Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Violul lui Assange, fondatorul WikiLeaks

assangeJulien Assange, devenit peste noapte vedetă mondială după ce s-a luat în colţi (nu cred că de capul lui) cu diplomaţia americană acum s-a trezit acuzat de viol în Suedia. El spune că este vorba de o conspiraţie a Washingtonului şi CIA pentru a fi extrădat pe teritoriu american şi judecat acolo pentru ce a făcut el cu WikiLeaks. Autorităţile suedeze susţin că a reuşit performanţa să violeze două femei într-un sejur de zece zile la Stockholm. Prin presa românească nu am prea văzut detalii cu privire la violurile lui Assange – probabil pentru că sunt destul de departe de ceea ce consideră jurnaliştii români că înseamnă un viol adevărat (adică dacă nu avem o femeie de peste 70 de ani sau cel puţin 10 participanţi nu prea merită să relatăm violul).

În orice caz, materialul publicat de The Guardian cu toate detaliile anchetei suedeze mă face să mă gândesc la distanţa de ani lumină care ne separă de occidentali, fie şi în domeniul violului. Assange a stat vreme de zece zile în apartamentul unei suedeze la invitaţia acesteia. S-a culcat cu ea, înţelegerea fiind să folosească un prezervativ – el n-a prea fost de acord, ea a insistat. Aici relatările diverg: ea susţine că el şi-a rupt prezervativul după ce şi l-a pus, el spune că nu. După momentul acesta n-au mai făcut sex. Assange a dovedit că este descurcăreţ şi şi-a găsit o altă suedeză care l-a chemat la ea în apartament unde au făcut sex cu prezervativ, tipa a adormit şi s-a trezit de dimineaţă cu Assange în ea, de data aceasta fără prezervativ. Cum, necum, cele două suedeze s-au întâlnit şi şi-au exprimat reciproc îngrijorarea că Assange s-ar putea să aibă o boală sexuală aşa că i-au cerut să meargă la medic. Cum Assange nu a vrut să se lase examinat, cele două au apelat la poliţie să-l silească să îşi facă analizele. Poliţia a deschis un dosar de viol. Assange susţine că de fapt cele două au vrut să se răzbune şi de aceea l-au dat pe mâna presei şi a poliţiei.

Delirul nu s-a oprit aici: în Suedia face acum furori moda „mărturisirilor” femeilor care au fost de acord să facă sex cu prezervativ şi s-au trezit făcând sex fără prezervativ. Cotidianul german Die Welt îl „acuză” Assange că a declanşat o nouă revoluţie sexuală în Suedia: foarte multe celebrităţi se înghesuie să povestească cum au fost şi ele „violate” a la Assange. A apărut şi o pagină de mărturisiri, dar deocamdată au ieşit la iveală destul de puţine în engleză http://prataomdet.se/in-english/

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.