Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Versiune engleză pentru blog

UK-flag

Mi-am luat inima-n dinţi şi am lansat o versiune în engleză a blogului. Am început în forţă, cu un articol despre copilăria şi tinereţea lui Vlad Ţepeş – aici. Chiar am muncit la articolul ăsta, am ignorat sursele online şi am lucrat direct pe documente şi cronici. Deşi nu s-au păstrat foarte multe detalii despre această perioadă a vieţii lui Vlad Ţepeş am reuşit să încropesc o poveste cred eu interesantă, sper să vă placă, o găsiţi aici. Mai am şi o poveste despre originea zoofilă a maghiarilor.

De principiu voi scrie în engleză mai mult despre istorie, mai ales despre istoria românilor pe subiecte cât de cât cunoscute la nivel internaţional: Vlad Ţepeş, Ceauşescu, ţigani. Rugămintea ar fi dacă aveţi prieteni străini interesaţi de România şi istoria românilor să-i direcţionaţi aici. Mulţumesc!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

11 păreri la “Versiune engleză pentru blog

 1. Auras

  De ce nu george-damian.com sau ceva de genul filesfromromanianhistory.com ?

 2. Auras

  Pozitionare mai buna pe motoarele de cautare, strainii dau mai „cu incredere” click pe .com-uri decat pe extensii prea putin cunoscute

 3. Lidia Otilia Danilof

  Foarte interesante articolele, dar îi dau dreptate dlui.Auraş… străinii şi/sau românii stabiliţi în afară şi vorbitori de limbă engleză accesează mult mai uşor, mai repede acele „.com-uri”…S-apoi mai este o problemă, mulţi folosesc calculatoarele dar prea puţini caută subiecte de istorie, ştiinţă… Se ştie doar că sunt patru domenii interesante pentru români: politica, socialul, sportul şi … site-urile de dating, matrimoniale, XXX… In rest, procentul cititorilor de „altceva” este mic. Am făcut şi eu ca dvs., cu un blog în engleză pe teme diferite, ca o revistă-magazin, şi n-a mers… Intrebând câteva cunoştinţe din Anglia despre un anume subiect scris şi de mine pe blog, am fost surprinsă când am aflat că nu citesc nici puţinele ziare ce apar în limba română în Anglia… Doar televizorul şi meciurile… Dar, hotărârea este a dvs. Vă doresc numai bine.

 4. Clara

  Felicitari – astept articole despre comunism, rusi, re-educare, gulag….. Pot sa dau o mana de ajutor la tradus (daca nu scrii direct in engleza). O sa le pun la mine pe FB – majoritatea celor de acolo sunt straini.

 5. Marian S

  Fara suparare dar parerea mea ramane: tema grafica e un pic cam… ugly!
  Fontul acesta gri este obositor pentru ochi.

  Ma rog, e doar o parere, nu am eu ultimul cuvant!

 6. Gelu Cristescu

  Cu originea „zoofila” a Maghiarilor lasati-o mai moale, caci nu a existat un domnitor ” mai serios” care sa nu fi dorit alianta cu ei (de familie – vezi nevestele lui Mircea, Vlad, Ianco, sau politice – vezi Mihai, Mircea, Radu etc)

  Alex Cristescu

 7. Dinu

  Tocmai ce am citit articolul despre originea zoofila a maghiarilor si m-a dezamagit cumplit. Nu e un articol care sa ii faca cinste unui istoric.

 8. Sergiu

  Bravo! Nu stiu unde ai invatat engleza, dar e la un nivel foarte inalt. Articolul e scris fluent, bine argumentat. Succes in continuare!

Comentariile nu sunt permise.