Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Parlamentarism în Ucraina. Bătaie împotriva limbilor minoritare

Dezbaterea de vineri din Parlamentul Ucrainei privind folosirea în administraţie a limbilor minorităţilor naţionale s-a tranşat cu o bătaie generală.

Parlamentarism in Ucraina

Parlamentarism in Ucraina

Deputaţii ucraineni naţionalişti (cei din partidele pro-europenilor Viktor Iuşcenko şi Iulia Timoşenko!) se opun acordării de statut oficial limbii ruse. Ideea este că prin adoptarea acestei legi cei 400.000 de români din Ucraina şi-ar putea folosi limba maternă în administraţiile locale. Am îndoieli serioase că va fi adoptată această lege. Vedeţi în clipul de mai jos cum s-a purtat dezbaterea parlamentară de la Kiev.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Parlamentarism în Ucraina. Bătaie împotriva limbilor minoritare

 1. Ina_adevarata

  Daca s-ar pune si la noi problema la fel, ar avea maghiarii dreptul la folosirea limbii proprii in administratie, ceea ce i-ar face pe romani sa puna mina pe cutite. Mi se pare mie ca si George Damian si-ar cauta un obiect ascutit prin preajma, in momentul ala 🙂
  Asta e, am vrea drepturi pentru romanii de dincolo, dar minoritarii de aici ne enerveaza.

  1. george damian Autor articol

   Păi din câte îmi amintesc eu maghiarii din România se bucură de multişor de dreptul de a se folosi în administraţie de limba maternă.

  2. Ina_adevarata

   Ihi, da, de fapt. Stai ca nu receptionasem cu atentie pentru ce s-au batut aia. Era „limba in administratie”, nu „limba oficiala”. Pardon.

  3. George

   Culmea, la noi au aceste drepturi dacă respectiva minoritate are un anumit procent din totalul populației înregistrată la respectiva administrație. E normal să existe un asemenea prag.

Comentariile nu sunt permise.