Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

România a pierdut încă o Basarabie – 3,6 milioane etnici români şi-au părăsit ţara în 20 de ani

Cifrele preliminare ale recensământului din 2011 au stârnit ceva iureş pe TV. Pentru mine aceste cifre sunt şocante dacă le privim din perspectivă istorică. Numărul etnicilor români din România s-a întors la nivelul celui din anul 1966. Concluzia: o jumătate de secol de dezvoltare demografică aruncată la gunoi. România şi-a „vândut” resursa umană în ultimii 20 de ani. De la 20,4 milioane etnici români în 1992 am ajuns acum la 16,8 milioane etnici români – 3,6 milioane etnici români au plecat din ţara lor în ultimii 20 de ani! Practic România a pierdut încă o Basarabie, de data aceasta o Basarabie demografică. Pentru mine este o situaţie absolut şocantă, nu ştiu ce să spun. Mă uit la graficele de mai jos şi mă întreb ce este de făcut.

Evolutia etniilor din Romania

 

Evolutia etnicilor romani

 

Evolutia etnicilor maghiari din Romania

 

Evolutia etnicilor germani din Romania

 

Evolutia demografica a tiganilor din Romania

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

7 păreri la “România a pierdut încă o Basarabie – 3,6 milioane etnici români şi-au părăsit ţara în 20 de ani

 1. Protestataru platit

  Cifrele nu sunt socante. Era evident. Vreti sa stiti o cifra socanta? 20 de milioane de copii avortati in Romania…Poate are legatura? Sau poate are legatura cu asta: „Sunt de acord ca medicii pleaca in strainatate pe salarii mai bune. Cel mai bun lucru a fost liberalizarea pietei muncii. Sa nu mai facem o drama din faptul ca plecam” – Traian Basescu, comandant de nava care nu rateaza niciodata destinatia.

 2. Protestataru platit

  P.S.

  Oficial, în România, între 1958 şi 2008 (perioada pentru care deţinem date) peste 21 de milioane de copii au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau altei metode din cele tot mai sofisticate de curmare a vieţii. (21.330.519, spune statistica)

  Aşadar, încă o dată populaţia actuală (scriptică) a României n-a apucat să vadă lumina zilei! Plastic vorbind, fiecare dintre cetăţenii români duce în spinare câte un mort.

 3. Nieder

  Ce este de facut? Simplu. Elimini mafia masiva care chinuie tara din ’45 incoace si face viata omului de rind un infern si lumea nu mai pleaca nicaieri. Oricui ii place sa-si traiasca viata acasa in tara lui si nu pe la straini.

 4. Florea

  Cred ca stiu cum se cheama nava pe care o conduce Basescu : Medusa

 5. Arhimede

  Situaţia demografică a etnicilor maghiari este „imbunătăţită” artificial.
  Aproape 200 de mii de ţigani gabori, vorbitori de limba maghiară au fost trecuţi drept unguri.
  In judeţele Harghita şi Covasna, recenzorii au fost unguri aproape în totalitate.

  Creşterea scriptică a numărului de ţigani se datorează faptului că mulţi din ei, la recensămintele precedente s-au declarat români, iar acum ţigani.

 6. Pingback: Cred că iar o să ne batem joc de resursele României

Comentariile nu sunt permise.