Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ţiganii vor monument în centrul istoric al Bucureştiului

Evenimentul Zilei anunţă că ţiganii vor să facă un monument închinat dezrobirii. Locul ales: în piaţeta dintre hanul lui Manuc, ruinele curţilor voievodale de la Bucureşti şi Biserica Domnească (nu la intersecţia străzilor Covaci cu Şelari şi Căldărari cum scrie Evz). Ţiganii îşi doresc un fel de victorie simbolică asupra voievodatului medieval care i-a înrobit. Un monument nou lângă ruinele civilizaţiei medievale româneşti. Foarte tare. Încet-încet, spaţiul public este epurat de monumentele şi simbolurile româneşti (deconstructiviştii şcoliţi în Occident sau Orient vor întreba rapid: ce înseamnă să fii român? există românii? poate că nu!) şi avem orice alte simboluri. O fi bine, o fi rău…

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Ţiganii vor monument în centrul istoric al Bucureştiului

 1. giculutzu

  Mi se pare o idee foarte buna!

  1. Dezrobirea e atat o victorie a tiganilor, cat si a romanilor — care au dat clasa de civilizatie prin acest gest multor natiuni vestice.

  2. Printr-un monument cu mesaj pozitiv, de fapt ne aratam noua si intregii lumi ca tiganii sunt altceva decat romanii. Romanii sunt acea natiune civilizata si toleranta care i-a dezrobit pe tigani.

  3. Prin stimularea unei mandrii sa-i zicem nationale la tigani, le creste respectul de sine — car ar trebui sa ajute la ridicarea lor din mizerie morala.

 2. Alimanescu

  Un monument funerar daca dispar toti hotii si talharii (respect pentru tiganii corecti).

 3. Didos

  Eu zic sa-i zicem la ceapa portocala, la cioara privighetoare si la tigan rom. Astfel monumentul propus nu va fi inchinat dezrobirii tiganilor , ci dezrobiri romilor; da, apropo, cum erau denumiti romii la momentul dezrobirii in actele oficiale de atunci?

 4. Tovi

  …… Pai ar fi foarte frumos sa fie o „scluptura” care infatiseaza un magraon etalandu-si colectia de portmonee!

 5. Nu

  Ca sa existe o dezrobire trebuie sa existe mai intai o inrobire! Eu n-am auzit de nici o inrobire pana acum, ce prostie mai e si asta?

 6. Medalion

  N-as vrea sa raspund nimanui dar va spun asa frateste,nu voi ne-ati irobit si nici nu ne-ati dezrobit,eu cred ca cativa destepti care sau trezit cu sange de crestin adevarat au facuto si merita toata stima din partea noastra pe acei ar trebui sai comemoram si sale facem monumente.

Comentariile nu sunt permise.