Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

România – ţara tribului hutu sau tutsi? Mai vreţi Schengen?

vrajitoare tiganci

Ţigănci vrăjitoare, foto Euronews

Ţiganii din România fac din nou deliciul presei internaţionale, de data aceasta cu ajutorul vrăjitoarelor care sunt supărate că vor fi taxate şi ameninţă că vor băga/scoate argintul viu în/din guvern, o să arunce cu pisica moartă după Boc şi tot restul. Presa internaţională geme de titluri de genul: „Vrăjitoarele folosesc descântecul câinelui mort pentru a se răzbuna pe noile taxe” (ABC), „Vrăjitoarele şi ghicitoarele vor fi taxate sub noua lege a muncii din România” (CNN), „Blestem! Vrăjitoarele din România sunt forţate să plătească impozit” (Associated Press), „Vrăjitoarele din România blesteamă guvernul” (The Guardian),  „Vrăjitoria a fost declarată o profesie legală în România” (Washington Post) şi tot aşa.

Sursa poveştii: o ştire Associated Press scrisă de Alison Mutler. Din această ştire aflăm că „aceste practici sunt tolerate de multă vreme de Biserica Ortodoxă”  (chestia asta cred că i-a plăcut foarte mult lui Mircea Toma!). Nu e clar ce vrea să ne spună propoziţia asta: că ar trebui arse vrăjitoarele pe rug după moda occidentală, doar aşa, ca să mai dăm prilejul unor ştiri senzaţionale despre România? Acum mai trebuie spus că românii care merg la biserică află din prima sursă, respectiv de la preoţi, că nu este tocmai indicat să mergi la vrăjitoare. Greu de spus că Biserica Ortodoxă Română tolerează vrăjitoria şi practicile magice, aşa că afirmaţia de mai sus e o copită dată gratuit (are şi BOR păcatele ei, dar asta cu tolerarea vrăjitoriei e cam trasă de păr). În plus, nu este nevoie să mergi la biserică pentru a afla că nu e indicat să te dai pe mâna şarlatanilor, este de ajuns o doză de bun simţ.

Din aceaşi ştire sursă mai aflăm că şi fostul dictator Nicolae Ceauşescu avea o vrăjitoare proprie, că Mircea Geoană a pierdut alegerile din 2009 din cauza energiilor negative folosite de Băsescu, că însuşi Băsescu se foloseşte de „flacăra violet”. Fraza cheie: „Superstiţiile nu sunt luate în derâdere în România – ţara conducătorului medieval care a inspirat povestea lui Dracula – şi constituie de secole o parte a culturii acestei ţări”. Trebuie să recunosc măiestria jurnalistică a lui Alison Mutler: a pornit de la taxarea vrăjitoarelor din România şi a reuşit să înghesuie în aceeaşi ştire pe Dracula, Ceauşescu, Băsescu şi Geoană. Reţeta perfectă pentru orice ştire internaţională despre România.

Unde ne plasează povestea asta? Păi în vecinătatea imediată a Africii, pe lângă Burundi, Limpopo sau India, la Mangalore şi Karnataka. Ştirea asta a făcut înconjurul lumii, cel puţin aşa ne zice Google aici şi aici.

Euronews ne ajută şi ei cu un reportaj pe aceleaşi coordonate (între noi fie vorba, tot pe Euronews, Ungaria iese brici cu discursul preşedinţiei UE care atrage atenţia asupra creştinismului). Acum va fi fiind dictatură în Ungaria, dar ei cel puţin rămân creştini pe lângă canibalii de români…

Nicăieri, dar nicăieri nu se pomeneşte că vrăjitoarele ţin de etnia ţigănească. O victorie absolută a lui Mircea Toma şi a jurnalismului corect din punct de vedere politic. Astfel că occidentalii au nesperatul prilej să creadă că toate româncele umblă îmbrăcate în fuste înflorate, cu câte şapte kile de goldeanu atârnate pe ele, se ocupă cu magia şi nu îşi plătesc taxele, noaptea aleargă pe câmpii cu tot felul de bălării în dinţi şi fac supe din sânge de pisică (nici nu e de mirare că occidentalii sunt uimiţi când ajung la Bucureşti şi descoperă că nu au de a face cu negri…). În plus occidentalii mai află că Biserica Ortodoxă Română tolerează vrăjitoria, o practică ce face parte din obiceiurile conducătorilor ţării de la Dracula şi Ceauşescu până la actualul Băsescu (pe CNN ştirea cu ţigăncile vrăjitoare este ilustrată cu chipul lui Băsescu!). Încă o dată, pentru cultura generală a lui Alison Mutler: dacă Biserica Ortodoxă Română nu a ars vrăjitoarele pe rug (aşa cum au făcut-o sute de ani catolicii şi protestanţii) asta nu înseamnă că tolerează practicile magice.

Prin ştirea aceasta au fost atinse toate nivelurile, de la opinia publică la factorii politici. O ştire perfectă pe lângă care gafele lui Baconschi sunt glume: mai vrea România să intre în spaţiul Schengen? Mai degrabă ar trebui să-şi încerce şansele la Uniunea Africană, cam aşa ar răspunde orice om care a aflat de povestea cu vrăjitoarele (şi sunt destui!).

