Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ponta cedează la Bruxelles. Lui Crin Antonescu îi ies ochii din cap

Şmecherii de la Bucureşti îl vor sfâşia pe Victor Ponta când acesta se va întoarce de la Bruxelles. Cu doar câteva minute în urmă Ponta şi-a anunţat înfrângerea: referendumul de demitere a lui Băsescu se va desfăşura cum a zis Curtea Constituţională a României. Adică pentru validarea referendumului vor trebui să iasă la vot 9 milioane de oameni pe 29 iulie. Şansele lui Băsescu de a rămâne preşedinte au crescut exponenţial – cel mai probabil referendumul va fi invalidat.

De câteva zile toţi băieţii deştepţi din USL spun că referendumul se va desfăşura după Ordonanţa de urgenţă care spune că Băsescu poate fi demis cu jumătate plus unu din voturile participanţilor. Am ascultat tot felul de raţionamente constituţionale de la tot felul de experţi care explicau cum o ordonanţă de urgenţă e mai tare decât Curtea Constituţională.

Şi uite că l-am văzut pe Ponta cu o faţă lungă cum promite că referendumul lui Băsescu se va desfăşura conform Curţii Constituţionale. Ce are de zis Crin Antonescu la afacerea asta? Păi referendum stil CCR înseamnă că Băsescu revine la Cotroceni, înseamnă că Crin Antonescu trebuie să îşi respecte promisiunea şi să se retragă din viaţa politică, înseamnă că Ponta rămâne prim-ministru. Ce-i iese la faza asta lui Crin? Îi cam ies ochii din cap. O să se cam certe cu Ponta. Iar liberalii din aripa ne-Crin bănuiesc că îşi ascut cuţitele deja.

Şi azi Ponta a avut întâlnirile simple, cu prietenii sociali democraţi Hannes Swoboda (şeful social-democraţilor europeni) şi Martin Schulz (preşedintele Parlamentului European). Mâine îl aşteaptă ciocnirea cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi comisarul pentru Justiţie Viviane Reding (care nu e foarte prietenoasă, vezi aici).

Tare aş vrea să ştiu ce îi vor zice Voiculescu, Dragnea, Hrebenciuc şi Crin Antonescu lui Ponta când va reveni la Bucureşti…

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

8 păreri la “Ponta cedează la Bruxelles. Lui Crin Antonescu îi ies ochii din cap

 1. mifty

  … cel puțin felix știa cam la ce să se aștepte…
  dar a preferat o gloabă ascultătoare în locul unui armăsar care-i putea juli o copită-n falcă!!!..

 2. Pingback: Bietul cabotin | Jurnal de bord

 3. mihai

  la momentul actual acesta e blogul numarul 1 din Romania pe care-l citesc. e singurul pentru care imi creez cadrul intelectual necesar, cu liniste… cu golirea reader-ului de balast… cu pregatire cu doua 3 texte usurele pe un contributor sau DC.
  daca imi trimiti un tricou jur ca-l port :))
  na keep up the good work…

 4. Laura

  Se teme Base de votul natiunii? De ce se ascunde in spatele unui cvorum? Nu ti se pare corect ca daca, ai fost ales conform unui principiu, sa poti fi demis tot asa?
  Pentru ca singura infrangere va fi a poporului roman daca nu se prezinta la vot, aceea de a avea in continuare un presedinte care patroneaza coruptia portocalie si incompetenta.
  Dar…am o presimtire ca nu va fi cazul. Cu toate intoxicarile si propaganda portocalie, prezenta va fi masiva si dupa 29.07.2012 ne vom putea bucura de LIBERTATEEEE !!!!!

  1. Dorin C.

   Laura, de libertate, din pacate, nu te vei putea bucura niciodata. Romania a avut un anumit grad de libertate pina in ’45. De-atunci incoace totul a fost distrus si progresul stopat. Ba mai mult, s-a mers in spate. Degradarea vietii s-a accentuat si mai tare dupa ’89 iar tara si-a pierdut orice licarire de independenta sau autonomie pe care o mai avea. Daca nu vrei sa fii cu rechinul din stinga, te infuleca imediat rechinul din dreapta. Laura, cind o sa dobindesti iscusinta de a te salta din apa si a te mentine in aer, atunci vei fii cu adevarat libera si scapata de rechini. Nu cred ca atractia gravitationala iti va darui vreodata aceasta libertate.

 5. Daniel Mitran

  @Laura Am tot auzit aceasta exprimare si sunt chiar curios: poti sa zici cu ce anume iti ingradeste Basescu libertatea? Adica lucruri concrete nu „a scazut salariile si nu mai am ce manca” (si ma refer la libertatea ta, nu la libertatea unor corupti confirmati si reconfirmati de toate instantele posible)

  1. Precizare

   DA !@ Daniel , iti raspund eu pt. Laura !Din cate imi aduc aminte imediat dupa „relegerea din 2008” a introdus legea privind ascultarea oficiala a telefoanelor fara avizul judecatorului ! Nu crezi ca este suficient si edificator spre formarea unui stat de tip politienesc cu cetateni controlabili !Dealtfel este si astazi in vigoare ,nefiind anulata.
   Cred ca exprima f. bine intentiile lui Basescu de guvernare care s-au dovedid si prin actiuniile ulterioare !

 6. Dumitru

  Mai copii vedeti de ale voastre ca ei stiu ce fac si sincer noi nu contam

Comentariile nu sunt permise.