Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Scoateţi tricolorul de la Cercul Militar! S-ar putea să fie jignitor!

Urmăresc de câteva zile furtuna tricolorului declanşată de o elevă la un liceu din România. Intelighenţia de internet din România condamnă in corpore gestul elevei. A fost un gest provocator, s-a dus cu bentiţă tricoloră la şcoală de ziua maghiarilor. Şi ce dacă maghiarii au venit cu steagurile lor de ziua României? Ei au voie!

Dar cred că nu este de ajuns. Există abuzuri mult mai mari. De exemplu, în chiar mijlocul Bucureştiului, în faţa Cercului Militar Naţional, pe ditamai catargul, se lăfăie ditamai tricolorul. Nimeni nu s-a gândit că locul ţine de sectorul 5? Dacă vreun cetăţean de etnie romă se simte agasat de tricolor? Mircea Toma, dans!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

18 păreri la “Scoateţi tricolorul de la Cercul Militar! S-ar putea să fie jignitor!

 1. Alina

  Am ajuns sa traim zile ciudate. Suntem condusi de niste nevertebrati. Parca noi inside devenim o natie de nevertebrati.

 2. Tr.P.

  Tu vorbeşti de câţiva intelighenţi vorbitori de limbă română care dacă adună câteva zeci, hai sute de like-uri. Poate mii în zona în care se întâlnesc toţi, vezi Cealaltă Capitală pe facebook.
  Este vorba de agenţi de influenţă, câţiva, restul sunt spălaţi pe creier dar spălaţi atât de bine încât îi consideră pe ceilalţi spălaţi pe creier.

  Intelighenţia postează aşa: <>

  Aţi înţeles? Ungurii ne sunt superiori.

  Ce îi leagă? SUE, federalizarea, atacurile împotriva BOR, ecumenişti, mulţi au o legătură specială cu dumnezeu, n-au nevoie de preoţi, bârfesc în zona Puie Monta, Buie Măsescu, Auie Mntonescu, exclud orice altă soluţie politică în afară de cea de mai sus, sunt duplicitari, se închină banului, profitului şi Atlasului de Ayn Rand, susţin autonomia Ţinutului Secuiesc, susţin că românii n-au vrut fără comunism în 89, etc.

  Totul este fişat:
  http://www.sri.ro/Cyberintelligence.html

 3. Tr.P.

  N-a apărut citatul din intelighenţie, îl reiau mai jos:

  Iar mie, tatal meu, nascut si crescut intr-un sat din Bihor, care, desi stia ungureste, a refuzat toata viata sa vorbeasca ungureste, mi-a spus inainte de a muri, in 1999: „Imi pare rau ca trebuie, acum, la sfarsitul vietii mele, sa recunosc ca ungurii ne sunt superiori noua romanilor.”
  Iata de ce m-am decis atunci sa nu mai las pe nimeni sa ma atraga in vreo cursa ultranationalista, de sorginte comunisto-securista, impotriva ungurilor.

 4. czc

  Daca tot veni vorba de intelighentia, iata ce ne asteapta daca ajung astia si cu adeptii lor majoritari:

  1/ Adio drept la vot („Si totusi voteaza si ei:((((!”),

  2/ Putina deportare („da’ nu mai bine ii iei tu pe popi si plecati in pesteri, de unde ati venit…sau in pustie?”),

  3/ Camasi de forta („problema astora se rezolva numai cu ajutorul camasilor de forta”),

  4/ Canalul („ponta, uite niscai forta de munca care sa-ti pazeasca calea ferata contra furturilor sau sa sape la sosele, canale (ia vezi la Siret mai sunt locuri?)”),

  5/ Rugul („Evul mediu scrie pe ROmanica…La rug cu ei”)!

  Ceea ce este in paranteze intre ghilimele reprezinta comentarii reale la un articol care reflecta pozitia „intelighentiei” fata de mitingul anti-cip de acum cateva zile.

 5. Illumielle

  czc, ai un link pentru comentariile alea? În afară de faptul că sunt off topic mi se par niște comentarii de bun simț, deși cred că tu nu ai văzut sarcasmul din câteva.

