Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Petitia CNA este o prostie fara de seaman

Petitia CNA intitulata pompos „Interesul public mai presus  de gustul publicului” este noaptea mintii si inca o dovada a faptului ca unele institutii din Romania pasesc cu hotarare pe drumul autodestructurarii. Eu nu pot pricepe cum poate o institutie publica sa lanseze o petitie!?!? Au devenit ONG intre timp? O institutie publica CNA face o petitie catre cine? Catre o alta institutie publica? Care e aia? Nu mai bine scria o adresa catre respectiva institutie in loc sa faca o petitie online?
Eu inteleg functionarea institutiilor publice asa: au o lege pe care o aplica si gata. Ar trebui sa fie simplu. Dar uite ca nu este, CNA are nevoie de sprijinul poporului. Doar ca nu e bine. Cum ar fi ca Ponta sa lanseze o petitie in care sa ceara sprijinul poporului pentru salarii mai mari. Sa o semneze toti romanii, sa o legam de piciorul unui porumbel pe care sa-l trimitem in ceruri.
Problema e alta: CNA a calcat grav pe bec cu inchiderea OTV si au morcovul bagat cu tot cu frunze, asa ca supraliciteaza. Cum e aia interesul publicului mai presus de gustul publicului? Cine defineste interesul publicului? Desteptii de la CNA? Si tot ei il aplica? Am mai vazut institutia asta, ii zicea cenzura.
M-am uitat pe lista semnatarilor de vaza ai petitiei: toti foste glorii carora le-a murit ratingul si nu au inteles de ce au patit asta. Si mai e o chestie: doar in regimurile totalitare institutiile statului fac apel la sprijinului unei parti din din popor impotriva altei parti. In statele normale institutiile se rezuma la aplicarea legii, am mai spus-o. Doar la noi premierul semneaza cu presedintele un acord in care isi promit reciproc sa respecte Constitutia. Parca jurasera cu mana pe Biblie sa faca asta, nu?
Alta: daca desteptii de la CNA erau consecventi ar fi trebuit sa-i arda pe mai multi, nu doar pe domnu’ Dan. Insa n-au curaj sa intinda mana catre altii, a ca se dau cocosi cu „interesul public”. Noi suntem destepti, poporul e prost, va invatam noi ce e aia televiziune. Cei care gandesc asa nu inteleg o chestie simpla: domnu’ Dan isi deschide maine televiziune pe youtube.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.