Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Vă indignaţi degeaba, România nu are leac

dezastru

România – ţara lui “asta este”. Nu există leac, nu există salvare, nu există soluţii – pur şi simplu trebuie să ne adaptăm la mediu, fiecare după cum îl duce mintea şi sufletul.

Toate tragediile produse dovedesc un singur lucru: autorităţile române sunt incapabile să îşi facă treaba. Asta este situaţia, dovedită de zeci de ani, indifferent despre ce este vorba: politică, sănătate, învăţământ, justiţie, accidente sau dezastre. De fiecare dată avem parte de acelaşi algoritm: se întâmplă o nenorocire, autorităţile sunt cu izmenele în vine, începe o hărmălaie mediatică fără cap şi fără coadă, după care povestea se stinge. Nu există vinovaţi, nu există pedepse, nu se iau măsuri pentru îmbunătăţirea reacţiilor. Ţara lui “asta este”, toată lumea dă din umeri, vinovaţii zbiară cel mai tare, responsabilităţile sunt pasate de la unul la celălalt.

Nu mai este nimic de făcut, nu există nici o rezolvare. Refuz să intru în hora asta tâmpită. Există o singură lecţie: în România fiecare e pentru el, pentru familia lui şi pentru prieteni, atâţia câţi are. În rest să nu vă aşteptaţi că vreo instituţie a statului va face ceva pentru voi, niciodată. Cel mai bine e să vă protejaţi singuri, să vă asiguraţi cât puteţi prin forţe proprii. Aceasta este realitatea, acesta este mediul înconjurător în care trăim, nu are rost să ne minţim că se poate îndrepta ceva. Şi ori de câte ori vă implicaţi în poveşti dintr-acestea cu indignare publică vă rog să vă gândiţi că un şmecher câştigă bani sau influenţă politică.

P.S. Indiferent ce mestecă marii analişti ai ţării, evenimentele sunt clare: în anul 2014 un avion s-a prăbuşit în munţii României, iar supravieţuitorii au fost găsiţi şi salvaţi de localnici. Toate structurile dotate, plătite şi pregătite să rezolve acest gen de probleme nu au fost în stare să facă nimic. Politicienii grăbiţi altfel să apară la televizor sunt pe nicăieri. Natural apare întrebarea: noi de ce îi ţinem pe ăştia în spate?!?

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

18 păreri la “Vă indignaţi degeaba, România nu are leac

 1. Mirel

  Sunt de acord sa fiu eu pentru mine si familia, dar atunci nici nu mai platesc impozite catre statul Romania, nu asa ar fi corect?

 2. Nautilus

  E interesant că acolo unde autorităţile române sunt incapabile să îşi facă treaba şi sunt cu izmenele în vine, cei 5 oameni care au scăpat cu viaţă au fost salvaţi de off-roaderi.

  Dacă deschizi orice site de ştiri din 2004 încoace, afli din articole şi comentarii că off-roaderii în primul rând (şi automobiliştii în general în al doilea rând) sunt golani, puşti de bani gata, duşmani ai mediului înconjurător, duşmani ai poporului, bogaţi îmbuibaţi, cu bani pe care i-au furat taţii lor din averea Statului, nesimţiţi care bat noroaiele şi se trag cu şufa, fricoşi care tremură când li se face o injecţie, lăbari cu puţa mică şi motor mare etc

  Dar într-o zi ai nevoie de ei şi atunci realizezi cum stau lucrurile de fapt. Când eşti salvat de cei pe care i-ai scuipat.

 3. dongabone

  Sa nu-l uitam totusi pe fratele bun al lui „asta este” si anume „asa a vrut Dumnezeu”. Tipic mioritic. Ai mare dreptate: fiecare cu tara lui si cu pizda ma-sii, frate, asa traiesti mai mult.

 4. andrei

  corect este: niste localnici au carat in brate cca 1km pana in zona unde ajungeau pustii cu masini offroad care i-au transportat alti 5km pana la locul unde ajungeau ambulantele. in timpul asta ceva consilieri judeteni foloseau masinile offroad ale ISU in interes personal si omorau alti oameni.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15872325-cazul-persoanei-omorate-presedintele-psd-slatina-intr-accident-masina-medicul-legist-acuza-presiuni-foarte-mari-atentionat-bag-mintile-cap-nu-cred-destept.htm

 5. Pingback: Despre accidentul aviatic

 6. Robert

  Singura solutie pe care-o mai are neamul asta blestemat este nesupunerea civica (link nume). Deja e grotesc de evident, politica si autoritatile chiar nu-si mai au nici un rost in Romania, si e aberant sa aiba atatea beneficii doar pentru ca pun, ca niste saltimbanci dementi si etern nesatui, bete in roate tuturor celor capabili sa ridice o societate.

