Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ziua românilor de pretutindeni

Blogosfera nu este animată în mod tradiţional de valorile româneşti. Atenţia se îndreaptă de obicei spre gadgeturi, bârfe, maşini şi glume – tot felul de chestii neutre. Există un val de indiferenţă faţă de „românism”, asta ca să nu-i spun val de dispreţ. Parcă este un fel de concurs pe internet „cine aruncă mai mult noroi asupra românilor”. Iniţiativa asta cu „românii sunt deştepţi” mi se pare total aiurea. Dacă nu s-ar fi trezit nu ştiu ce firmă nu ar fi făcut nimeni nimic. Dar să revenim la ziua românilor de pretutindeni. Priviţi vă rog harta de mai jos.

Harta etnica a romanilor de la 1885

Harta etnică a românilor de la 1885

Cumva în mentalul colectiv contemporan s-a înfipt imaginea hărţii României actuale. Cine se gândeşte la români îi răsare în minte această hartă actuală, nimeni nu conştientizează că românii se găsesc pe un spaţiu mult mai extins. Iar unde sunt români este şi România. Mai priviţi o dată harta de mai sus. Răspândirea românilor din ziua de azi este în mare cam aceeaşi. Românii de pretutindeni sunt mult mai mulţi şi pe un spaţiu mult mai larg decât actuala hartă politică. Mai priviţi o dată această hartă şi gândiţi-vă ce forţă ar reprezenta românii dacă nu ar exista tot acest noroi care de multe ori ni-l aruncăm singuri în obraz.

Acesta este primul an în care se serbează „Ziua românilor de pretutindeni”. Eu vă invit să mai priviţi o dată harta de mai sus şi să vă gândiţi că românii nu sunt puţini. Iar dacă aveţi timp, azi la orele 16:30 puteţi veni la o dezbatere la care să îl audiaţi pe profesorul Ion Bulei. La Cafeneaua Liberală ”I.C. Brătianu” (str. Doamnei, nr.9, București). Via InfoPrut.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Ziua românilor de pretutindeni

 1. Pingback: George Damian: Ziua românilor de pretutindeni | Info Prut

 2. Vlad

  Românii din afara hotarelor sau românii de pretutindeni. …Populatiile române pe mapamond se ridica la aproximativ treizeci si doua de milioane, din care, sapte milioane constituie ansamblul de populatii aflat la hotarele sanctuarului national ciuntit de vitregii si tradarile ciocoilor (Romanii din jurul Tarii), spiritul apartenentei la valorile moral spirituale ale neamului a ramas nealterat de scurgerea timpului si vitregia sortii, pastrind identitatea impotriva evidentei, onorind eroii si traditiile neamului, ducind o lupta inegala, tradati in sperante, umiliti de ignoranta, abandonati in voia sortii….. reperul lor este patria mama, vatra stramosilor, credinta in idealul national. Este oare onorata credinta compatriotilor nostri in idealul national ?

  Diaspora, defineste ansamblul de cetateni de origine romana (emigrati, exilati, samd) divizindu-se in entitati distincte:

  a) Emigratia, constituie ansamblul de populatii romane ce au emigrat la sfirsitul secolului al-XIX-lea, descendentii de a doua, a treia generatie, a patra generatie, sunt cetateni romani.

  b) Exilul, constituie ansamblul de cetateni de origine romana ce au fost constrinsi la emigrare in secolul trecut (estimati la jumatate de million de persoane, descendentii inclusiv.

  c) Migratia, constituie ansamblul de cetateni ce au emigrat masiv dupa 1989, subgrupati in sub-diviziuni distincte( a)Migratie Definitiva ,b) Migratie Temporara ), cifrindu-se la aproximativ cinci milioane de persoane.

  Diaspora româna se ridica la aproximativ sase milioane de cetateni. Populatia totala a tarii, incluzind si migratia se ridica la 21 716 835 cetateni…

  Românii din jurul Tarii ( http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=83 ) si românii deportati ( http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=84 )(sapte milioane).