P.S. Dedicaţie pentru Alison Mutler:

Mesaj pentru Europa, by Paraziţii

Nu suntem ciori, nu stăm în corturi

Facem eforturi să ne elevăm

Şi nu cântăm pe străzi în Viena la acordeon

Noi nu cerşim cu handicapu’ la vedere să facem avere

Şi nu ghicim viitoru în palmă în dughene mizere

Noi nu purtăm fuste înflorate şi nu furăm din buzunare

Nu emigram în Suedia cu 7 copii să ne daţi ajutoare

Daţi vina pe noi din Berlin în Pamplona de-mi sare voma

Manca-mi-aţi p… n-o să găsiţi un român în rulote la Roma

Noi îngheţăm în săli de clasă de la 6-7 ani(p… mea)

6-7 ore pe zi fără căldură, mâncare şi bani

Avem părinţi săraci acasă şi-un lucru e sigur

Ni se cultivă dorinţa de-a reuşi în viaţă de unul singur

Ne confruntăm cu legi noi date de boi

Dansează cu noi valsul p…. mele e un pas înainte doi inapoi

Mă piş pe gay şi nu-i normal ca copiii mei să vadă

Homosexuali care se ling în gură ostentativ pe stradă

E la modă să fim toleranţi dar nu reînviem Sodoma

Vă putem trimite bulangii pachet la Barcelona,

Suntem ruda săracă, deci nu putem fi fraţi

Mesaj pentru Europa:

Cred că ne confundaţi!

N-avem 7 fraţi acasă

Mama chiar nu e bolnavă

Tata şi-a băut rapid cafeaua

Şi-a plecat la muncă-n grabă

Facem facultăţi şi dăm pe cărţi ultimul ban

N-o să fim vreodată gunoieri la Amsterdam

Vorbim 3 limbi şi vă putem conduce avioanele

Dar nu putem în p… mea socializa cu tomberoanele

Forţăm uşi închise, trăim cu vise nepermise

Şi muncim legal un an pentru un pumn de fise

Bagă la cap repede, crede-ne, noi nu mâncăm lebede

Ne respectăm, ne rezolvăm singuri problemele

Javrele şi curvele-n Madrid vă îngroaşă şatrele

Noi românii stăm la rând să umplem teatrele

Votăm în scârbă, e-adevărat şi ţara-i praf, pulbere fină

Căci e mai ieftin să dai banu’ jos când cumperi o ruină

Banii pe 10 ani de la U.E. dispar în vile

În străzi inexistante şi tehnologii inutile

Dacă aveţi pile băi cârnaţilor, pardon… băi fratilor

Puteţi cere detalii picante în Pădurea Spânzuraţilor

(Sunt inofensiv da’ gându’ meu e criminal…..)

Timpul s-a scurs pentru aceasta prezentare, la final trebuie să precizăm că România e o ţară în Africa, noi trăim în găuri insalubre sub pământ, suntem canibali, vânăm şobolani cu arcu’, n-avem maşini, că ne deplasăm prin copaci vopsiţi în galben şi toate construcţiile care le puteţi admira dacă alegeţi să faceţi o excursie pe aceste meleaguri au fost construite de o civlizaţie superioară cu care noi nu avem nici o legătură… Vă mulţumim!

[ad#adsense300px]

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “România – ţara tribului hutu sau tutsi? Mai vreţi Schengen?

  1. Pingback: România – ţara tribului hutu sau tutsi? Mai vreţi Schengen? - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. rizoaicad.arges

    Trebuie sa lasam in urma lamentarile, sa ne raspundem clar si sa actionam cu hotarare! In 2011, romanii trebuie sa puna capat haosului din gandirea si actiunea politica, ce dureaza de 21 de ani! In acest scop, trebuie sa le ceara cu fermitate politicienilor sa-si faca ordine in idei, si sa prezinte opiniei publice optiunile lor, fara echivoc: –fata de SOLUTIA ce poate lichida coruptia si poate asigura renasterea generala a societatii romanesti, si care se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/; –fata de renuntarea la votul bezmetic, lipsit de esenta politica, care a favorizat manipularea demagogica a alegatorilor si proliferarea modurilor de fraudare; –fata de adoptarea votului comunitar, social si etnic, care este de esenta politica, deoarece alesii vor reprezenta, in Parlament, interesele comunitatii, sociale sau entice, a alegatorilor lor. Societatea romaneasca cunoaste trei comunitati si trei zone de partide ce reprezinta cele trei comunitati, astfel: –comunitatea etnica maghiara, care va vota partidele maghiare, care o reprezinta; –comunitatea sociala a celor saraci, care va vota partide de STANGA, care o reprezinta; –comunitatea sociala a celor bogati, care va vota partide de DREAPTA, care o reprezinta. Alegatorii vor decide singuri, carei comunitati sociale sau entice apartin, si vor vota partidele ce reprezinta comunitatea pentru care au optat! D.Rizoaica. Tel.0723966732. PS. 1. „Luptatorul” anticoruptie, Basescu, nu a raspuns,alb sau negru, nici dupa 6 ani, Scrisorii Nr.86/4-01-2005, care ii prezenta SOLUTIA indicata mai sus! 2. VINOVAT, de esuarea Motiunii de Cenzura din 15-06-2010, este jurnalistul Victor CIUTACU! Cine doreste mai multe relatii, sa ma contacteze la tel. de mai sus!

Comentariile nu sunt permise.