 7. Aurelian

  Nu sunt de acord sa fim in cardasie si sa ne adaptam cu cei care ne conduc . Atunci de ce mai exista constitutie , cod penal , legi , taxe , impozite ? Nu traim oare intr-o tara din Europa ? Noi ne achitam de indatoririle ce ne sunt impuse , dar ei cauta numai motivatii si eschivari . In tarile arabe pentru furt si inselaciune li se taiau mana stanga in america, erau condamnati pe viata si li se confiscau toate averile .Am auzit ca in noul cod penal a fost scoasa pedeapsa pentru subminarea economii nationale . Nu mai figureaza nici un paragraf despre acest lucru. Sunt atat de corupti incat incearca pe orice cale sa se apere unuii pe altuii . Sau furat mii de miliarde din „89 si pana acum iar marii corupti daca sunt prinsi , sunt pedepsiti pentru alte fapte nu pentru subminarea economiei si falimentarea tarii iar de averile lor nu se leaga nimeni .Nu pot sa ma adaptez in aceste conditii ….Sunt revoltat !

 8. Nautilus

  Nu ştiu cum se face că toţi revoltaţii cu subminarea economiei naţionale sunt suspect de tăcuţi când e vorba de omul de cultură Adrian Născase-Petrom.

 9. alin

  Da, localnicii i-au salvat pe raniti. Pana nu ne pasa noua insine mai mult decat de familia noastra, nu e nici un leac si nici o sansa. Macar sa avem sinceritatea de ai recunoaste pe cei carora le pasa de altii si sa ne punem in slujba lor. Oricum, fara biserica si credinta, atata cata inca este, acei raniti nu ar fi fost gasiti de localnici.

 10. Marian

  Mare parte din aceasta tragedie îsi are originea si în lene.
  Lenea care duce la „Lasa ba ca merge si asa”. Iar atunci când nu merge, toti fug sa-si scape pielea, nu sunt eu vinovat, e ala, eu asa am primit indicatii sa fac.
  În conditiile în care nu exista planuri de actiune, pentru ca ne e lene sa le facem, nu exista „job description” pentru ca angajatul trebuie sa faca ce zice seful nu ce zice legea, nu stiu de ce ne mai miram?
  Si nu stiu cum ca tot vicitmele sunt de vina, ca nu au stiut sa foloseasca smartphonul sa le trimita „salvatorilor” coordonatele corecte la timp ….
  . un avion nu zboara pe unde vrea muschii lui, are un coridor aerian foarte îngust (tocmai pentru ca sa nu se ciocneasca cu un altul, de exemplu în conditii de ceata). Autoritatea aviatica civila (si cea militara care are radarele în dotare si care stie si ce cioara zboara) avea datoria sa furnizeze, din proprie initiativa, aceste date autoritatilor competente (care or fi fost alea?)
  – spre deosebire de oras, prin munti, daca ai semnal GSM, în general ai o singura celula – operatorul GSM putea furniza coordonatele acelei celule, dar salvamontistii ar fi cam trebuit sa stie si fara ajutorul operatorului cam pe unde se gasesc cei 1-2-3 stâlpi.
  – este adevarat ca prin munti si o eroare de 4 km este imensa, dar coroborând informatiile între ele poti ajunge la o locatie relativ precisa.
  – ar mai fi elicopterul. Dar dupa cum se stie, acestea sunt folosite fie pentru demnitari, fie pentru schituri, niciodata pentru situatii de urgenta. Cu elicopterul se identifica locul foarte repede si puteau fi salvate victimele.
  – aviatia militara sigura avea aeronave capabile sa zboare în conditii de jivraj si ceata, fie macar pentru a identifica locul, iar pilotul mai bifa o ora de condus în conditii meteo dificile

  Mi-e si frica sa ma gândesc câti ar fi putut sa moara daca nu ar fi existat nici macar smartfonul ….
  PS: probabil ca unele parti ale comentariului au mai fost mentionate, eu am aflat abia aseara de tragedie.

 11. Elena din Arad

  Ai dreptate si te admir pt ceea ce scrii! Respect pt medici, oameni care salveaza vieti dar pt ei viata nu a insemnat salvare! Tara pierzaniei, ridicolului si a ignorantei… Elena (Arad)

 12. gabi

  Pe cuvantul tau? Fiecare pentru el? Ai citit atata istorie si ai si uitat de sfintii crestini care devin exemplu de mantuire a sufletelor? Oare nu credinta asta a tinut tara noastra sute de ani? Romania inca este ortodoxa.. deci are leac. Doar unii romani nu au.. doar unii..

 13. Marian

  Incendiu mare la un spital.
  Ca de obicei, sosesc operativ SMURD-ul şi pompierii. Acţionează organizat, se luptă cu flăcările, îşi fac treaba profesionist, sting incendiul şi intervin pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.
  La urmă, seful formaţiei raportează managerului de spital:
  – Dle Doctor, operaţiunea a fost încheiată cu succes, au fost salvaţi aproape toţi, doar la subsol, din cele trei persoane inconştiente găsite acolo, doar două am reuşit să le resuscităm, una… din păcate, a murit. Ne pare rău..
  Doctorul:
  – Bai, sunteţi nebuni? La subsol e morga..!

Comentariile nu sunt permise.