Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Una bubuitoare cu Adrian Năstase

catuse

Îmi plac foarte mult strategii de la Ministerul de Interne, nişte tipi curajoşi care gândesc logic. „Deci ce avem la Pungeşti? – Nişte ţărani care strigă! – Ia să trimitem peste ei câteva sute de jandarmi! Nu ne dă armata şi nişte tancuri?” contra „Avem un infractor condamnat, cu casa plină de arme şi muniţie! – Să trimitem doi poliţişti în civil, că e multă presă şi să nu care cumva să-l facem de râs!”

Mai ştiţi declaraţia poliţistului de la sinuciderea lui Adrian Năstase? O găsiţi pe Mediafax, declaraţie dată sub jurământ în faţa unui judecător. Poliţistul zice aşa:

Eu eram jos şi a venit la un moment dat fiu-su să ne spună că ta-su a încercat să se împuşte. Eu atunci am urcat să văd ce e sus.

N-am văzut pe nicăieri o analiză a acestei declaraţii, aşa că îmi permit să mă aventurez puţin. Să zicem că revolverul lui Adrian Năstase era puţin stricat şi nu a scos toţi decibelii pe care-i putea scoate. Dar e greu de crezut că un poliţist aflat la o arestare aude un foc de armă din direcţia unde se afla colegul lui împreună cu arestatul şi nu porneşte, vorba aia, ca din puşcă! A fost nevoie să vină altcineva şi să-l tragă de mânecă: „Bre! S-a tras un foc de armă în casa în care tu faci o arestare!” În sfârşit, poliţistul Marian Toma o fi pe jumătate surd. Dar totuşi nu e prost, pentru că zice:

Vă daţi seama, când am auzit că s-a împuşcat, am crezut că-l găsesc pe Năstase cu jumate de cap. Când am intrat, am văzut că Adrian Năstase era în fundul încăperii, pe o canapea, încătuşat şi cu ceva sânge la gât. Costea era la trei-patru metri de el, se uita la el. M-am dus la Năstase, era cooperant şi lucid, vă daţi seama că eram eu mai agitat decât el. M-am dus aşa la el, m-am uitat un pic şi l-am întrebat: «Cu ce aţi tras, calibru mic, 5 mm?». El a spus: «Am tras cu 9 mm»

Trecem peste bănuiala neîntemeiată că Năstase a tras cu calibru mic. Miracolul este că un om împuşcat în gât vorbeşte – aleluia!

Dar poliţistul Marian Toma mai spune că Adrian Năstase avea „ceva sânge la gât” – de comparat cu afirmaţia medicului de pe ambulanţă „rana nu a fost profundă, ca glonţul doar l-a şters şi că nu a fost nevoie decât de un pansament subţire şi de o branulă” (Hotnews). Apoi vine descrierea finală a rănii: „glonţul a intrat din partea stângă a gâtului, prin muşchiul sternocleidomastoidian, mai departe a atins cartilagiul tiroidian, din care a desprins o bucăţică, a trecut apoi prin muşchiul sternocleidomastoidian din partea dreapta a gâtului, foarte aproape de vena jugulară pe care însă nu a atins-o, a ocolit clavicula producând leziune cutanată la acest nivel ăi a ieşit prin muşchiul deltoid drept” (ProTV). Şi Năstase avea „ceva sânge la gât”.

În altă ordine de idei: astăzi Adrian Năstase riscă să se întoarcă la puşcărie (detalii aici). Nu ştiu de ce îmi aminteşte asta de un film tâmpit în care Will Smith zbiară cu o sticlă de tărie într-o mână şi un pistol în cealaltă: „I just got outta jail and I ain’t goin’ back! I ain’t goin’ back nigga!”

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

8 păreri la “Una bubuitoare cu Adrian Năstase

 1. Aurelian

  Parerea mea este ca politistul care era cu Nastase in camera avea rolul sa-l invete cum sa se ,,sinucida”.Nu sunt de acord ca un fost demnitar de talia lui Nastase sa se preteze la un asa balci. Este penibil si pentru el, dar si pentru noi , ca am avut un asemenea conducator .Cei de astazi sunt si mai penibili , mincinosi si nesimtiti .Au avut oare scoala lui Nastase ?

 2. enzo

  Se duce dracului lumea asta, nici 9mm nu mai e ce a fost! I-auzi… a ocolit clavicula…

 3. mihai

  Bad Boys 2 e film de referinta in cinematografia mondiala pentru genul comedie/actiune. Nu trollez.

 4. 1qlee

  Oricum ar fi, un om care incearca sa se sinucida, este un om bolnav mintal. Clar.
  Si tot atat de clar este ca un om bolnav mintal, nu are ce cauta in politica. Restu se poate „rumega” in liniste ca tot acolo se ajunge.

 5. Pingback: Abordări strategice disproporţionate | trăiește-ți viața altFEL

 6. Boicea Radu

  Romani sunt siguri din europa care nu respecta conducatori Conducatori sunt romani ajunsi la conducerea tari de catre romani

Comentariile nu sunt permise.