Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ungurul are material genetic de slugă

Un scriitor maghiar de origine evreiască a cerut azil politic în Canada, spunând că a fost supus unei campanii de hărţuire, a fost atacat pe stradă şi că se teme pentru viaţa sa (detalii aici). Scriitorul Akos Kertesz, în vârstă de 80 de ani, a plecat în Canada pe 29 februarie şi a anunţat azi faptul că a depus o cerere de azil politic.

Scandalul cu Akos Kertesz a început pe 29 august 2011 când a publicat în ziarul Nepszava (apare în maghiară în SUA) un articol în care spunea că „ungurul are material genetic de slugă” şi acuza poporul maghiar că nu şi-a cerut scuze pentru uciderea a 400.000 de evrei în timpul Holocaustului. De atunci articolul a dispărut de pe pagina de internet a cotidianului maghiaro-american (putea fi citit aici)

Articolul lui Akos Kertesz a cam enervat la Budapesta. Pe 23 septembrie 2011, Consiliul Municipal al Budapestei i-a retras lui Akos Kertesz titlul de cetăţean de onoare al capitalei maghiare, deşi scriitorul şi-a retras afirmaţia că „ungurul are material genetic de slugă”. Janos Halsz, secretar de stat pentru cultură în guvernul lui Viktor Orban a anunţat că dacă Akos Kertesz nu îşi va cere scuze îi va fi retras şi premiul Kossuth.

Uneori am impresia că noi românii prea trăim fără să ne uităm ce se întâmplă şi pe la vecinii noştri.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Ungurul are material genetic de slugă

  1. Protestataru platit

    Si eu as fi de acord sa-i expulzam pe cei care spun despre romani ca au material genetic de sluga. Serios.

Comentariile nu sunt permise.