Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Poşta Română trebuie să dispară

Chiar îmi pare rău că Sorin Ovidiu Vîntu nu a apucat să pună mâna pe Poştă şi să o distrugă, aşa cum se văicăreau unii şi alţii în urmă cu vreo doi-trei ani. Îmi pare rău că Sorin Ovidiu Vîntu a intrat la puşcărie: un element cancerigen ca el putea să distrugă multe în România. Aşa a fost oprit la jumătatea drumului…

Poşta română nu merită să existe ca instituţie. Are ghişeele supraaglomerate cu pensionari care în drum spre piaţă întreabă zilnic dacă le-a venit pensia. Nu există operaţiune care să se poată desfăşura în mai puţin de 15 minute. Nu au la vânzare efectele poştale necesare. Lucrează cu nişte imprimante matriceale antice. Te obligă să completezi nişte formulare puchinoase cu rubrici minuscule, care îţi cer o turmă de detalii inutile. Din patru ghişee funcţionează două când este coadă de douăzeci de persoane.

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi fost perfect. Ştiu, mi-aţi spune că Vîntu e rău. Da, este rău – dar sunt şi mulţi proşti în ţara asta. Când crezi că există o formulă secretă de înmulţire a banilor peste noapte chiar meriţi să îţi fie furate toate economiile. Vîntu a fost perfect pentru o Românie lipsită de anticorpi. Însă nu şi-a făcut treaba până la capăt, trebuia lăsat să distrugă şi Poşta. Să vedem dacă vor fi în stare ăştia de la USL să găsească un escroc de talia lui Vîntu.

P.S. Nici serviciile private de curierat nu sunt cine ştie ce minuni, eu am aşteptat o săptămână să primesc un plic. Zoso are alte poveşti cu firme româneşti de curierat.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Poşta Română trebuie să dispară

 1. MMP

  Nu e vina Postei ca are multi clienti si ca onor conducerea nu o aprovizioneaza cu cele necesare.

 2. Arhimede

  Serviciile de Posta din toate tarile sunt birocratice.
  In toata lumea este mult de scris pe formularele lor.

 3. Antoan

  Mai trist este ca nu sunt alternative pentru toate operatiunile si esti obligat sa folosesti „deserviciile” Postei Române.

 4. boemul

  iar mie, astăzi când am trimis o recomandată, când m-am uitat pe chitanţa de la ei am văzut că mi-au trecut greşit adresa destinatarului. s-a întors şoferul la ei dar n-au putut corecta, a mai trebuit să trimit încă odată, alt plic. nu plâng pentru 6 lei, dar timpul pierdut nu ni-l dă nimeni înapoi.

 5. enzo

  Ei na… acuma toate trebuie sa dispara…
  In ce ma priveste nu am avut niciodata probele la posta, dar nu pot sa nu va dau dreptate in ceea ce priveste birocratizarea dar mai ales capuseala excesiva. Ca orice alta institutie de stat a fost calarita pe rand de regimurile care au venit la putere, directorii s-au schimbat dupa criterii strict politice, fiecare mergand pe principiul : capatuiala cu orice pret. Vorba din batrani se adevereste : pestele de la cap se impute!
  Asa au ajuns sa inchirieze garaje pentru masinile postei desi aveau garaje proprii, asa au ajuns sa cumpere tehnica de calcul la supra pret si sa nu o foloseasca cum trebuie pentru ca din dezorganizare se scot bani frumosi.
  Posta Romana ar trebui sa aduca profituri de vre-o 15-20 milioane E anual. A cam facut profit pana in urma cu ceva ani. Situatia nu a fost prea rea acolo dar nu avea cum sa reziste cacerului numit „politica de Dambovita” care omoara incet Romania.

Comentariile nu sunt permise.