Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Poliţiştii sunt de vină pentru scandalul Adrian Năstase

Poliţiştii care au fost acasă la Năstase să-l ridice nu au respectat procedurile şi de aici a izbucnit tot circul care ne ocupă spaţiul public de aproape o săptămână.

Poliţiştii ştiau că Adrian Năstase era un om cu nervii la pământ, disperat de perspectiva puşcăriei. Însă mai presus de toate poliţiştii ştiau că Adrian Năstase are arme şi muniţie în casă. Avem astfel problema: infractor condamnat, cu arme şi muniţie în casă şi cu o foarte mică disponibilitate de a merge la puşcărie. Şi ce face ministrul de Interne Ioan Rus? Trimite trei băieţi vrednici, de încredere, cărora le spune „Aveţi grijă cum faceţi cu domnul Năstase, procedaţi cu tact”. Şi poliţiştii au procedat cu tact. În mintea lor nu se duceau să ridice un infractor disperat şi înarmat, ei se duceau să ridice un fost prim-ministru sub coordonarea directă a ministrului de Interne.

Nu ştiu cât drept are ministrul de Interne să se implice personal şi să dirijeze o astfel de operaţiune. Sigur este un lucru: poliţiştii ajunşi în Zambaccian nu au respectat protocolul pentru astfel de situaţii. Nu l-au percheziţionat şi nu l-au încătuşat pe Năstase, aşa cum se procedează în astfel de situaţii. Dacă Adrian Năstase era percheziţionat şi încătuşat nu s-ar fi întâmplat nici o tentativă de sinucidere. Degeaba mi-l laudă toată lumea pe viteazul poliţist care s-a luptat cu Năstase şi i-a luat revolverul. Poliţiştii au procedat cu „tact” şi au făcut rahatul vraişte. Faptul că ministrul Ioan Rus s-a implicat direct nu constituie o scuză pentru poliţişti – cu siguranţă aveau de partea lor toate legile şi regulamentele. Din păcate nu au avut şi coloană vertebrală ca să se apere cu legea în mână. Au zis „Da şefu’! Facem!” Dacă ieşea bine ar fi primit o primă. A ieşit prost – şi ei vor plăti.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Poliţiştii sunt de vină pentru scandalul Adrian Năstase

 1. Razvan

  Este singurul caz in care un salvator este acuzat de favorizarea infractorului si singurul caz de favorizant de infractor care este conisderat erou.

 2. Ina_adevarata

  E foarte bine ca sint luati la trei-pazeste politaii din poveste. Slugile care nu stiu sa spuna „nu” stapinului trebuie sa plateasca. Asa au ajuns si angajatii ISC implicati in dosar sa faca puscarie mai multa ca Sefu’.
  Cind angajatii Statului vor invata sa spuna „nu” ordinelor ilegale ale sefilor lor, scapam de coruptie si restul hibelor care macina Romania.

 3. Donkeypapuas

  Dar de la Procuratură va plăti cineva? Pentru că aceşti CRETINI de la DNA au afirmat că declaraţiile în faţa ziariştilor sunt ACTE OFICIALE.

 4. Dorin C.

  Totul pute a „aranjament”. Nu uitati ca cel care a fost ridicat are multi, multi euro prin conturi, si face parte din „gasca”. Corb la corb …….

 5. Petriot

  Acesti indivizi ajunsi la putere , habar nu au ce sa faca , ei o iau pe cumetrie si dupa mintea lor neajutorata de natura .
  Dupa cum vedem in societate s-a schimbat erarhia valorilor si cam toti prapaditii ajung i posturile importante ale societatii .
  Au birjarit Tara asta cum au vrut , fara pic de discernamant .
  Singura lor preocupare este furtul calificat de peorpria prostie , isi pun repede rudele la carma di dai cu furatul cat merge .
  Culmea aberatiei in politica Romaneasca mi s-a parut a fi aceea sa ai posibilitatea de a candida la o functie de demnitar din PUSCARIE !

Comentariile nu sunt permise.