Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Probleme comune: ouăle şi benzina bulgarilor, turnătorii şi autonomia ungurilor

Preţul ouălelor din Bulgaria s-au dublat în doar zece zile, a ajuns la 0,25 euro (via Novinite). Ministrul bulgar al Agriculturii le-a cerut imediat comercianţilor să reducă preţurile, sub ameninţarea că dacă nu va deschide piaţa bulgărească pentru exportatorii de ouă din Polonia. Şi bulgarii sunt ca noi: ouăle s-au scumpit înainte de Paşte.

Alta, tot din Bulgaria: Consiliul Concurenţei de la Sofia îi va amenda pe furnizorii de combustibili pentru că s-au cartelizat şi au crescut preţurile la benzină şi motorină. (via 24Ceasa)

Ungurii se pregătesc acum să facă publice dosarele turnătorilor din perioada comunistă. Va fi frumos, aproape ca la noi, dacă nu chiar mai bine (sunt curios dacă vor sări în schemă şi maghiarii din România care au turnat la Budapesta!). Nu ştiu de ce am rămas cu impresia că în trecut se auzeau nişte zbierete cum că ungurii ar fi fost mai avansaţi decât noi în scoaterea la iveală a turnătorilor la Securitate (aia a lor). (via Politics.hu)

Încă una din Ungaria: Curtea Europeană de Justiţie a spus că Slovacia nu a încălcat nici o lege atunci când a interzis în 2009 preşedintelui maghiar Laszlo Solyom să vină la nu ştiu ce manifestaţie (probabil pentru autonomie). Poate asta îi va mobiliza pe oficialii de la Bucureşti să îi blocheze pe amicii oficiali maghiari să mai vină prin Ardeal să ceară autonomie. (via Politics.hu)

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Probleme comune: ouăle şi benzina bulgarilor, turnătorii şi autonomia ungurilor

  1. Gh. Nosca

    Diferenta dintre noi si slovaci este ca ei au o conducere nationala, iar noi avem o conducere antinationala.

Comentariile nu sunt permise.