Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Soldaţii români în Afganistan

Daily Cotcodac încearcă să stoarcă umor dintr-o chestie relativ serioasă. Au postat un filmuleţ cu soldaţi români în Afganistan în timpul unei lupte, după care urmează câteva rânduri în care se reproşează diverse chestii militarilor ce apar în film: că înjură, că nu folosesc coordonate precise, că se adresează comandantului cu „şefu” etc. La sfârşit vine bomboana cu acuzaţia că nu ar fi mare diferenţă între soldaţii români de azi şi cei de la Revoluţie. M-au frapat comentariile: multe şi în general aiurea. Mi-am permis să preiau şi eu filmuleţul în cauză:

Apoi am căutat şi pe alţii în timpul luptei:

Mari deosebiri nu am văzut între americani şi români. Aceleaşi înjurături, la fel de calmi sub focul insurgenţilor, fiecare îşi vedea de treaba lui, nimeni nu tremura sau claca. Un american a fost înţepat la un moment dat de o albină şi înjura cu foc.

Între timp atitudinea de pe Daily Cotcodac s-a răspândit prin blogosferă. Destul de aiurea, mulţi care nu au habar despre ce se întâmplă prin Afganistan au început să îşi dea cu presupusul şi să îi compare pe soldaţii români din Afganistan cu cei de la Revoluţie, să spună că nu sunt pregătiţi şi alte mizerii. Ce mă mângâie oarecum este că mulţimea de comentarii de pe Daily Cotcodac seamănă cu cele de sub filmuleţul cu britanici de pe youtube. Nişte şmecheri de tastatură care fac pe deştepţii.

P.S. Am apucat la începutul anului să vorbesc cu un militar român trecut prin Afganistan şi Irak. A ieşit o poveste pe care am publicat-o la Ziua Veche. Şi care se potriveşte cu filmuleţul.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Soldaţii români în Afganistan

 1. ipo

  Americanii erau s-o zbarceasca urat, atentie la secunda 9-10.
  Postul de pe Dailycotcodac e o tentativa de trolling si de atras comentarii si trafic prin clasica provocare/mistocareala.

 2. Spiritus Invictus

  Niste iresponsabili aia cu blogul lor ieftin. Nici macar nu meritau o replica.

 3. x_X_ena

  sunt ferm convinsa george ca ai dreptate, niste afoni din spatele tastaturii isi dau cu parerea privind aptitudinile militarilor nostri.indubitabil ca nu au dreptate cu atat mai mult cu cat marea lor majoritatea vorbesc in necunostinta de cauza,ca e facil sa postam opinii despre tactica lor de lupta si limbajul lor „inadecvat” cand noi stam acasa pe fotoliu iar ei se lupta cu gloantele clipa de clipa ,facand fata cu stoicism conditiilor austere .oare cati dintre acesti”bravi” compatrioti nu ar face pe ei,asta ca sa nu folosesc alt termen cu o conotatie peiorativa,daca ar fi macar o ora in locul soldatilor din afganistan:-j

 4. eric

  Soarecii de computer isi imagineaza ca in timpul razboiului mai ai timp sa vorbesti ca-n dictionar ! Ce mascarici … e usor sa vorbesti de la caldurica in spatele unui monitor !!

Comentariile nu sunt permise.