Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ungaria realizează că şi-a pierdut importanţa geopolitică

Attila Varga are o constatare tristă în Budapest Times sub titlul „Pion pe tabla de şah – Ungaria suferă din cauza declinului importanţei sale geopolitice”. Un articol sincer şi tăios: după aderarea României la NATO şi UE Ungaria a devenit o zonă de tranzit, lipsită de importanţă. De aici rezultă şi scăderea influenţei sale în politicile europene. Attila Varga constată că noua ordine din estul Europei garantează dreptul la identitate pentru minorităţile naţionale – inclusiv maghiarii din Bazinul Carpatic – însă acest lucru nu schimbă cu nimic situaţia generală a Ungariei. Concluzia este că la nivel geopolitic s-a revenit la planul mareşalului Ion Antonescu de flancare a spaţiului răsăritean prin România şi un bloc nordic. (Punerea acestui plan sub tutela mareşalului Ion Antonescu – criminal de război – este cumva perversă, planul cordonului sanitar Polonia – România este de origine franceză).

Este un aer de tristeţe generală în acest articol din Budapest Times. Ungurii nu sunt mulţumiţi cu rolul pe care îl au în acest moment şi cu anihilarea politicii lor externe, vor o reîntoarcere la vremurile carolingiene!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

7 păreri la “Ungaria realizează că şi-a pierdut importanţa geopolitică

 1. Mishou

  Asta-i ultima si cea mai tare traznaie a Ungariei : importanta geopolitica !
  O intrece si pe aia cu flota amiralului Miklos Horty, fenomenalul conducator de osti si acolitul lui Hitler.

 2. Nieder

  Ei de fapt vor o reintoarcere la timpurile cind hunii faceau ce vroiau prin Europa. Jefuiau ce le placea lor mai mult si puneau cortul pe ce paminturi vroiau ei, impingind la o parte si terorizind populatiile bastinase. Asta viseaza ei si mereu li se incinge excrementul in burta.

 3. Florea

  Carolingiene ?
  Pai pe acele vremuri (~800) ei erau hat departe , poate la est de Kiev

 4. Florea

  Am citit articolul lui Attila Varga . Un ungur tipic .
  Ba , ce am mai ris de brocoiul asta . Ungaria e ca broasca aia ce s-a tot umflat ca sa fie cit boul .
  In orice caz din modul in care prezinta lucrurile ne dam inca o data seama ca se adreseaza unui cititor vestic ignorant caruia vrea sa-I vinda gogosi .
  Nu pierde nici o ocazie sa minjeasca Romania :
  “Infringerea in WW1 a dus la balcanizarea Europei Centrale ”
  “state artificial construite sau marite “
  “cosmarul ce dureaza de la Trianon incoace ‘
  “protectia flancului propusa odinioara de Antonescu “
  Nu pierde nici o ocazire sa preamareasca pe unguri :
  “Moscova nu-I iarta lui Orban anticomunismul sau radical”
  “Ungaria a jucat un rol in caderea dictatorului roman NC”.
  Apoi mai sint si niste enormitati :
  “Bazinul Carpatic a fost un pol al comertului inca din antichitate “. Gresit . Anume inainte de ridicarea Romei , comertul cu Baltica mergea la est de Carpati spre porturile grecesti din nordul sau vestul Marii Negre . Dupa ridicarea Romei imperiale Roma comunica cu Baltica coborind odata cu Dunarea , apoi luind-o spre vest.
  “Ungaria istorica a fost identical cu Bazinul Carpatic “. Se tot incearca sa ni se bage pe git prostia asta. Cuvintul bazin apare in asociere cu apele (ex bazin hidrografic ) . Daca-l asociem muntilor , am putea extinde la suma bazinelor riurilor ce izvorasc din muntii respectivi . In aceasta acceptiune , Bazinul Carpatic e …Romania .
  Si mai aflam niste lucruri :
  Grupul Visegrad si bazinul Dunarii sint constructe care sa ajute Ungaria in dominarea fostului regat
  Si multe ar mai fi de zis …

  1. Nieder

   Lasa-i sa dea cu ce vor ei, ca minciunile lor merg pina cind e vorba de populatia bastinasa a Transilvaniei, care dintotdeauna a fost de vreo trei ori mai mare decit ei. In toate cartile lor de istorie mincinoase produse la Budapesta si apoi chiar si la Viena, spun ca stramosii romanilor ar fi venit in Transilvania de undeva de la sud de Carpati, dupa ce ei, hunii, s-au instalat in Ardeal. Istoria adevarata insa, nu relateaza despre absolut nici un razboi de aparare dus de huni impotriva navalirii valahilor. Pricepi? Ungurii practic isi dau cu „sula in coaie” sustinind asemenea variante istorice. Totusi, daca e sa mergem pe varianta lor falsa, valahii i-au batut crunt si s-au stabilit in Ardeal bine-mersi de trei ori mai multi decit ei. Nicaieri nu gasesti astfel de evenimente istorice, pot fi cautate in toata istoria universala a Europei. Nimeni nu consemneaza asa ceva, cum ca ar fi avut loc. Un ungur mi-a replicat cum ca valahii, precum sasii si svabii, ar fi fost invitati de Guvernul Ungar sa colonizeze Transilvania a carei populatii ar fi fost decimata de invaziile barbarilor. Auzi variante !!! Ungurul ala imi vorbeste de „invitatii” si de „Guvernul Ungar”, cind pe timpurile alea era legea taisului sabiei si pumnului in gura, iar atunci nici nu putea fi vorba de guvern ungar, doar de niste grupuri de luptatori salbatici care aveau un sef de trib, si care pradau, omorau, luau in sclavie ce vroiau etc. Cam asa gindesc ungurii cind e vorba de Transilvania noastra.

 5. Pingback: Când Ungaria invidiază România...

 6. olahus

  Poate ar fi cazul ca si noi, romanii, sa constientizam importanta noastra geopolitica si rolul nostru major in cadrul NATO si al aliantei cu SUA, in comparatie cu mai modestul rol ungar. Si sa nu mai tremuram la fiecare pronuntare a cuvantului „autonomie”, crezand ca automat pierdem Ardealul!

Comentariile nu sunt permise.