Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Parintele Justin Parvu - Manastirea Petru Voda - Cristina Nichitus Roncea

Precum în cer, aşa şi pe pământ – călătorie foto prin lumea ortodoxă românească

Parintele Justin Parvu - Manastirea Petru Voda - Cristina Nichitus Roncea

Cristina Nichituş Roncea ne-a făcut un cadou de Crăciun: albumul fotografic „Precum în cer, aşa şi pe pământ – călătorie foto prin lumea ortodoxă românească”, o colecţie de imagini din mănăstirile Petru Vodă, Paltin, Sihla, Sihăstria, Secu, Neamţ, Agapia, Văratec, Humor, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Putna, Trei Ierarhi, Galata, Copou, Miclăuşeni, Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Catedrala Patriarhală şi “Sfânta Maria” din Techirghiol.

De obicei astfel de albume fotografice se concentrează asupra clădirilor. De data aceasta avem imaginile celor fără de care pietrele ar rămâne neînsufleţite: trăitorii din mănăstiri. Introducerea volumului a fost scrisă de academicianul Florin Constantiniu care spune aşa:

Într-o vreme când desacralizarea, confuzia şi, mai presus de toate, păcatul sunt atotputernice, fotografiile din acest album au putere reconfortantă. Doamna Cristina Nichituş Roncea a izbutit, prin arta sa, dar, mai ales, prin forţa sufletului, să coboare Cerul pe pământ şi să ne smulgă, fie şi pentru o clipă, din mizeriile cotidianului pentru a ne înălţa într-o lume purificată. Cartea de faţă este, deopotrivă, o sursă de inspiraţie şi o chemare la împărtăşirea unor valori de esenţă divină. Indiferent de opţiunea celui care o va lua în mână – credincios sau ateu – cartea îi va fi de mare folos.

Mai multe detalii despre volum şi continuarea introducerii academicianului Florin Constantiniu aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.