  On topic:
  „Şi ce dacă maghiarii au venit cu steagurile lor de ziua României? Ei au voie!”
  Am văzut la știri că nu au venit cu steaguri pe 1 Decembrie.

  Nu mă interesează patriotismul dar prefer să nu-mi fie restricționată libertatea de exprimare.

 6. Pingback: Tanara eleva romanca din Covasna Sabina Elena, persecutata de profesorii maghiari ai Liceului “Korosi Csoma Sandor”, sub ochii autoritatilor la fel de maghiare. Mesajul Sabinei catre Romani. DAT IN CAUTARE: ZSOLT LENDVAY-SIMON. UPDATE: Program

 7. Dorin C.

  Ungurii sint cauza primordiala iar noi efectul, dupa care relatia cauza-efect nu se mai intrerupe. Daca ei nu ar umbla cu banderole negre de doliu de 1 Decembrie (ceea ce reprezinta o insulta pentru noi) sau cu tot felul de tricouri si reprezentari grafice insultatoare la adresa si harta Romaniei, cred ca nici ai nostri nu ar iesi in evidenta de 15 Martie. Daca fiecare si-ar purta insemne cu tricolorul propriu vreme de 365 de zile pe an, probabil acuzele si frictiunile reciproce ar inceta cu timpul.

 8. Dan

  Comentariile sufera de doua boli: superficialitate si lipsa de informatie. Se baga oricine-n vorba ca mararul in ciorba! Am fost in SUA, oricare benzinarie avea un steag, pe orice loc mai inalt era un steag, o multime de cladiri erau impodobite cu stele si dungi, nimeni nu se basica si nu doar atit, dar daca ai zis ceva in dunga de America, ti-ai dat foc la valiza, au patit-o multi, americani neaosi! Nationalismul este coloana vertebrala a unei natii, trebuie sa-si apere teritoriul, limba, cultura, istoria, totul, de rautatea altora! Nimeni nu a aminti ca Nici acum Ungaria nu a recunoscut tratatul de la Trianon si a facut mereu propaganda impotriva tarilor vecine, ba chiar le-a si atacat cind a putut! fapte istorice incontestabile! Ei au sustinut mereu dominatia de 1000 de ani asupra Ardealului, dar cind Ungaria a devenit pasalic pentru mai bine de un secol, Ardealul ce era? era un principat liber, independent, vasal imperiului otoman, vasalitatea fiind normala in evul mediu. Sabina doar a adaugat picatura care a revarsat paharul, asta nu vor sa vada atitia, paharul s-a umplut de secole, iar in ultimele decenii comportamentul ungurilor a fost extrem de agresiv,a se vedea fotbalul jucat cu capatina unui roman, a se vedea Mihaila Cofariu si altii! A se vedea cei 14 000 de romani izgoniti de iredentismul maghiar din locul lor de bastina, in tara lor! Totul lasa o urma, se aduna o tensiune si apoi apar dasteptii care filosofeaza adinc, ce popor usor de manipulat, au sarit ca arsi pt o bentita! Nu bentita a fost scinteia ci amenintarea cu moartea din cauza bentitei? Unde in lumea civilizata, se poate imtimpla asa ceva? Acesti comentatori de ocazie nu stiu bine nici istoria recenta, nu mai zic de cea mai indepartata in timp, dar sar la beregata imediat! Romanii nu trebuie sa fie stapini in tara lor! Apropo dragutilor, citi dintre voi ati fost bursieri Soros?

 9. Dolphi

  E buna intrebarea cu bursele Soros 🙂
  Maghiarii (caci ei insisi nu-si spun unguri) se leaga degeaba de Trianon care a devenit irelevant prin tratatul de pace de dupa cel de-al doilea razboi mondial.
  Si de fapt generalizarea nu e buna cred ca destul de putini maghiari sunt interesati de ideile revizioniste. Vorba lui Ladislau Boloni: prosti gasim si in Romania si in Ungaria si in Franta…

 10. Dorin C.

  @Dan
  „Acesti comentatori de ocazie nu stiu bine nici istoria recenta, nu mai zic de cea mai indepartata in timp, dar sar la beregata imediat!”
  Oare esti asa sigur? Eu am adaugat doar „piper in ciorba” in acord cu subiectul la zi al articolului, dar daca doresti sa adaugi si restul „ingredientelor” eu unul nu ma supar.

