Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

România este vinovată şi de ce se întâmplă în Bulgaria

Ministrul bulgar care se ocupă de administrarea fondurilor europene Tomislav Donchev spune că România şi Serbia sunt vinovate de depopularea masivă din nord-vestul Bulgariei, conform Euractiv. Trec peste lipsa de profesionalism a celor de la Euractiv – nu ni se spune şi nouă cum este România vinovată de depopularea Bulgariei, să ştim unde am greşit şi să ne punem cenuşă în cap, iar data viitoare să nu mai facem.

Adevărul este că regiunea în cauză chiar este extrem de săracă. Şi nu doar pentru că statisticile spun că este cea mai prăpădită din întreaga Uniunea Europeană. În urmă cu doi ani am călătorit cu maşina de la Ruse la Vidin şi m-am închinat tot drumul. Sate goale, lipsite de oameni, nu vedeai nici măcar un câine. Un fost CAP care să prăbuşea de la sine sub intemperii – nu au fost în stare să-l demoleze şi să-l fure cărămidă cu cărămidă ca în România. Câmpuri nelucrate cât vedeai cu ochii, cu boscheţi cât casa. O jale de nedescris. Chiar aş fi curios să ştiu cum de este responsabilă România de chestia asta. Am ceva fotografii făcute în decursul acestei călătorii, o să le caut să le postez. Dar imaginile chiar nu pot transmite senzaţia de pustietate, sentimentul ciudat pe care îl aveam mergând câte 50 de kilometri fără să văd nici un om.

Tot în legătură cu Bulgaria. Cu vreo trei sau patru ani în urmă am văzut o ştire că bulgăroaicele ajunse la vârsta căsătoriei erau în jur de 300.000, dar oferta de bulgari disponibili era foarte scăzută, undeva la 200.000 – ceea ce mărea şi mai mult problemele demografice ale Bulgariei. În redacţie la ZIUA, Romeo a propus ca noi românii să nu-i lăsăm la greu pe fraţii bulgari şi să mergem să le fertilizăm surplusul de candidate la maternitate. Parcă Ileana a sărit repede cu replica: sunt prea urâte bulgăroaicele ca să merite atenţia lui Romeo.  Rămân dator cu fotografiile din nordul Bulgariei.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “România este vinovată şi de ce se întâmplă în Bulgaria

  1. Pingback: Adevărul despre românii din Bulgaria | George Damian

Comentariile nu sunt permise.