagini: şoferii de Bucureşti nu vor să plătească pentru parcare şi gata. Parcările subterane de la Universitate şi Intercontinental stau goale, şmecherii parchează unde vor.

Şi totuşi există lege. Poliţia zicea pe 24 ianuarie că a dat de la începutul anului 180 de amenzi contravenţionale şi 500 de avertismente pentru parcare neregulamentară. Puţin, foarte puţin. Piaţa Universităţii este baltă cu peşte mult, trebuie făcute echipe mixte cu jandarmi, poliţie şi platforme de ridicat maşini. A parcat şmecherul aiurea? Pac! Avertisment. Nu vrea să plătească, face pe nebunul? Pac! Intervin jandarmii. Un an de zile să fie detaşată o astfel de echipă mixtă pentru Piaţa Universităţii şi membrii ei să primească bonus din încasări, 10-15-25%. Ori se potolesc şmecherii, ori se îngraşă bugetul primăriei, oricare dintre variante este bună.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Parcarea de la Universitate: bani îngropaţi. Poliţia trebuie să sape după ei

 1. eftimie

  Sau poţi să pui nişte piloni de oţel cât să nu poată parca pe pietonal. Oprescu nu e rău intenţionat, este doar un prostovete fără pic viziune în ansamblu,

  1. george damian Autor articol

   Există nişte piloni de beton, însă au fost lăsate nişte porţi, îmi închipui că pentru pompieri şi salvare.

  2. Ina_adevarata

   Există piloni retractabili exact pentru poliție și salvare. Îi înlocuiești pe ăia din beton cu retractabili și gata. Dar varianta cu echipa de amenzi e și mai bună, că aduce bani.

 2. boemul

  luni la ora 12 nu era niciun loc liber la primul nivel, doar câteva la al doilea. dar, da, pe străduţe p-acolo erau câţiva parcaţi ca boii.

 3. whatafy

  Probabil ca si aceasta lucrare, la fel ca celelalte, a fost ca sa umple buzunarele catorva oameni destepti, din cauza asta nu a contat utilitatea si organizarea ei, asa cum trebui, nu le-a pasat de utilizatorul final, ci numai de interesele proprii. trist…

 4. Alex

  Parcajul la Bucuresti e superb. Nu-l schimbati. E singurul loc din lume, singura capitala, unde poti parca unde vrei, pe trotuare, pe sosele, in parcuri, citeodata chiar in mijlocul strazii. Nu-l schimbati – e elegant si exotic – un popor prietenos, relaxat.

Comentariile nu sunt permise.