Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ungurii îşi fac Comisie Tismăneanu, la bulgari se merge cu naşu pe tren

Sunt din ce în ce mai pasionat de ce se întâmplă în ţările vecine României. Şi asta din cauza faptului că avem probleme şi preocupări comune. În paralel cu scandalul medicamentelor din România am urmărit scandalul medicamentelor din Bulgaria (am scris un articol despre asta pentru ziarul Puterea). Există ceva diferenţe, însă scandalul medicamentelor din România s-a suprapus aproape perfect cu cel din Bulgaria (o altă diferenţă ar fi că în Bulgaria au căzut ceva capete, la noi linişte în continuare, reforma sănătăţii se amână).

Ungurii se pregătesc zilele astea să deschidă dosarele Securităţii lor şi vor avea diverse bucurii în legătură cu intelectualii (aici). În plus ungurii mai pregătesc şi ei un fel de „Comisie Tismăneanu”, doar că niţel mai aplicată: vor să investigheze responsabilităţile exacte ale liderilor comunişti şi să le stabilească şi ceva vinovăţii. Şi iar îmi amintesc cum se spunea că noi românii nu ne-am de-comunizat şi nici de-securizat. Păi la noi dosarele Securităţii aproape că nu mai provoacă nici un fel de emoţii, iar de „Raportul Tismăneanu” a uitat aproape toată lumea… Şi ungurii abia încep!

La bulgari căile ferate au găsit soluţia să iasă din deficit: vor să îi penalizeze pe cei care merg cu naşu’! (via Novinite). Altă problemă de-a bulgarilor: vor trebui să crească vârsta de pensionare a femeilor (via Sega).

Cea mai proastă ştire pentru bulgari este că specialiştii ruşi de la proiectata centrală atomică de la Belene au început să plece acasă (via Sega). Ruşii cer 6 miliarde dolari să le facă bulgarilor centrală atomică, bulgarii oferă doar 5 miliarde dolari. Problema bulgarilor este că firma germană RWE care ar fi trebuit să finanţeze operaţiunea s-a retras din afacere. Or să ajungă bulgarii să cumpere curent electric de la băieţii deştepţi din România…

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Ungurii îşi fac Comisie Tismăneanu, la bulgari se merge cu naşu pe tren

  1. Gogu Lautaru

    Pun si io o intrebare ca un om simplu de la tara ce sunt: ba nene, daca Orban ala face numai tampenii si Ungaria o duce din ce in ce mai rau, cum de-au gasit 250.000 de oameni care sa vina sa-l aclame de ziua nationala? Ca la noi, unde toata europa il lauda pe carmaci, l-au huiduit de 1 decembrie?

    Sau poate o fi ungurii masochisti…

Comentariile nu sunt permise.