 11. Ovidiu

  Tu, cel cu pretinsa superioritate maghiara: stiai ca muribunzii delireaza spre sfarsit ?
  Legat de subiect:a fost o gogoasa infuriata si atat :arderea steagului maghiar la Cluj, meciul, anul trecut cu cenusa fascistului Nhyro, acum 1 luna cu arborarea drapelului secuiesc in Ungaria…suporterii maghiari au fost tinuti in afara stadionului de FIF pt. un banner pro Iran, catalogarca rasist si antisemit…deci Israelul nu se dezminte – diversiunile si invrajbirile sunt propaganda tipica lor, prin care au tarnit 2 razboaie moniale: metodele oculto-bolsevico-masono-satanice se aplica si azi.
  Nu puneti botu’ la instigari marca Felix USL !

 12. liliana

  cu ani în urmă am avut o discuţie cu un finlandez de naţionalitate sudeză, în glumă i-am spus că să se ducă în Suedia, el vorbiind ambele limbi şi Finlanda având ambele limbi ca limbă oficială. copii finlandezi în funcţie de naţionalitatea lor învaţă prima limbă străină limba celeilalte naţionalităţi şi pe urmă engleză sau altceva, în aşa fel încât un finalndez vorbeşte şi suedeza. dar mă rog, la ei este altă educaţie pentru că interlocutorul meu s-a supărat subliniind că paşaportul lui este finlandez şi este mândru de asta. din partea mea a fost o gafă, mi-am cerut scuze şi n-am încercat să-l lămuresc cum stă treaba la noi pentru că nu putea înţelege dar, nu m-am putut stăpâni şi m-am întrebat când am să văd şi eu un ungur mândru de paşaportul românesc?

 13. Tr.P.

  @Ovidiu, era un citat din intelighenţia deţinătoare a adevărului.
  Acel delir acela este din zona pro băsistă.

 14. radu

  Atata timp cat PM ponta a ordonat ancheta in cazul celor care au ars steagul ungariei la Clj si, nu a ridicat un deget pentru eleva din covasna, mai aveti curajul sa comentati in favoarea acestui PM ????

 15. calini

  Sunt probleme si la noi si la ei. Probleme opuse.
  Noi, apa de ploaie. Si in biserica este o teama nejustificata de nu cadea cumva in extremism. Mi se pare ca nationalismul a fost recunoscut ca fiind ceva extremist in marea majoritate a bisericilor. De scoli, ce sa mai vorbim. Deci educatia pare la pamant.
  Ei, maghiarii, se aduca intr-un duh contrar. Parca de rautate, de superioritate, de dispret, de minciuna daca interesul o cere. O simt des. Traiesc in Cluj-Napoca. La gradinita, greu te saluta multi (nu am o statistica :)) parintii maghiari, prefera sa te ignore. La Opera Maghiara e (sau era pana acum ceva vreme) arborat un tricolor pe care nici la carpele de sters pe jos nu l-as folosi. Marea majoritate a afiselor – doar in maghiara. Colegii mei maghiari (secui) sustin independenta Transilvaniei, si nu sunt genul extremist, dar asa sunt educati de mici. Pe unii (nebisericosii, cei mai multi…) chiar ii deranjeaza bisericile ortodoxe din secuime.
  Multe cladiri de scoli din oras au fost retrocedate maghiarilor, care au evacuat liceele romanesti (sau mixte) pt. a le inlocui cu licee exclusiv maghiare, de stat. Iar pt. aceste cladiri se platesc chirii enorme! Cladirea Liceului Unitarian le-a fost retrocedata si de atunci se plateste chirie pt. liceu. De necrezut! Si asta se intampla in prezent, intr-un oras cu max 20% maghiari.

 16. Pingback: Alături de Sabina şi la Suceava | Drumurile lui Spetcu

Comentariile nu sunt permise.