Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Vocea Rusiei e plină de umor. Când hoţul strigă hoţii

Portalul Vocea Rusiei spune limpede: Uniunea Europeană doreşte dezintegrarea teritorială a României. Ar fi trist dacă n-ar fi vesel. Cine s-a găsit să avertizeze asupra dezintegrării teritoriale a României? Vocea Rusiei! (aici)

În ultimii 200 de ani de istorie nu ştiu de unde au venit cele mai multe planuri şi tentative de dezintegrare a României, dinstre Occident sau dinspre Orient? Fireşte, poate fi amintit Dictatul de la Viena pus în practică de Germania nazistă şi Ungaria horthystă, dar din câte îmi amintesc s-a petrecut cu acordul tacit al Moscovei şi după ce URSS răpise Basarabia şi Bucovina de Nord.

Nu am nici un dubiu, Uniunea Europeană este o structură imperială, dar se străduieşte să garanteze drepturile naţiunilor. Prin 1963 Uniunea Sovietică dorea să transforme câmpia fertilă a Dunării de jos într-un grânar al Europei. Era vorba de integrarea Republicii Socialiste Sovietice Moldova, României şi Bulgariei într-un continuum agricol – cu sediul la Chişinău. O lăudabilă iniţiativă sovietică, noroc că s-a opus Gheorghe Gheorghiu Dej.

În sfârşit, ideea că Moscova apără integritatea teritorială a României şi Uniunea Europeană o pune în pericol nu poate fi decât una amuzantă.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

10 păreri la “Vocea Rusiei e plină de umor. Când hoţul strigă hoţii

 1. MMP

  Si trista in acelasi timp. Pentru ca mi-este teama ca exista un sambure de adevar aici… vezi graba regionalizarii.

 2. Alex

  Pai daca n-au reusit rusii nu este obligatoriu sa nu reuseasca si UE.

 3. Mihai Frincu

  Nu mor ei de grija integritatii Romaniei, cat de spaima ca n-ar apuca si ei o bucata la o eventuala imparteala.

 4. Dolphi

  Vocea Rusiei mai minte si ea din cand in cand (ce-i drept mai putin decat media occidentala). Mie mi-a placut aia cand au zis ca Basescu vroia sa anuleze alegerile cand s-a dus cu hartia-n mana la Bruxelles. Sa vedeti cand vorbesc despre Maresalul Antonescu…

 5. sandi

  Spre deosebire de sovietici care lucrau curveste, pe ascuns atunci cand isi urmau interesele, in ziua de azi UE loveste cu pumnul in masa si da ordine pe fata, in public , ce si cum sa facem , ca altfeeel…..

  1. Mihai Frincu

   Daaa, fix pe-ascuns lucrau sovieticii !!! Discreti ca niste tancuri erau… 🙂

  2. sandi

   Mai era picior de soldat rus sau vreun tank dupa 1958 in RO ? Dupa care rusii te amenintau pe sest, acum UE-istii iti taie pe fata fondurile si mori de foame !

 6. Mihai Frincu

  No, pai e logic ce face UE: ne-o integrat ca sa ne dezintegreze. Tot ii bine ca nu ne-o facut ca iugoslavilor: intai i-a dezintegrat, si abia apoi s-o apucat sa-i integreze, pe bucatele. 🙂

 7. enzo

  Eu chestiunea asta cu UE care dicteaza si taie si spanzura chiar nu o inteleg.
  Evident ca exista niste interese economice foarte puternice in tot acest concept de Uniune, dar din moment ce UE iti da niste bani, deloc putini, mi se pare absolut normal sa aibe un cuvant de spus in legatura cu modul in care ei se cheltuie si la o adica sa inchida robinetul. Apoi, daca tot am aderat la UE inseamna ca am semnat niste documente prin care ne obligam sa respectam niste norme, sa ne luam niste angajamente. Nu ei sunt de vina ca noi avem niste apucaturi mai putin civilizate.
  Mai ia cineva in serios ce zice Vocea Rusiei? e noul Radio Erevan :)).

 8. Donkeypapuas

  @enzo

  Domnul Enzo, în teorie nu-ţi „dă” nimeni nimic ci un organism COLECTIV al STATELOR componente UE realocă din bugetul COMUN fonduri pentru dezvoltarea în interesul COMUN statelor europene din cadrul UE. Deci, în teorie, nu trebuie să privim pe nimeni ca pe un binefăcător căruia trebuie să-i lingem mâinile, picioarele şi dosul pentru binefacerile pe care le căpătăm. Şi, ca urmare, nici nu poate emite pretenţii acel „cineva” căruia dumneavoastră spuneţi că ar trebui să-i mulţumim într-un fel.
  Sper că în familia în care trăiţi nu aplicaţi aceeaşi filosofie de viaţă care consideraţi că ar trebui să o urmeze România faţă de nişte presupuşi „stăpâni”.

Comentariile nu sunt permise.