Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

România lui Ponta & Antonescu: minciuna a atins cote delirante

M-am săturat de minciuni. Să plece Băsescu, de acord, dar cu ce rămânem? Sincer, cuplul Ponta&Antonescu nu îmi inspiră nici cea mai mică încredere. Problema cu minciuna e următoarea: spui una cuiva, alta – altcuiva şi după aceea nu mai ştii ce minciuni şi cui le-ai spus şi devii de-a dreptul delirant. Plus că toţi îţi devin duşmani.

Pe 11 iulie 2012 Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. A urmat o conferinţă de presă în care s-a vorbit aşa:

Martin Schultz :

Ponta mi-a promis cã va respecta, (citez) : „the necessary quorum of the necessary threashold of 50% of the voters [Ponta dã aici din cap zîmbind]; to replace the present frame of the empeachment [Ponta dã din cap zîmbind]; I‘m very happy that the prime minister and his government accept the judgment of the Constitutional Court and the prime minister explained to me how he would proceed in the next days [Ponta dã din cap zîmbind]; he told me that he wrote already today a letter to the parliament to recall the parliament from holyday and to endorse these measures, on a clear legal basis and following the judgment of the Constitutional Court.“

Ponta (cu acelasi zîmbet) :

„I have informed Mr. Schultz, a person which (sic !) I personally appreciate very much, about the decisions of the Constitutional Court of Romania… the government will respect ALL the decisions of the Court, INCLUDING THE DECISION THAT THE REFERENDUM IS GOING TO BE CONSIDERED VALID IF HALF OF THE ROMANIAN POPULATION IS GOING TO EXPRESS THEIR VOTES ON THE 29th…“

(via Dan Alexe, care a participat la conferinţa de presă)

Pe 13 iulie la Antena 3 Victor Ponta spunea senin:

Nu am angajat la Bruxelles promisiunea ca va fi prag la referendum. Nici nu puteam sa fac lucrul acesta, asta numai Parlamentul poate sa faca.

(via Hotnews)

Vă mai amintiţi povestea cu interviul lui Victor Ponta în El Pais? În care a spus că dacă o comisie universitară va spune că a plagiat el îşi va da demisia (aici). Interviul a fost dat pe 29 iulie la Bruxelles. La Bucureşti Victor Ponta a răsucit-o: că el nu a spus aşa ceva, El Pais a înţeles greşit. Sigur că da, El Pais a pus pe site înregistrarea interviului, ca să fie treaba clară (aici).

Vineri seară Crin Antonescu făcea pe cocoşul naţiunii la Cotroceni:

Se vorbeste in ultimele ore de cele 10 – 11 porunci pe care presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, le-ar fi dat premierului. Nu exista asa ceva, nu avem un document in sensul acesta.  Ar fi insemnat o depasire de atributii inacceptabila si de neimaginat a Comisiei Europene. Cum putea sa-i dea dispozitie dl Barroso, un politician foarte experimentat, premierului Romaniei despre ce sa faca presedintele interimar al Romaniei?  Asa ceva e de neimaginat.

(via Hotnews )

Sigur că daaa! Doar că preşedintele interimar Crin Antonescu nu a apucat să se consulte cu premierul Victor Ponta, care zicea aşa la Antena 3:

Multe dintre ele le-am si rezolvat, am si trimis astazi un raspuns la cele 11 probleme ridicate de presedintele Comisiei Europene si a fost un lucru foarte bun. Pentru ca eu m-am dus si am spus „Dle, acuzatii generale – ca suntem Siria, ca suntem Ungaria – spuneti-mi concret; ca asa, in general, si doamna Macovei, isterica fiind, tipa ca e lovitura de stat si dupa aceea a venit Curtea si a spus ca e corect tot ce s-a intamplat; va rog spuneti-mi concret ce”.

Si dl presedinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme – „astea sunt cele 11 probleme; nu spunem ca sunteti vinovat, spunem doar ca am vrea raspunsuri la ele”. Eu astazi am facut aceste raspunsuri si le-am transmis catre Comisia Europeana

(via Hotnews )

E delir total. Die Welt ne-a dat lovitura finală: „Uniunea Europeană ameninţă România cu retragerea dreptului de vot”. Asta înseamnă că Ponta se va duce degeaba de-acum înainte la Consiliul European, nu va avea dreptul să voteze. Ştiţi care este deosebirea dintre nemţi şi români? Că nemţii spun la Bruxelles ce spun şi la Bucureşti şi Berlin.

Şi gata, nu mai scriu pe blog despre politica internă a României. Este prea scârboasă. Mergeţi la vot şi puneţi ştampila unde vreţi.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

9 păreri la “România lui Ponta & Antonescu: minciuna a atins cote delirante

 1. Gabriel Toma

  S-au grabit si au dat cu oistea-n gard. Puteau avea putintica rabdare sa se intinda pe vreo 3-4 luni cu ceea ce au facut in doua saptamani. Pacat. Sa vedem ce iese si la vot, ca Baselu` are in mana inca toate butoanele de la telefon 🙂

 2. Dorin C.

  Astea sint creaturile produse de ideologia bolsevica, care s-a impus doar prin minciuna, frauda si forta. Asa au fost ei scoliti sa se comporte cu oamenii. Asta e modul lor caracteristic prin care administreaza tari si natiuni. Lor nu le pasa ce inseamna patriotism, corectitudine, seriozitate etc. Chestiile astea sint total incompatibile cu personalitatile acestor indivizi scoliti de „cangrena” planetei.

  1. miha

   Pentru Mihai,
   Pana acum la guvernare au fost partide avand mentalitati cu reziduri comuniste, fara doctrine si care nu au facut nimic bun pentru Romania. M-am saturat de aceasta clasa politica corupta, incompetenta, fara dragoste de tara, dar care s-a imbogatit si a acumulat puteri politice nemeritate. La toamna voi vota ALIANTA DE CENTRU-DREAPTA..

 3. Mihai

  Cand ne mai prezentati un document istoric, o poveste, o legenda, asa cum ne-ati obisnuit?

Comentariile nu sunt permise.