Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Titanic Vals de la Nottara – un dezastru. Mircea Diaconu e senator sau director?

Actuala montare de la teatrul Nottara a piesei lui Tudor Muşatescu „Titanic Vals” este o ruşine totală. Dacă nu ar fi textul lui Muşatescu şi renumele spectacolului nu ştiu cine ar merge la piesa asta. Sorin Cociş în rolul lui Spirache Necşulescu este o catastrofă. Nenea Spirache ar trebui să fie un personaj care doar pare că nu are personalitate – ei bine Sorin Cociş îi anulează orice personalitate personajului, îl transformă într-o moluscă nedefinită.

Ruxandra Sireteanu (cea cu iaurtul Casa Bună şi adezivul de proteze Corega) scoate o soacră lipsită de orice suflu. Ioana Calotă zbiară de descreierată tot spectacolul şi îşi expune fesierii fără nici un sens. Bănuiesc că actorii joacă după indicaţiile regizorului Dinu Cernescu – dacă este aşa, mai bine nu ascultau de nici un fel de indicaţii. Personajul Gena este jucat de parcă ar suferi de un retard sever, nu de parcă ar fi doar şchioapă. Mai salvează ceva-ceva Alexandru Jitea care îl joacă pe funcţionarul Dinu şi Luminiţa Erga în rolul Daciei.

Singura salvare a acestui spectacol de la teatrul Nottara este textul lui Muşatescu, după cum am mai spus. Mircea Diaconu chiar ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de senator şi să se ocupe mai mult de teatrul Nottara, nu să stea pe la televiziunile de ştiri.

Şi mai este o chestie: noua generaţie de actori nu au voce. Nu că nu au voce să zbiere, asta le iese, dar vocea lor nu face parte sub nici o formă din personaj: fie este total ştearsă, fie în directă antiteză cu personajul. Nu vă duceţi la Titanic Vals de la Nottara decât dacă vreţi să vedeţi o piesă teribil de proastă!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Titanic Vals de la Nottara – un dezastru. Mircea Diaconu e senator sau director?

 1. soian dana adriana

  ar trebui sa va fie rusine/cine sunteti voi sa criticati!…am lucrat ca plasatoare in teatrul ci nottara nici macar o data nu am avut de ce sa zic ca piesele sunt o rusine totala,,,,,,,,,stiu cit se munceste la fiecare detaliu,voi stati doar,criticati ,si atit,da este adevarat ca sunt zile in care o piesa nu iese asa cum ar tebui ,,,dar si actorii sunt oameni cu nevoi ,probleme,,,,,,,,avind in vedere la ce putin cistiga ar trebui respectati,pt ca ei isi lasa tot pentr-u pasiunea de scena ,pt a va face pe voi sa va simtiti bine,sa rideti …………..in teatrul nottara sunt oameni ce merita tot respectul,indiferent de faptul ca nu e totul perfect,acolo pina si femeia de serviciu a fost mereu tratata cu respect,,,,,,,,,,,,,,domnul mircea diaconu……….ce va pasa voua de viata dinsuia atita vreme cit stiu ca este un om de nota 10 am sa il admir mereu………..a facut mereu tot ce era mai bine pentru acest teatru……..si orce ar fi nici macar odata nu as putea spune ca a jignit pe cineva …… priviti mai bine piesa si apoi sa spuneti sincer daca dvs ati fi in locul lor ca actori credeti ca ati fi perfecti,,,,,,atita vreme cit ei ridica aproape zilnic sute de oameni in piciore ,merita toata cinstea.

 2. Ana

  Incredibil!!! Titanic vals e cea mai buna piesa de teatru pe care am vazut-o vreodata!! ( si am fost la muulte). Actorii mi s-au parut ca joaca exceptional iar firul epic este genial! Cred ca am vazut piesa de vreo 5 ori, mi-am dus toti prietenii s-o vada si toti au avut aceeasi parere pozitiva! O recomand cu tot sufletul!! Si rusine celui care a scris articolul, e adevarat ca gusturile difera dar…nici chiar asa, e nedrept ce a scris el! E o piesa de nota 10*!

 3. PG

  „…mai este o chestie: noua generaţie de actori nu au voce.”

  Prietene, tu mai bine invata intai limba romana, si pe urma du-te la teatru!

 4. marlene dietrich

  Bag seama ca numai imbecili au comentat la postarea asta, entuziasmati nevoie mare de mizeria asta de piesa.

  Incredibil!

  „Toti actorii joaca exceptional…”?!!!!!!

  Exceptional de grosier, nici nu-mi aduc aminte de cand n-am mai vazut o asemenea montare penibila.

  Apropouri sexuale mitocanesti, si care n-au nicio treaba cu textul lui Musatescu, gaguri jenante (tusea avocatului cel putin este cea mai penibila chestie pe care am vazut-o vreodata la teatru in Romania! si aici abunda penibilitatile, oricat ne visam noi pe Broadway) si niste actori unul mai prost decat celalalt. Ma si indoiesc ca sunt actori – actori, cred ca-i personalul de la intretinere.

  Cum dracu’ sa compatimesti cardul asta de penibili ca sunt conditiile proaste in teatrul romanesc?!

  Pana si decorurile si costumele sunt incropeli cu ce s-a gasit la magazie cu 2 ore inainte de spectacol.

  Ce-i drept, sala era destul plina (joi seara!!) si se radea in hohote, dovada ca geme Bucurestiul de inapoiati care isi imagineaza ca gusta umor de calitate si stramba suveran din nas la Vacanta Mare si posteaza apoi pe net pomenind de „fire epice” ca asa au citit ei intr-un comentariu la Romana in clasa a VIII-a.

  Teatru bulevardier. Da’ prost.

Comentariile nu sunt permise.