Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Românii din Ucraina? Sigur, şi românii din Ucraina

Centrul Român de Politici Europene a organizat la Bucureşti conferinţa „Enhancing Romanian-Ukrainian civic cooperation”. Nici una din organizaţiile românilor din Ucraina nu este prezentă la această manifestare.

În Ucraina trăiesc 400.000 de români ale căror drepturi nu sunt respectate, iar la o conferinţă din Bucureşti cu titlul „Enhancing Romanian-Ukrainian civic cooperation” nu se regăseşte nici una din organizaţiile românilor. Nu ştiu dacă au fost invitaţi sau nu românii din Ucraina – însă înclin să cred că dacă erau trimise nişte invitaţii probabil că ar fi venit totuşi cineva. Nu ştiu dacă organizatorii s-au temut ca nu cumva oaspeţii ucraineni să fie afectaţi de prezenţa unor români din Ucraina. Însă nu mi se pare normal ca la o astfel de conferinţă din Bucureşti să nu fie reprezentaţi românii din Ucraina.

În paralel, la Kiev a început azi în Parlament dezbaterea asupra unui proiect de lege care ar da minorităţilor naţionale dreptul să se folosească de limba maternă în administraţia localităţilor unde există un procent mai mare de 10% de etnici minoritari. Asta ar reprezenta o gură de aer pentru românii din Ucraina. Pro-europenii Viktor Iuşcenko şi Iulia Timoşenko se opun acestui proiect de lege.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Românii din Ucraina? Sigur, şi românii din Ucraina

 1. madalinfocsa

  Pfoa, „pro-europeni” ? zi mai bine ultranationalisti ucraineni. Vad ca madam Timosenko nu prea a-nvatat nimica acolo la racoare, i-ar mai trebui…

  1. MMP

   Sunt cei mai pro-europeni dintre nationalisti. Asta e tot. Peste tot in jurul nostru tarile isi protejeaza interesele – nationalism – numai in Romania nu e voie.

   Si oricum nu inteleg: oamenii care nu sunt „pro-europeni” ar trebui sa stea la racoare?

 2. Pingback: George Damian: Românii din Ucraina? Sigur, şi românii din Ucraina | Info Prut

 3. mercadeo internet

  În Ucraina trăiesc 400.000 de români ale căror drepturi nu sunt respectate, iar la o conferinţă din Bucureşti cu titlul „Enhancing Romanian-Ukrainian civic cooperation” nu se regăseşte nici una din organizaţiile românilor. Nu ştiu dacă au fost invitaţi sau nu românii din Ucraina – însă înclin să cred că dacă erau trimise nişte invitaţii probabil că ar fi venit totuşi cineva.

Comentariile nu sunt permise.