Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

S-au stricat şi taxiurile „bune” de la Gara de Nord din Bucureşti

taxi

Nu era de ajuns că ne facem de râs cu afişele alea tâmpite din Gara de Nord care anunţă că în Bucureşti există şi taxiuri corecte. În lumea normală toate taxiurile sunt corecte. Acum nici taxiurile bune nu mai sunt bune şi azi dimineaţă pe la şase am constatat cum merge treaba.

La ieşirea principală din gară e o staţie de taxiuri Meridian închisă la ambele capete cu bariere automate. Bănuiesc că e un sistem computerizat, le fotografiază numărul, se ridică bariera, când ia client şi pleacă – la fel. Cumva nu prea au cale de ieşire. Azi dimineaţă locul dintre bariere era gol, în schimb la capete plin de taxiuri Meridian.

Mă apropii cu sufletul curat de una din maşini şi sunt întâmpinat cu întrebarea perversă: „Unde mergeţi?” Ştiţi povestea, taximetristul vrea să meargă acasă şi nu-i place să meargă gol, aşa că aşteaptă un client în drumul lui. Nu mai e clar cine pe cine plăteşte, cine e client şi cine prestează servicii. „Aaa, nu pot, rugaţi-l pe colegul!” Şi am început să sesizez o undă de miştocăreală, băieţii se îndemnau unul pe celălalt: „Colegu’! Ţi-am găsit client! – Da’ nu mergeţi la Băneasa? – Încercaţi la domnu’, el avea drum încolo”. Un nene mai experimentat ştia parola: „Drumul Taberei, mergem fără aparat!” Şi roţile au început să se învârtă.

N-am apucat să termin fraza „Dacă sun în centrală vă supăraţi pe mine…” că au şi dispărut băieţii cu chef de glume. Aşa că am mers cu un pirat cinstit: „Domnu’, pe aparat face 25 de lei, vă duc eu cu 20!”

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

9 păreri la “S-au stricat şi taxiurile „bune” de la Gara de Nord din Bucureşti

 1. al

  Nici cei care stau intre bariere nu sunt mai breji.
  Am luat intr-o seara taxiul de la „coloane, zona cu taxiuri sigure”, iar la final aparatul indica 4 lei si ceva. Scot 5 lei cu intentia de a plati cursa, moment in care taximetristul imi spune:
  – Daca imi dai 5 lei nu-ti iau banii!
  – Ce?
  – Decat sa imi dai 5 lei mai bine nu imi dai nimic!
  Am coborat din masina, fara sa platesc, amenintandu-l ca ii fac plangere. Din pacate am crezut ca voi retine numarul fara sa il notez si nu l-am reclamat pe nesimtit.

  1. Cosmin

   Nu-s din Bucuresti, deci nu vorbesc in cunostinta de cauza…

   Dar pentru ce vrei sa-i faci plangere, serios vorbind? Pentru ca te-a dus gratis? 🙂

  2. ionut

   De ce e nesimtit soferul? Pentru ca e sistemul asta prost gandit? Pentru ca sta 12 ore pe strada si cateodata asteapta si cate 2 ore o cursa si apare unul ca tine care si-a dat seama ca e mai ieftin cu taxi-ul decat cu R.A.T.B.-ul? Omu’ a fost baiat de treaba cu tine, a vrut sa-ti faca un favor sa te duca gratis. Prefera asta decat sa fie umilit de cei ca tine.

  3. al

   @ionut
   Eu nu am umilit pe nimeni. Nu e vina sistemului ci a lor, exclusiv. Stau 2 ore fara comanda tocmai de asta. Au pretentia sa primeasca o spaga grasa doar pentru ca isi fac meseria.
   De ce crezi ca taximetristii au reputatie proasta? Tocmai pentru ca multi dintre ei sunt niste putori. In loc sa faca multe curse si sa fie corecti, asteapta toata ziua pe unul care sa le dea de pomana. Cei mai corecti ( de cele mai multe ori) sunt cei care vin la comanda.
   Incearca sa iei un taxi noaptea din centru. Daca mergi putin nu le convine pentru ca e prea aproape si nu face cursa multi bani, daca mergi mai departe iar nu le convine pentru ca nu au cursa la intoarcere in centru (e valabil pentru 80% din cei de acolo).
   Sunt domenii in care se castiga mai bine, dar trebuie sa muncești nu sa stai la mistocareli toata ziua si din cand in cand sa mai conduci. Asa ca putorile nu au motive reale sa se planga.
   Repet, taximetristii seriosi MUNCESC si castiga bine.
   @Cosmin nu intelegi

 2. mutu

  Stiati ca taximetristii de la meridian care vor sa aibe acces in aceea statie taxi trebuie sa CUMPERE cartela de acces de la FIRMA MERIDIAN????
  Unde mai pui ca : COMFORM LEGII TAXIMETRIEI in ORICE STATIE TAXI INDIFERENT CA ESTE PE DOMENIUL PUBLIC SAU PRIVAT ACCESUL TREBUIE SA FIE LIBER SI NEDISCRIMINATORIU…….
  DA CINE SA RESPECTE SI SA APLICE LEGEA TAXIMETRIEI????

 3. enzo

  Recent la un aeroport din Polonia, la o ora tarzie, unicul taxi din statie mi-a zis ca nu poate sa imi cheme alt taxi si ca trebuie sa sun sa chem unul. Partea buna e ca numarul e mare si se vede bine, partea proasta e ca numarul respectiv nu contine si prefixul local, mai mult… a trebuit sa rog portarul de la aeroport sa imi cheme un taxi pentru ca dispecera mi-a inchis in nas… Deci se poate si mai bine 😀

 4. Dan1

  Pai ai avut noroc domnu’ Damian, credeam ca-n Drumul Taberei nu te duce niciun taximetrist ca sa nu moara de batrânete în intersectia de la Razoare! 🙂

 5. danradulescu

  Clientii nu accepta sa nu ia chitante, pana la urma li se epuizeaza stocul de chitante neridicate si tot asa. As zice o vorba propriu gandita : ” Cum te tii, asa obtii”. (Tine de proverbul cu obisnuinta este a doua natura).

Comentariile nu sunt permise.