Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Andras Hadik Budapesta

Ungaria pitorească: ce au ungurii cu aia a calului?

[wide]

Andras Hadik Budapesta

[/wide]

Maghiarii au o obsesie cu organul sexual al calului. Şi la români este invocat destul de des. Dacă nu ştii să mânuieşti ceva înjurături cu podoaba calului te cam faci de râs. Dar la unguri chestiunea este la un cu totul alt nivel.

Puţini ştiu de statuia lui Andras Hadik din Budapesta. Şi mai puţini ştiu cine a fost Andras Hadik (un general favorit al Mariei Tereza, şi ea în strânsă legătură cu podoaba calului în unele relatări folclorice). Dar statuia lui Andras Hadik din Budapesta este una deosebită. O puteţi găsi într-o mică piaţetă de lângă catedrala medievală. Apropiaţi-vă de ea şi uitaţi-vă sub burta calului.

Luciul podoabelor ecvestre se datorează faptului că studenţii dintr-un cămin din apropiere le freacă cu îndârjire în timpul sesiunii pentru a avea noroc la examene. Mai nou poliţia maghiară vroia să pună un post de pază ca nu cumva turiştii să le tocească. Dar studenţii vor avea acces în continuare la podoaba calului.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Ungaria pitorească: ce au ungurii cu aia a calului?

  1. gabi

    Hai zau, ce turist ar vrea sa escaladeze soclul statuii ca sa frece respectivele obiecte? Ar gasi si in tara lui destule statui de frecat, daca are chef! Sau merge la un grajd si are parte de caldura si viata, direct de la purtator! (si eventual de o copita binemeritata 😛 )

Comentariile nu sunt permise.