Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Wikileaks de România. Cine apare în cablogramele de la Bucureşti?

În sfârşit, vom afla şi noi ce scriau diplomaţii americani de la Bucureşti despre minunata noastră clasă politică. De săptămâna viitoare, Adevărul începe să publice documentele Wikileaks referitoare la România. Va fi foarte interesant, sau va fi o mare tristeţe. Oricum, în scrierea istoriei românilor trebuie de multe ori să te foloseşti de ce spuneau diplomaţii străini (care se dovedesc a fi bine informaţi şi de multe ori cinstiţi în relatările lor).

Episodul publicării acestor cablograme Wikileaks merită câteva precizări. Cornel Nistorescu s-a repezit să-l premieze pe Julian Assange cu ceva premiu Dacia Liberă. S-a dus Nistorescu al nostru la Londra, a făcut poze cu Assange, a scris reportaje emoţionante şi vibrante. L-a acel moment s-a speculat că de fapt Nistorescu a mers la Londra pe banii lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru a obţine cablogramele Wikileaks de la Bucureşti. De ce era SOV aşa de interesat de cablogramele americane? Păi se spunea că numele lui apărea de foarte multe ori în legătură cu alegerile din 2009, şi nu tocmai laudativ. Că ar fi fost ceva informaţii nu tocmai de dorit să fie scăpate în public pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Aşa că l-a trimis rapid să facă rost de documnente pe Nistorescu (care deocamdată nu are interdicţie de părăsire a localităţii, doar un sechestru pe o casă pentru ceva datorii neplătite la stat şi o anchetă care stagnează de doi ani pentru că s-a suit cu gipanu pe doi motociclişti).

Ideea este că Nistorescu nu a primit documentele. În schimb au pus mâna pe ele băieţii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii. Tare! Sper ca Centrul să nu se facă de râs publicând doar fragmente şi să ne arate tot. Dar dacă mă iau după investigaţiile CRJI în legătură cu ‘timabilul domn Sorin Ovidiu Vîntu se pare că vom vedea tot, dacă e să fie ceva. Că dacă nu e, nu e, asta e!

P.S. Totuşi, de ce a picat înţelegerea cu Nistorescu?!?

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Wikileaks de România. Cine apare în cablogramele de la Bucureşti?

  1. Pingback: WikiLeaks de România. A început | George Damian

Comentariile nu sunt permise.