Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Voronin se întoarce la Bucureşti

Comunistul Voronin de la Chişinău a venit la Bucureşti şi a băut un vin cu Băsescu prin 2005, pe când era preşedinte al Republicii Moldova. Pe atunci se auzeau tot felul de zvonuri, Băsescu declara că Basarabia va fi o prioritate a mandatului său. De fapt comunistul Voronin era prins în corzi din toate părţile. Băsescu l-a salvat. De atunci s-au modificat multe, s-au întâmplat multe. Republica Moldova este în continuare fără preşedinte, în Transnistria s-au petrecut schimbări fundamentale, a apărut un memorandum ruso-german care afectează în mod direct Republica Moldova. Dar ce are Voronin cu România?

Voronin a spus sâmbătă cam aşa:

Le dorim prietenilor noşti români să reuşească în ceea ce şi-au propus şi să-l înlăture pe preşedintele Băsescu. Susținem protestatarii din România și vrem ca acest regim și acest președinte al României să plece.

La momentul declaraţiei cred că doar Agerpres s-a sesizat (pe fluxul plătit, nu pe cel public). Voronin făcea declaraţia în contextul pregătirii unor proteste anti-guvernamentale la Chişinău. Băsescu a ţinut să remarce marţi seară declaraţia lui Voronin şi toată presa de la Bucureşti a explodat (pe linia asemănării Antonescu-Ponta-Voronin). Ce aduce Voronin la Bucureşti?

P.S. O clarificare asupra acestei chestiuni o face Alexandru Vakulovski pentru ziarul Timpul.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Voronin se întoarce la Bucureşti

  1. Copacul creste in Gradina. ,mea

    (pe fluxul plătit, nu pe cel public). Desigur d-le ziarist si ISTORIC!

  2. Copacul creste in Gradina. ,mea

    Sant convins ca dl. Voronin nu are nici o sansa de interventie in Romania, atata timp cand exista patrioti ca dl. xiarist si IsteOric, care lupta voluntar evident, si au oferit si asigurari in acest sens !

  3. Vlad

    Unde se baga si „desteptul” asta? Nu vede ca e prost de nu stie ce e cu el. Este un taran, care in loc sa’a caute de batranete, se baga in politia, si nu orice politica, ci una internationala. I se pare ca cuvantul sau are vreo putere asupra evenimentelor ce se petrec la Bucuresti?! Se inseala. De cine este el luat in serios? Batran senil ce este. un handicapat care si’a batut joc de soarta Moldovei, saracind’o in loc sa o puna pe picioare, ca stat independent.

Comentariile nu sunt permise.