  Românii din jurul României Studii, documente, analize, semnale, opinii, privind populatiile romane din jurul Tarii, actiuni si atitudini ale claselor politice de la Bucuresti de-a lungul anilor : http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=83

  Diaspora Romana si Romanii din jurul Tarii indica peste 12 milioane de persoane (descendentii inclusiv), ansamblul formeaza entitatea: Romanii din afara hotarelor sau Romanii de pretutindeni (Susţinem că 10-12 milioane de români de peste hotare :
  http://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=152 ), exista un departament (Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni : http://www.dprp.gov.ro/ )

  Incepind din 1990 aproximativ 7 milioane de cetateni romani au luat drumul pribegiei, jumatate s-au intors, cealalta jumatate s-a integrat sau este pe cale de a se integra in societatile de adoptie, interactia produsa cu alte culturi si civilizatii, a celor citeva milioane de romani – a anulat efectul de „spalare” a creierului efectuat de mass-media romaneasca de-a lungul anilor, fapt ce creeaza o situatie extrem de periculoasa la adresa structurilor ce controleaza statul roman: contestarea directa a „autoritatilor” uzurpatoare, revendicarile la scena deschisa, pot lua o „forma” organizata, fapt ce ar anihila sistemul actual format din aprox 30 000 de cadre ale structurilor politico-economice mafiote.

  Caderea comunismului in Europa(1989)a obligat structura comunista din Romania sa planifice o reformare a sistemului premeditind o schimbare de fatada, perenizind sub alte forme de influenţă si dominare controlul asupra statului. Fosta nomenclatura comunista si-a impins pionii din esalonul doi si trei, descendentii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupind-o, impunind desfasurarea operatiunilor de privatizare si spoliere a resurselor vitale ale natiunii in detrimentul a milioane de cetateni.

  Privilegiatii vechiului si noului sistem/regim(300 000) si-au creat legi pentru ei, prin interpusi (legislativ), mecanismele pe care le-au „implantat” cu ajutorul ”oamenilor de paie”, au fost gindite pentru a asigura suprematia financiara asupra masei, puterea, influenta, etc..fara o doctrina socio-economica pe termen lung-cresterea capitalului, dinamizarea economiei, investitii, ci prin irosirea capitalului existent: topire/consum……..

  Concluzie: Partidele politice, considerate „institutii fundamentale ale statului” sunt de fapt sateliti artificiali ai unui nucleu central de coordonare transpartinica, ce actioneaza impotriva intereselor natiunii.

  […]..Cele douasprezece milioane de romani imprastiati pe mapamond(de tradarile ciocoilor (iudelor), de vitregia vremurilor, din diverse considerente) sunt parte integranta a natiunii romane, merita o recunoastere de facto prin crearea unui minister si atribuirea proportionala a reprezentarii in parlament.

  … atribuirea proportionala a locurilor de deputati in parlament: 2/3 din numarul de locuri trebuie sa revina romanilor din afara hotarelor [ Basarabia, Bugeac, Bucovina de Nord, Maramuresul de Nord, Ungaria, Serbia(Banatul Sirbesc, Voivodina), Bulgaria (Tribalia, Cadrilater), Diaspora…]

  …reducerea parlamentului la o singura camera[nota : minoritatile nationale din romania sunt reprezentate in parlament de catre 40 de senatori si deputati !!!].

  …schimbarea constitutiei care sa stipuleze in preambul ca deputatii in momentul in care sunt alesi prin vot direct[ revizuirea legii votului uninominal/proportional-cacialmaua din 2008] devin reprezentantii poporului nu ai unor interese meschine de partid.

  …legiferarea pedepsei de inalta tradare la adresa alesilor ce transgreseaza principiile etice ale functiei, aceste masuri ar constitui un act de dreptate […]?

Comentariile nu sunt permise.