Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ruşii ştiu tot ce mişcă în Crimeea. Americanii nu prea

Ucraina-in-flacari

Spre deosebire de americani care au fost luaţi prin surprindere de anexarea rapidă a Crimeei, ruşii cam ştiu tot ce se discută în Ucraina şi din când în când mai fac publică o mică discuţie telefonică înregistrată.

Un citat din Wall Street Journal despre cum americanii şi-au pus sateliţii pe Crimeea dar nu au captat nimic, via România Liberă:

Luna trecută, sateliţii militari americani erau deja orientaţi pentru a spiona trupele ruseşti care fuseseră masate în apropierea Crimeii în vederea invaziei, dar, scrie WSJ, analiştii agenţiilor de informaţii au fost surprinşi de faptul că nu au reuşit să intercepteze nici o conversaţie între liderii ruşi, comandanţii militari şi forţele de pe teren în care să discute planurile de atac. În Crimeea, au conchis analiştii americani, ruşii au reuşit, cumva, să evite toate mijloacele de interceptare ale SUA şi s-au aflat cu un pas înaintea Occidentului.

Aţi reţinut? Ruşii au reuşit, cumva, să evite toate mijloacele de interceptare ale SUA. În schimb ucrainenii vorbesc la telefon spre deliciul ruşilor. De exemplu Iulia Timoşenko spune la telefon că îşi va folosi toată influenţa internaţională pentru a-i pedepsi pe ruşi – iar ruşii înregistrează convorbirea şi o fac publică (aici). Rămâne de văzut dacă va reuşi Iulia Timoşenko, nu prea se face să spui aşa ceva la telefon. Apoi tot Iulia Timoşenko spune că i-ar omorî pe cei 8 milioane de ruşi rămaşi în Ucraina. Nu aşa se câştigă simpatia oamenilor.

Între timp în Ucraina încep nişte reglări de conturi ciudate. Unul din liderii „Sectorului de dreapta” care a dus greul în luptele de pe Euromaidan, Aleksandr Muziciko, a fost răpit şi asasinat. Detalii aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Ruşii ştiu tot ce mişcă în Crimeea. Americanii nu prea

 1. Marian

  Lipsa comunicatiilor poate fi explicata foarte simplu si prin prezenta unor planuri detaliate de invazie – cu alte cuvinte fiecare stia exact ce are de facut, când si cum.

 2. Mihai Daniel

  Eu stiu de mic un proverb, ” nu scuipa impotriva vantului ” . Rusia, este ” Taticul ” indiscutabil al zonei, Europa stie, la fel si Americanii. Sansele unui scenariu cumplit pentru europa, sunt destul de mari. Romania, poate in cel mai bun caz, sa-si asume neutralitatea, sa-i zagandari pe Rusi, e ca si cum ai intra intr-o cusaca cu un leu flamand. Realitatea este aceea ca, Crimea este doar un aperitiv.

 3. MI-5

  Poate ca americanii stiau, doar se prefac ca nu au stiut.
  Poate ca intelegerea intre cei doi este facuta mai de mult si tot scandalul doar de ochii lumii.

 4. Pingback: Ruşii ştiu tot ce mişcă în Crimeea. Americanii nu prea | Blogosfera

Comentariile nu sunt permise.